Огляд тест-драйву: BMW X1 2018

28 серпня 2018

Бренд полюбляє свої кросовери називати «Sports Activity Vehicle». Чисельні автомобілі гордо несуть означення «X», включно з найменшою, новою моделлю BMW X1 2018. Не менш здібний, ніж більші X3 і X5, сучасний X1 поєднує продуктивність BMW 3 Series з дорожнім просвітом і повним приводом. Оскільки це автомобіль початкового рівня, за мірками BMW звісно, то його можна порівняти з багатьма конкурентами, на кшталт Buick Encore, Infiniti QX30,  Mercedes-Benz GLA і Lexus NX. Чисельні системи допомоги гарантують, що їзда буде настільки безпечною, наскільки приємною.

Огляд тест-драйву: BMW X1 2018

Вам сподобається

Якщо ви належите до числа фанатів творінь BMW невеликих розмірів, новий X1 2018 зачепить вас за живе. Найдоступніший з поміж кросоверів BMW не такий габаритний як X5, але тішить пристойним салоном, спортивною динамікою та впевненістю протягом усього року.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Кросовер успадкував типову для бренду жорсткість ходу. Тим, хто шукає щось м’якше, варто розглянути варіанти Lexus NX і Buick Encore. Витратити менше й отримати більше потужності можна з Jeep Cherokee V6 або Subaru Forester XT.

Нове у 2018 році

У поточному році бренд реорганізував систему комплектацій і запропонував нові, окремі опції. У базу X1 відтепер входять монітор заднього огляду і розширений сервіс телематики.

Враження від їзди

Навіть базова модель здатна доставити задоволення водієві. Автомобілі з повним приводом вирізняються підвищеною стабільність і, звісно, придатністю до пересування у будь-яку погоду. Полегшений корпус сучасних X1 чудово пасує натурі турбодвигуна, який гарантує миттєве відчуття потужності і тішить невисоким рівнем споживання пального як по місту, так і за його межами. Якщо ви належите до числа водіїв, які люблять витиснути максимум з автомобіля, технічні характеристики BMW X1 не надто вразять, принаймні, поки ви не оберете спортивну підвіску пакету «M Sport». Компанія не робила гучних заяв з приводу позашляхових можливостей X1, але з правильними шинами кросовер впорається з бруківкою, гравієм або свіжим снігом.

Найкращі характеристики

Відповідаючи статусу бренду, X1 стандартно отримав електропривод дверей багажного відділення. А додавши групу «Convenience», водій отримує функцію доступу без ключа «Comfort Access», яка дозволяє активувати двері багажника єдиним помахом ноги під ним.

Наявність Apple CarPlay дозволяє віддзеркалити найважливіші функції iPhone на сенсорному екрані, відкриваючи доступ до Siri, музики, повідомлень і карт.

Детально про автомобіль BMW X1 

Інтер’єр

Салон BMW X1 на два ряди і п’ять місць гарантує вдосталь простору і вантажного об’єму. Заднім пасажирам пощастило, так само, як і самим високим переднім. У разі необхідності можна додати функцію посування і відкидання задніх сидінь. Передні сидіння оснащені електроприводом. Приладова панель вражає плавністю і виразністю ліній. Матеріали класу люкс дуже приємні на дотик. Акценти з дерева додають класовості. Хоча, штучна шкіра сидінь базових моделей когось може розчарувати.

Екстер’єр

Маленький X1 гордо демонструє сімейну спорідненість з помітно посиленим і вуглуватим дизайном. Так чи інакше, стилістичний трюк працює. Компактні розміри BMW X1 роблять його придатним для перенасичених вулиць міста. 18.2 см дорожнього просвіту дозволяють справлятися з певними примхами бездоріжжя. Знайома двокомпонентна решітка радіатора, стандартні світлодіодні денні ходові вогні та опційні світлодіодні головні фари - додають візуальної привабливості. Пакет «M Sport» додасть: аеродинамічний обвіс, спортивну підвіску і рейлінги даху.

Базова комплектація

Модель початкового рівня постачається з приводом на передні колеса, вісьмома автоматичними режимами налаштування передніх сидінь, автоматичним клімат-контролем, електроприводом дверей багажника, склоочисниками з сенсорами дощу, монітором заднього огляду, кнопковим запалюванням, 18-дюймовими колесами та самонесучими шинами. Стандартна інформаційно-розважальна система включає: 6.5-дюймовий екран, AM/FM/HD/CD програвач на 7 динаміків з USB-портом і Bluetooth. Усі X1 мають систему термінового зв’язку «Assist eCall» з кнопкою SOS, безкоштовний плановий ремонт протягом чотирьох років або 80.467 км.

Опційне обладнання

Як і у випадку з рештою BMW, існує чимало способів покращити й урізноманітнити X1. Почати можна з переліку кольорів кузова. За Apple CarPlay доведеться доплатити, хоча нині все частіше додаток входить у базу автомобілів. Окремими опціями стали: 8.8-дюймовий монітор високої роздільної здатності, панорамний люк, навігація, шкіряна обшивка, підігрів передніх сидінь та аудіосистема «Harman/Kardon» на 12 динаміків. Новими допоміжними технологіями є: попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування та активний круїз-контроль.

Відео тест-драйв БМВ Х1 2018

Під капотом

За потужність BMW X1 2018 року відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 231 кінську силу і 350 Нм. Компонується він автоматичною коробкою на вісім ступенів. Стандартно привід повний, але очікується, що більшою популярністю користуватимуться моделі з повним. Так, кросовер з приводом на чотири колеса розганяється за 6.5 секунд. Витрата пального становить 7.8 л/100км у міському, 5.8 л/100км у заміському та 6.6 л/100км у змішаному циклах.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Smart Fortwo 2018
Огляд тест-драйву: Smart Fortwo 2018
Огляд тест-драйву: Audi S8 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi S8 2018