Огляд тест-драйву: BMW M4 2017

17 січня 2018

BMW M4 2017 року – майже ідеальні купе та кабріолет, які можуть бути надзвичайно корисними для компетентних водіїв. Модель можна розцінювати як спадкоємця відомого двухдверного BMW M3 з минулого, але тепер у них навряд чи простежується духовний зв'язок. Це – стиль і чиста продуктивність, але, нарівні з BMW 3-Series, він належить до великих і важких авто, що скоріше розділяють світ гран-туризмо, ніж спорткарів. Капот і крила виготовлені з алюмінію, додані пластикові біти з вуглецевого волокна, а його карданний вал і дах також мають у своєму складі вуглецеве волокно. В результаті він став легшим на 80 кг, в порівнянні з попередньою версією. Зовні M4 має ті ж основні пропорції і характеристики, що й 4-Series, тільки зі збільшеною масою.

Огляд тест-драйву: BMW M4 2017

Цього року BMW випустив стандартну підвіску Adaptive M, яка пропонує динамічну настройку параметрів амортизатора для більш широкого діапазону продуктивності, яка варіюється від режимів Comfort до Sport і Sport +. Система рульового управління з електроприводом має ті ж самі настройки, що регулюють навантаження і зворотний зв'язок. Ціна BMW M4 стартує від 68 190 доларів, а з додатковим обладнанням значно зростає.

Враження від поїздки

Вся 4-Series, і M4 зокрема, має гнучкість, прискоренням і баланс 3-Series і доповнює все це більш широкою позицією і більш низьким центром ваги. Він створений для тих, хто серйозно ставиться до управління і не заперечує проти підвищеного дорожнього шуму і більш жорсткої їзди по грубій поверхні. За енергію відповідає 3.0-літровий рядний 6-циліндровий двигун з турбонаддувом на 425 кінських сил. BMW використовував аналогічний двигун у попередньому поколінні BMW 3-Series. Однак в M4 весь агрегат був оновлений, отримав нове ім'я S55, поліпшив потужність, а також генерував штучно створений шум двигуна. Версія з ручним керуванням розганяється до сотні за 4.1 секунди, а з 7-швидкісною роботизованою коробкою передач з подвійним зчепленням цей показник скорочується до 3.9 секунди. Оскільки в формі кабріолета він на 240 кг важче, то і розганяється на 0.3 секунди довше. На щастя, диференціал з обмеженим ковзанням з електронним управлінням контролює кожну швидкість, миттєво переміщаючи тягу туди, де їй краще за все – між задні колеса. Продуктивність М4 ідентична M3 і BMW каже, що між ними практично немає різниці в центрах тяжіння. В результаті вийшов автомобіль, який любить швидкість (до 250 км/год), має ефективну вуглецево-керамічну гальмівну систему, а стійке шасі залишається однаково нейтральним майже на кожному русі. Але у нього є свої недоліки: витрати пального більші, ніж в інших спортивних авто, включаючи Porsche 911 і Chevrolet Corvette, дросель поводиться трохи неспокійно при перемиканні в режим Sport +, а рульове управління не дає такого ж зворотного зв'язку, як хотілося б.

Детальніше про новий BMW M4 2017 року

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Інтер'єр

Усередині M4 трохи ближче до стандартів 4-Series, але має відмінні M-акценти розміщені по всій кабіні. Покращені спортивні сидіння зі знаком «М», характерні спортивному дизайну елементи управління електронікою, більш вишукана обробка з вуглецевого волокна підкреслюють його високоефективність. Модель має красиво підігнані передні ковшеподібні сидіння, але пропонується не так багато місця для задніх пасажирів. Купе має пристойний багажник – 445 л., кабріолет також – до тих пір, поки ви не опустите верх, скорочуючи розміри з 370 до 220 л.

Екстер'єр

Фари BMW 4-Series плавно переходять в подвійну решітку радіатора, підкреслюючи ширину автомобіля, а низький дах надає йому більш гладкий профіль, ніж в седані 3-Series. M4 має агресивніший вигляд і підвищує продуктивність завдяки великим переднім воздухозабірникам, конструкції капота power-dome і чотиригранним вихлопним отворам. Кліренс становить 145 мм.

Стандартна комплектація

Як і всі представники БМВ 3-ї серії, М4 2017 року стандартно поставляється з 10-позиційними силовими передніми сидіннями з підігрівом, адаптивними ксеноновими фарами, 18-дюймовими легкосплавними дисками, електропідсилювачем керма, автоматичним клімат-контролем і дверима багажника з електроприводом. До базової комплектації також входить: інформаційно-розважальна система AM/FM/CD/HD на 9 динаміків з USB-роз'ємом, потоковою передачею Bluetooth і 6.5-дюймовим дисплеєм, навігацією, підвіскою Adaptive M, дистанційним запалюванням, шкіряним рульовим колесом, високопродуктивними гальмами й активним диференціалом.

Додаткове обладнання

Пропонується звукова система harman/kardon на 16 динаміків/600 Ватт, автоматичне відкриття багажника, що активується рухом ноги під бампером, справжня шкіряна оббивка для заміни синтетичного матеріалу SensaTec. Пакет Active Driver Assistance включає: моніторинг сліпих місць з попередженням про виїзд зі смуги, автоматичне гальмування при зіткненні і виявлення пішоходів. Executive Package додає: камеру заднього огляду, підігрів керма і помічник паркування.

Технічні характеристики

БМВ М4 2017 року має 3.0-літровий турбодвигун на 6 циліндрів, розташованих в ряд потужністю 425 к.с. Є вибір між 6-ступеневою механічною і 7-ступеневою роботизованою коробками передач. Як і належить спортивним автомобілям, М4 має задній привід. У комбінованому режимі витрати палива складають 8.7 л/100 км і практично не залежать від вибору коробки передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Bentley Mulsanne 2017
Огляд тест-драйву: Bentley Mulsanne 2017
Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2017