Огляд BMW 8 Series 2023: спортивний та елегантний

23 листопада 2023

BMW пропонує 8 серію як розкішне купе, приголомшливий кабріолет і елегантний седан-фастбек. Модель оснащена потужними двигунами: рядним шестициліндровим з турбонаддувом або V8 з подвійним турбонаддувом, налаштованим по-різному залежно від комплектації. В усіх варіантах кузова ви отримуєте зручні передні сидіння та напрочуд великий багажник.

Підібрати БМВ 8 серії 2023 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2023 році

  • Оновлений дизайн кузова.
  • Більший сенсорний екран інформаційно-розважальної системи.

Кому варто купити?

BMW 8 Series 2023 поєднує потужність та характер спортивного автомобіля з комфортом люксового авто. Якщо ви шукаєте оптимальний баланс драйву та розкоші, варто розглянути 8 серію.

  

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Нова модель БМВ 8 серії отримує зміни в екстерєрі: радіаторну решітку з підсвічуванням, свіжі стилі колісних дисків та кілька кольорів кузова. В салоні з'явився 12,3-дюймовий дисплей Live Cockpit Professional замість 10,3-дюймового сенсорного екрану.

BMW 8 серії або Mercedes-AMG GT

Mercedes-AMG GT подібний з BMW 8 серії, адже це найкращий автомобіль від свого бренду, орієнтований на продуктивність. Мерседес AMG GT доступний із широким вибором потужних двигунів і готовий до треку. Обидва ці розкішні автомобілі оснащені сучасними технологіями та вишуканими інтер’єрами. BMW пропонує трохи більше вантажного простору, нижчу базову ціну та набагато нижчу “цінову стелю”, ніж Mercedes. Зрештою, будь-який з цих спортивних авто буде чудовим вибором.

BMW 8 серії або Porsche Panamera

Porsche Panamera виділяється серед супер розкішних автомобілів захоплюючою динамікою водіння та загальними характеристиками. Панамера спортивніша, ніж 8-ма серія, але обидві моделі пропонують однаково вражаючу лінійку силових агрегатів. Вибір між автомобілям зводитися до того, який тип кузова вам подобається та скільки місця вам потрібно. У BMW є версії купе, кабріолет та седан, тоді як Panamera доступна у варіантах хетчбек або універсал, усі з яких мають просторі заднє сидіння та достатній вантажний простір.

BMW 8 серії або Lexus LC 500

Lexus LC 500 стане відмінною альтернативою типовому розкішному спортивному купе для покупців, які вибирають комфорт. Він не стільки призначений для високопродуктивних поїздок, скільки для розкішних круїзів. BMW 8 серії має більш спортивний характер, потужніші двигуни, жорсткішу підвіску і динамічнішу керованість. Обидва автомобілі варті вашої уваги, але вибір залежить від індивідуальних потреб.

Салон

Чотиридверний Gran Coupe пропонує 5 місць, а дводверні купе та кабріолет - 4. Нова БМВ 8 серії, як і належить спортивному авто, забезпечує чудові умови для водія та переднього пасажира. Обидва сидіння комфортні під час тривалих поїздок та маневрів. Простір на задньому ряду відрізняється залежно від типу кузова. Версія Gran Coupe може похвалитися пристойним простором під ногами, але має обмежену висоту стелі. У купе та кабріолеті ще менше менше простору над головою. До того ж, в цих специфікаціях важко отримати доступ до заднього сидіння, а простору місця для ніг дуже мало. 

BMW 8 серії пропонує першокласний салон. Усі матеріали інтер'єру мають найвищу якість. Доступні багато стильних колірних схем та доповнень з дерева, металу та скла.

 

Нова модель BMW 8 Series 2023 отримала 12,3-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи iDrive.  Дисплей доповнює повністю цифрову панель приладів такого ж розміру, має чітку графіку та швидко реагує на команди. Інтерфейсом можна керувати за допомогою ергономічної поворотної ручки на центральній консолі.

Також є кілька фізичних кнопок швидкого доступу для деяких загальних функцій. На освоєння системи знадобиться деякий час, але потім працювати з мультимедіа буде зручно й легко. Android Auto і Apple CarPlay є стандартними. 

Купе 8-ї серії пропонує багажник об’ємом 419 літрів, кабріолет - 351 літр. Версія 8 серії Gran Coupe перевершує майже всіх конкурентів з вантажним відсіком на 438 літрів. 

Відео тест-драйв BMW 8 Series 2023 року

Технічні характеристики

BMW пропонує модель 8 серії з:

  • 335-сильним шестициліндровим двигуном з турбонаддувом (840i),
  • 523-сильним двигуном V8 із подвійним турбонаддувом (M850i),
  • 612-сильним твін-турбо V8 (Alpina B8),
  • 617-сильним твін-турбо V8 (M8 Competition).

Усі специфікації поєднуються з восьмиступінчатою автоматичною коробкою передач ZF, яка швидка та плавна перемикає передачі. 

Швидкість розгону БМВ 8 серії 2023 залежить від типу кузова. Найповільніший варіант - це задньопривідний кабріолет 840i, який набирає 100 км/год приблизно за 5 секунд. Топові Alpina B8 і M8 Competition скорочують часть розгону до сотні до 3 секунд. 

8 серія витрачає в середньому:

  • 9,4 л/100 км - 840i,
  • 11,2 л/100 км - M850i, Alpina B8,
  • 12,4 л/100 км - M8 Competition.
     
 Характеристики BMW 8 Series 2023 
 Потужність   335 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Середня витрата палива   9,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   68 л 

Безпека

8 серія оснащена стандартним попередженням про виїзд зі смуги руху, попередженням про лобове зіткнення та автоматичним екстреним гальмуванням. BMW також пропонує свою систему Active Driving Assistant, в яку входить моніторинг сліпих зон, система 360-градусної камери та асистент паркування. Опціональний пакет технологій допомоги водієві BMW Driving Assistance Professional включає адаптивний круїз-контроль, систему підтримки смуги руху та попередження про перехресний рух спереду та ззаду.

Розміри та вага

  • Колісна база - 282 см,
  • Довжина - 485 см,
  • Ширина - 190 см,
  • Висота - 135 см.

Споряджена вага авто коливається від 1770 кг до 2191 кг. 

Можливі комплектації

Купити БМВ 8 серії 2023 року можна в кузовах купе, кабріолет та чотиридверний седан Gran Coupe. Доступні комплектації 840i, M850i, Alpina B8 і M8 Competition. Перші три версії пропонуються для усіх типів кузова. Специфікація Alpina випускається тільки як Gran Coupe.

Попередній огляд Огляд Mercedes-Benz GLE-Class 2023: стиль та інновації
Вибрати позашляховик Мерседес ГЛЕ-клас 2023 на AUTOMOTO.UA
Вибрати автомобіль Ауді А7 2023 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Audi A7 2023: вишуканий і практичний