Огляд тест-драйву: BMW M4 2019

4 червня 2019

У форму BMW M4 2019 ви отримаєте купе і кабріолет, основані на відомому 4 Series, з додатковими перевагами від «M» приставки. Як і у випадку зі стандартним 4 Series, на потенційного покупця очікує розкіш, але основною перевагою M4 є не вона. Головню метою покупця є, звісно, динаміка. Стандартний шестициліндровий двигун BMW M4 пропонує 431 кінську силу, в той час як M4 CS, в будь-яку мить виїхати на трек, вражає показником у 460 конячки. З агресивно налаштованою підвіскою і приводом на задні колеса M4 це чисте задоволення на віражах. Він гідно витримує конкуренцію Mercedes-AMG C63, Audi RS 5, Cadillac ATS-V і Lexus RC F.

Огляд тест-драйву: BMW M4 2019

Вам сподобається

Якщо ви знайомі з можливостями BMW M3, його наступник M4 вас не розчарує. Потужність, стиль і фірмова подача BMW на місці. Не позбавлений автомобіль манер. Твердий, відкидний дах кабріолету додасть приємних відчуттів фанатам простору і літа.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Привід на задні колеса M4 не так добре пристосований до примх природи, як повний привід Audi і Mercedes-AMG. Семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням відстає від того, що пропонують конкуренти. Крім того, серед комплектацій і опцій не представлена така класна технологія, як цифрова приладова група.

Нове у 2019 році

У поточному році M4 отримує Apple CarPlay, системи «Park Distance Control» і «Speed Limit Info». Бонусом стануть 460 кінських сил, агресивна підвіска і трансмісія купе BMW M4 CS.

Враження від їзди

Новий M4 це агресивніша версія купе і кабріолету 4 Series. При стандартних 431 конях купе сотні здатне досягти за 4.3 секунди, в той час як кабріолету вистачить 4.6 секунд. Точне управління і відмінне відчуття дороги вже стали відмінними якостями M автомобілів. На треку автомобіль вражає, хоча у напруженому міському русі автомобіля може бути забагато, особливо враховуючи нав’язливу систему стоп/старт. Нинішні M4 все ще пропонують механічну коробку передач, яка має систему «перегазування» для більш плавних переходів. Доступною є семиступінчаста автоматична коробка передач, але на практиці для багатьох водіїв вона виявилася жорсткішою ніж те, що пропонують Lexus RC F і Cadillac ATS-V. Хорошою новиною є те, що пропонується функція «Smokey Burnout», саме те, що треба для любителів ефектних маневрів.

Найкращі характеристики

На відміну від традиційних кабріолетів, версія BMW M4 отримала твердий дах, що значно підвищує функціональність. З піднятим дахом перед нами по суті купе. Розумний дах швидко складається і зупиняється у багажнику, майже не шкодячи вантажному простору.

Нестримний M4 не для всіх, це автомобіль для азартних водіїв. Так, його модель M4 CS з 460 кіньми під капотом сотні досягає за 3.9 секунди. Крім того, ця модель може похвалитися покращеними гальмами, підвіскою, диференціалом, трансмісією і управлінням.

Детально про автомобіль BMW M4

Інтер’єр

У салоні BMW M4 теоретично можуть розміститися четверо людей, хоча простір задніх сидінь залишає бажати кращого. Хоча дводверна конфігурація як сама по собі натякає, що самі позитивні враження можна отримати, перебуваючи за кермом. Скульптурні спортивні сидіння на десять автоматичних режимів ідеально підходять для азартної їзди. Рульове колесо з широким ободом добре лягає у руки. Інтуїтивні елементи управління на кермі і приладовій панелі зменшують момент відволікання водія.  

Відео тест-драйв BMW M4 2019 року

Екстер’єр

Купе і кабріолет BMW M4 дуже схожі на традиційних представників 4 Series, їх особливості починають виділятися, якщо знати, куди дивитися. Капот, посилений куполом, який можна сприйняти як біцепс, виставлений на показ. Позаду передбачені чотирикутні вихлопні патрубки. Колісна база M4 майже не відрізняється від стандартних 4 Series, але масивна версія отримала ширшу колію. Кабріолети отримали металевий, відкидний дах. Дах купе виготовлено з пластику, армованого волокном, що допомагає зменшити вагу.

Базова комплектація

Основною відмінністю і перевагою M4 від 4 Series є збільшена потужність. Стандартно за потужність відповідає шестициліндровий турбодвигун. Окрім помітного підвищення продуктивності, масивні моделі пропонують шкіряну обшивку, оздоблення з чорного хрому і вуглецевого волокна, AM/FM/CD/HD радіо аудіосистему «Harman Kardon» з USB, Bluetooth, Apple CarPlay, сенсори паркування з гідролокацією, навігаційну систему, камеру заднього виду і дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням. Зручним функціями стали відкривання кришки багажника без рук і універсальний відкривач гаражних дверей.

Опційне обладнання

На додачу до пакету «Competition» передбачений пакет «Executive», який пропонує камери виду збоку і згори, допомогу при паркуванні, повністю світлодіодні, адаптивні фари, автоматичне дальнє світло і проекційну приладову панель на вітровому склі. Окремими опціями стали підігрів керма, бездротова зарядка з Wi-Fi точкою і задня завіса з електроприводом. Що стосується продуктивності, то її покращити можна за рахунок карбон-керамічних гальм. Як не дивно, але пропонується стандартний варіант підвіски, спрямованої на комфорт. Про безпеку дбають моніторинг сліпих зон, асистент управління, система утримання смуги руху, система попередження про можливе зіткнення і функція виявлення пішоходів. Доступними є різні відтінки шкіри.

Під капотом

Базовим став 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 431 кінську силу і 550 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід на задні колеса. Розгін відбувається за 4.3 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 12.0 л/100км у міському, 6.9 л/100км у заміському та 8.8 л/100км у змішаному циклах. З семиступінчастою автоматичною коробкою, доступною в якості опції, купе розженеться за 4.1 секунди, витративши 8.3 л/100км у змішаному циклі. Моделі CS дістався 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 460 кінських сил і 600 Нм. Цей двигун дозволяє розігнатися за 3.9 секунди, витрачаючи 8.4 л/100км у змішаному циклі. Нажаль, система повного приводу не доступна взагалі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Fiat 500L 2019
Огляд тест-драйву: Fiat 500L 2019
Огляд тест-драйву: Cadillac CTS 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Cadillac CTS 2019