Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2017

21 грудня 2017

У 2017-му седан середніх розмірів Шевроле Малібу є сильним конкурентом Toyota Camry, Honda Accord, Kia Optima, Hyundai Sonata і будь-якого іншого автомобілю в його класі. Обтічний дизайн, який багато в чому нагадує більш габаритний Chevrolet Impala, виділяє Малібу на тлі інших класових автомобілів. Те ж саме можна сказати і про сучасний комфортабельний інтер'єр. І мова не тільки про естетику. Впевнений інтер'єр нового Шевроле Малібу 2017-го модельного року може похвалитися великим заднім сидінням, а також такими високотехнологічними функціями, як: Apple CarPlay і Android Auto, система автоматичного паркування та система оповіщення про об'єкти, що рухаються в поперечному напрямку позаду автомобіля.

Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2017

На зміну попередньому поколінню Malibu з коротким модельним стажем (2013-2016 рр.) прийшов модернізований автомобіль. Як то кажуть, тихіше їдеш - далі будеш. Але поки Малібу був тихим і їздив без нарікань, він помітно відстав від своїх конкурентів за низкою ключових моментів. Місце для ніг пасажирів заднього сидіння є просто мізерним у порівнянні з іншими представниками цього ж класу, а витрата 9 л/100 км, відверто кажучи, не вражає.

Повністю оновлений Малібу виглядає більш витонченим, ніж його попередник з гострими прямокутними формами кузова. Новий 1.5-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом став базовим двигуном, поліпшивши економію палива до 8.1 л/100 км. 2.0-літровий чотирициліндровий турбодвигун залишається вибором двигуна більш високого рівня і виступає в тандемі з новою автоматичною 9-ступінчастою коробкою передач. Гібридна силова установка є новою для Малібу, і вже встигла позитивно відобразитися на показниках витрати палива. Простір заднього сидіння також відчутно змінився, при цьому колишні переваги автомобіля - холоднокровне слухняне управління і тиха кабіна залишилися при ньому.

Інтер'єр

Навіть якщо Ви не користуєтеся CarPlay або Android Auto, Ви зможете оцінити MyLink - нове покоління мультимедійних систем від Chevrolet. Ця частина дизайну інтер'єру не тільки вкрай функціональна, але й є однією з кращих в класі з чисто естетичної точки зору. Посередині розташовується 7-дюймовий сенсорний екран (доступна також діагональ 8 дюймів, стандартна на моделях Premier). Елементи управління великі і чіткі, лінії приладової панелі привабливо згинаються, нітрохи не заважаючи стежити за дорогою. Комфортні передні сидіння пристосовуються до кожного пасажира, а задні сидіння мають достатньо місця для ніг, щоб могла розміститися доросла людина високого зросту, хоча уникнути контакту зі стелею можливо не вийде. Залежно від вибору комплектації, залежить і покриття в салоні. Покриття панелей економ-варіанту виконано з тканини, оздоблення салонів вищого рівня зроблене під метал, а ось приладова панель в Premier комплектації удостоїлася штучної шкіри. До великої радості багатьох, виробник позбувся своєї пристрасті до зайвого пластику в салоні.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Екстер'єр

У 2017 році Chevrolet Malibu взяв приклад з видного старшого брата - повнорозмірного Impala - з кращими пропорціями, більш довгим кузовом і раціональним внутрішнім плануванням, і докорінно змінився. У порівнянні з моделлю попереднього покоління, Malibu став довшим і нижче спереду, при цьому вага конструкції в цілому зменшилася.

Відгуки щодо сміливого виконання передньої частини автомобіля у вигляді подвійної решітки радіатора розділилися. Важко вирішити, на що звернути увагу в першу чергу. Chevrolet немов спробував зробити з Malibu щось середнє між компактними автомобілями і більшими вантажівками.

Завдяки тому, що отвір багажника досить широкий, а поріг низький, виконання навантажувально-розвантажувальних операцій стало куди простіше. До того ж, площа вантажного простору значно збільшилася і може бути ще більше, якщо скласти задні сидіння.

Технічні характеристики Chevrolet Malibu

У 2017-му Chevrolet Malibu продовжує своє існування без V-подібного шестициліндрового двигуна, і може розраховувати тільки на два рядних чотирициліндрових турбодвигуна та один гібридний силовий агрегат, який Malibu запозичив у Volt. Значним доповненням 2017-го року є наявність нової 9-ступінчастої автоматичної коробки передач у Шевроле Малібу топових комплектацій.

Більша частина моделей лінійки Malibu оснащена 1.5-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонадувом в поєднанні з 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Такий варіант добре підходить для щоденних поїздок і довготривалих заторів. А якщо вирішите вибратися на трасу і припустити газу, чотирициліндровий турбодвигун не завадить Вам насолодитися швидкістю, як і раніше залишаючись досить тихим. У цифрах базовий 1.5-літровий чотирициліндровий турбодвигун виробляє 160 к.с. потужності і 249 Нм крутного моменту. Моделі Premier комплектації оснащені 2.0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонадувом, потужністю 250 к.с. і 350 Нм крутного моменту в парі з новинкою 2017-го року - 9-ступінчастою коробкою передач.

Гібрид Малібу хоч і виглядає як «біла ворона» серед інших варіантів двигуна, є чемпіоном з продуктивності. Його 1.8-літровий рядний 4-циліндровий двигун злагоджено працює разом з двома електродвигунами з акумуляторною батареєю 1.5 кВт, яка дозволяє Малібу їздити зі швидкістю до 88 км на годину на невелику відстань за рахунок електричної сили. Але варто зазначити, що гібридний двигун Малібу працює трохи голосніше за своїх негібридних побратимів.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2017
Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2017
Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2017