Огляд тест-драйву: BMW M4 2018

6 квітня 2018

Сучасний BMW M4 - це альтер его стандартних 4 Series, або високопродуктивна версія розкішних купе і кабріолету від відомого німецького бренду. Як і у випадку з 4 Series нинішній M4 пропонує безліч елементів класу люкс та привабливу зовнішню і внутрішню стилізацію. Особистим бонусом M4 стала продуктивність. З шестициліндровим турбодвигуном на 431 конячку, які розподіляються на задні колеса, і шасі, до якого доклав руку підрозділ M, купе і кабріолети вражають потужністю і манерами їзди, які залишаються взірцем для Mercedes-Benz C63, Cadillac ATS-V і Lexus RC F. Щоправда треба готуватися до ціни, навіть вищої, ніж у стандартних 4 Series.

Огляд тест-драйву: BMW M4 2018

Вам сподобається

Раніше відомі як БМВ М3, сучасні купе і кабріолети М4 2018 року - це високопродуктивні автомобілі з захопливою історією. Навіть нові, жваві суперники не можуть зменшити інтерес покупців до цих моделей.

Вам може не сподобатися

Тим, хто спокуситься на автоматичну коробку, варто знати, що вона не настільки плавна, як у суперників. А тим, хто шукає повний привід у автомобілях подібного типу, варто розглянути варіант Audi RS5, який невдовзі з’явиться у салонах.

Нове у 2018 році

Перелік змін у поточному році дуже незначний. Найбільшою новиною стала поява версії M4 CS у кузові купе, яка пропонує 460 кінських сил потужності та чимало додаткових елементів.

Враження від їзди

Представлений M4 - це шалений колега класичного 4 Series. Зі стандартним двигуном на 431 кінську силу сотні купе досягає за 4.3 секунди, а кабріолет за 4.6 секунди. Точне рульове управління і відмінне відчуття дороги стали візитівкою автомобілів з позначкою «M», що доводять сучасні M4. Такими автомобілями добре насолоджуватися на треку, чи хоча б на шосе, оскільки у перенасиченому міському трафіку харизми стає забагато, особливо без функції старт/стоп. На розсуд покупця передбачається механічна коробка. Як опція пропонується семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням, але на практиці вона виявилася не настільки хорошою, як у Lexus RC F або Cadillac ATS-V. Нинішнім M4 доступна неймовірна функція «Smokey Burnout», яка дозволяє «палити» гуму коліс і буксувати прямо у місті.

Найкращі характеристики

Кабріолет M4 подобається з тієї самої причини, що і класичний 4 Series: це фактично два автомобіля в одному. З опущеним дахом перед нами відкритий кабріолет на чотирьох пасажирів, з піднятим - це привабливе купе.

Для покупців M4, які живуть за принципом «все, або нічого», передбачений пакет «Competition», з яким збільшується кількість кінських сил, змінюється передаточне число рульового управління і з’являються 20-дюймові колеса.

Детально про автомобіль BMW M4

Інтер’єр

Купе та кабріолет вміщують чотирьох людей, хоча місця позаду небагато. Скоріше за все це не сильно засмутить покупців M4, оскільки головним залишається той, хто за кермом. І треба сказати, що цій людині дійсно пощастить, так як вона опиниться в анатомічному кріслі з 10 автоматичними режимами налаштування. Рульове колесо добре відчувається у руках, а більшість елементів управління зрозумілі інтуїтивно. Щоправда, знадобиться деякий час, щоб звикнути до важеля перемикання передач.   

Екстер’єр

Купе і кабріолети M4 схожі на колег 4 Series, але персональні риси добре видно, якщо знати куди дивитися. На капоті передбачено силовий купол, який можна розглядати як додатковий м’яз продуктивного автомобіля. Позаду з’являються квадратні вихлопні патрубки. Колісна база M4 майже ідентична з 4 Series, але перші мають ширшу колію. Кабріолети оснащені металевим дахом, який складається за лічені секунди. Дах купе виконаний з карбон-армованого пластику для зниження ваги.

Базова комплектація

Основною причиною купівлі будь-якого M4 є, звісно, потужність, яку гарантує 3.0-літровий турбодвигун. Але не лише кількість коней тішить у цих автомобілях, базовий перелік маємо відповідний. Стандартно покупець отримує: шкіряну обшивку, елементи з вуглецевого волокна і чорного хрому, аудіосистему «Harman/Kardon» на 16 динаміків, AM/FM/CD/HD радіо, USB-порт, Bluetooth, навігаційну систему, камеру заднього виду і дзеркала заднього виду з автоматичним затемненням. Полегшать життя функція відкривання багажника без рук і універсальний відмикач гаража.

Опційне обладнання

Окрім згаданого пакету «Competition» передбачено пакет «Executive» з камерами виду збоку і зверху, сенсорами паркування, адаптивними світлодіодними фарами та проекційним дисплеєм на вітровому склі. Окремими опціями стали: Apple CarPlay, підігрів рульового колеса, бездротова зарядка телефону і автоматичні задні завіси. Серед додаткових елементів, спрямованих на покращення динаміки, варто відмітити карбон-керамічні гальма. Аспект безпеки підсилять: моніторинг сліпих зон, система утримання смуги руху та система попередження про можливе зіткнення з функцією виявлення пішоходів.

Техничні характеристики
Серцем BMW M4 є 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 431 кінську силу та 550 Нм. Стандартно пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Сотні автомобіль досягає за 4.3 секунди. Витрата пального становить 12.0 л/100 км у міському, 6.9 л/100 км у заміському та 8.8 л/100 км у змішаному циклах. З автоматичною коробкою показник розгону зменшується до 4.1 секунд, а витрати пального до 8.3 л/100 км у змішаному циклі. У версії M4 CS кількість коней у 3.0-літрового двигуна зростає до 460. З механічною коробкою розгін відбувається за 4.0 секунди, з автоматичною  - за 3.9 секунди.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Rio 2018
Огляд тест-драйву: Kia Rio 2018
Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2018