Огляд тест-драйву: BMW X1 2019

6 лютого 2019

Як найменший позашляховик лінійки BMW X1 може і не самий просторий чи потужний, але це не заважає йому приносити задоволення від їзди, що є однією з основних причин купівлі BMW. Всередині передбачено достатньо простору, щоб виправдати дизайн, а чотирьохциліндровий турбодвигун гарантує достатній запас потужності, підкріплений загальними здібностями автомобіля вражаюче точно входити в повороти. Хоча і дорожчий за Infiniti QX30, Buick Encore і Mercedes-Benz GLA, компактний X1 переважає достойних суперників, вважаючись ледь не найкращим представником сегменту. Між тим, коли мова заходить про їзду по бездоріжжю, творіння BMW пасе задніх у порівнянні з Range Rover Evoque.

Огляд тест-драйву: BMW X1 2019

Вам сподобається

Новий BMW X1 2019 пропонує габарити невеликого позашляховика та практичність, які так полюбляють покупці, при цьому, гарантуючи душу і серце справжнього BMW. Легкий, спритний X1 претендує на звання найкращого у класі.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви не знайомі з творіннями BMW, вас може здивувати жорсткість ходу та, як не дивно, сидінь. Покупців, які надають перевагу вишуканості замість продуктивності, Lexus NX чи Acura RDX влаштують більше. А тим, кому в принципі неважлива назва бренду, будуть щасливі з Jeep Cherokee Limited чи VW Tiguan.

Нове у 2019 році

У 2019 році BMW X1 стандартно отримає навігацію, Apple CarPlay та набір систем безпеки, включно з попередженням про можливе зіткнення, попередженням про виїзд за межі смуги руху та автоматичним дальнім світлом.

Враження від їзди

Якщо ви витратите декілька хвилин на перебування за кермом BMW X1, можливо, ви там і залишитеся. Полегшений корпус та невеликий розмір відмінно підходять запасу потужності чотирьохциліндрового турбодвигуна. За необхідності та при бажанні водій відчує необхідний прилив сили. Восьмиступінчаста автоматична коробка швидко обирає необхідну передачу, хоча автомобільним ентузіастам з досвідом, можливо, не вистачатиме механічної коробки. Бажаючим отримати максимум від автомобіля варто поглянути в сторону M Sport з жвавішими рефлексами під час входження в повороти та покращеним контролем рухів корпусу. Система повного приводу більше знається на мокрих або засніжених асфальтованих дорогах, між тим, за певних умов із незначними перепонами бездоріжжя теж впорається. Загалом, характеристики BMW X1 2019 потішать багатьох водіїв, зокрема і досвідчених.

Найкращі характеристики

Більшість виробників просять додаткову плату за електропривод дверей багажника, але не BMW. Ставши стандартною для всіх X1, функція полегшує процес завантаження і розвантаження із зайнятими руками. Додайте функцію «Comfort Access» і багажник можна буде відкрити рухом ноги під бампером.

Додаток Apple CarPlay стає обов’язковим для сучасних автомобілів, ось чому покупці зрадіють, почувши, що усі X1 стандартно ним оснащені. Щоправда він пропонується як підписка з одним безкоштовним роком, після якого доведеться платити.

Детально про автомобіль BMW X1

Інтер’єр

П’ятимісний салон BMW X1 пропонує вдосталь простору для людей і вантажу. Заднім пасажирам ніщо не заважатиме, хіба що передній пасажир виявиться настільки високим, що максимально посуне сидіння назад. У такому випадку є сенс придбати функцію посування задніх сидінь. Передні сидіння стандартно мають електропривод. Розмір багажника BMW X1 становить 505 літрів, кількість яких зросте, якщо скласти задні сидіння. Приладова панель вражає елегантністю і простотою. Високоякісні матеріали дуже приємні на дотик. Хоча, не всім сподобається замінник шкіри моделей найнижчої комплектації.

Відео тест-драйв BMW X1 2019 року

Екстер’єр

Новий X1 гордо представляє масивний сімейний дизайн BMW, що вберігає його від вигляду підвищеного універсалу. Так чи інакше, стилізація працює. 17.8 см кліренсу додає легкості при доланні перешкод. Передня частина автомобіля відзначена фірмовою двокомпонентною решіткою радіатора та стандартними світлодіодними денними ходовими вогнями. При бажанні можна додати повністю світлодіодні фари. Версія M Sport Package додає аеродинамічний набір, спортивну підвіску та глянцевий багажник на даху.

Базова комплектація

Базова модель X1 постачається з приводом на передні колеса, вісьмома автоматичними режимами налаштування передніх сидінь, автоматичним клімат-контролем, електроприводом дверей багажника, склоочисниками з сенсорами дощу, камерою заднього виду, кнопковим запалюванням, 18-дюймовими колесами та самонесучими шинами. Стандартна інформаційно-розважальна система включає 6.5-дюймовий екран, AM/FM/HD, CD і радіо з 7 динаміками, USB порт, Bluetooth, навігацію та Apple CarPlay. Усі моделі оснащені системою термінового зв’язку «Assist eCall» від BMW з кнопкою «SOS», попередженням про можливе зіткнення, екстреним гальмуванням на низьких швидкостях, попередженням про виїзд за межі смуги руху та автоматичним дальнім світлом.

Опційне обладнання

Як у випадку з іншими BMW, існує чимало способів урізноманітнити і покращити X1, що, до речі, швидко піднімає і без того немалу ціну. Платити доведеться навіть за інший колір кузова. Після року безкоштовного користування плату попросять за Apple CarPlay. Іншими опціями стали 8.8-дюймовий монітор високої роздільної якості, панорамний люк даху, проекційна приладова панель на вітровому склі, шкіряна обшивка, підігрів передніх сидінь та аудіосистема «Harman Kardon» на 12 динаміків.

Під капотом 

За потужність моделі найнижчої комплектації BMW X1 sDrive20i відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 192 кінських сили та 280 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Стандартно BMW X1 має передній привід. Розгін відбувається за 7.7 секунд, витрата пального сягає рівня 6.0 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом та восьмиступінчастою автоматичною коробкою розгін відбудеться за 7.4 секунд, витрата зросте до 6.4 л/100км у змішаному циклі. Наступним йде 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун моделі X1 xDrive25i на 231 кінську силу та 350 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою, привід стандартно повний. Сотні позашляховик досягає за 6.5 секунд, витративши 6.6 л/100км у змішаному циклі. Як альтернатива пропонуються дизельні двигуни. Модель xDrive 20d отримала 2.0-літровий чотирьохциліндровий на 190 кінських сил та 400 Нм. Пару йому складає автоматична коробка передач на вісім ступенів. До 100 км/год X1 розганяється з ним за 7.6 секунд, витративши 5.2 л/100км у змішаному циклі. Модель xDrive 25d гарантує 231 кінську силу та 450 Нм. Пару її двигуну складає та сама коробка передач. Сотні автомобіль досягне за 6.6 секунд, споживши 5.2 л/100км у змішаному циклі. Обидва останніх двигуна стандартно йдуть з повним приводом.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2019
Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2019
Огляд тест-драйву: BMW X6 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X6 2019