Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2017

20 грудня 2017

Сучасний Honda HR-V це субкомпактний кросовер, створений на основі вдалої ідеї і хорошого укомплектування. Менший за відомого CR-V, HR-V змагається за місце під сонцем у класі, де компактні габарити це добре. Тим не менше, кросовер пропонує більше внутрішнього простору, ніж Mazda CX-3 та Nissan Juke, до того ж, він більш економний, ніж Jeep Renegade або Chevy Trax. Завдяки системі модуляції сидінь другого ряду «Magic Seat», у водія є можливість перевозити довгі, габаритні предмети. Окрім іншого HR-V гарантує жваву динаміку, точне управління та мінімальний крен корпусу. Моделі LX і EX можна доповнити шестиступінчастою механічною коробкою передач. За сталевими плечима лише рік існування, але автомобіль вже отримав ряд нагород і, схоже, не збирається зупинятися.

Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2017

Вам сподобається

Якщо Ви шукаєте компактний автомобіль із невисоким рівнем витрати пального, збалансованою ціною, хорошою вартістю перепродажу, здатністю справлятися із сніговими кучугурами та можливістю поглинати чимало багажу, Honda HR-V підійде як найкраще.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо Ви шукаєте невеликий кросовер, здатний впоратися із непередбаченими обставинами бездоріжжя, з механічною коробкою передач і повним приводом, зверніть увагу на Jeep Renegade або Subaru Crosstrek. Не надто потужний HR-V навряд чи задовольнити тих, хто любить відчувати швидкість, тому вдалою альтернативою стануть Nissan Juke та Fiat 500X.

Нове у 2017 році

Окрім єдиного нового кольору змін у поточному році не передбачено.

Враження від їзди

Все, чого HR-V  бракує в плані потужності, він з лихвою компенсує енергійністю. Полегшене шасі дозволяє 141 кінській силі гарантувати більш ніж адекватне прискорення, особливо у парі з варіатором, який знає, як витиснути максимум з 1.8-літрового двигуна. Надійний варіатор легко переходить на нижчі передачі, коли це потрібно, а режим Sport прискорює процес. Доведений до меж можливостей, двигун стає шумним, але лише при повністю відкритому дроселі. Тим, хто хоче краще відчувати процес їзди, варто обрати шестиступінчасту механічну коробку передач та полегшену педаль зчеплення, які чомусь доступні лише у моделях з переднім приводом. Кросоверу не вистачає спортивного азарту, але він відіграється за рахунок точності входження в повороти. Збалансоване рульове колесо і туга підвіска забезпечують миттєвий поворот та податливу динаміку.

Найкращі характеристики

Компанія спромоглась створити 1.7 м3 внутрішнього простору в дуже компактному HR-V. Сидіння переднього пасажира, яке повністю складається, збільшує вантажні можливості автомобіля, а «Magic Seat» сидіння другого ряду дає змогу перевозити високі предмети у вертикальному положенні.

Кросовери HR-V оснащені інтелектуальною кнопкою, яка автоматично задіює гальма, як тільки автомобіль зупиняється, що дозволяє водієві прибрати ногу з педалі.

Детально про автомобіль Honda HR-V

Інтер’єр

Кросовер пропонує високоякісні матеріали оснащення і продуману конфігурацію. У моделях вищої комплектації доступні шкіряні сидіння, у той час, як усі HR-V мають LCD інтерфейс інформаційно-розважальної системи. Базові LX оснащені легкими у використанні кнопками аудіосистеми і клімат-контролю, моделі EX і EX-L отримали сенсорну систему. Така система виглядає добре, але може спантеличувати, особливо коли доводиться весь час переводити погляд. Сидіння переднього пасажира може бути складено для перевезення довгих предметів.

Екстер’єр

Сучасний HR-V не виглядає ні як піднятий легковий автомобіль, ні як зменшена копія CR-V, і це добре. У випадку найновішого творіння Honda розмір і форма це не одне і те саме. Мініатюрний кросовер має яскраво виражену індивідуальність, якщо дивитися на нього зі сторони. Завдяки похилому даху, у профіль автомобіль нагадує спортивне купе. Усі моделі постачаються з 17-дюймовими колесами з алюмінієвого сплаву, а EX і EX-L мають ще й люк даху. Рейлінги даху стандартні для EX-L.

Базова комплектація Хонди ХРВ 2017 року

Витративши найменше на базову HR-V LX, Ви все одно отримаєте камеру заднього виду, круїз-контроль та систему Bluetooth HandsFreeLink. Стандартним елементом стала AM/FM/CD аудіосистема на 4 динаміки і 160 Вт з USB-портом і 5.0-дюймовим кольоровим дисплеєм. Якщо є можливість витратити більше, модель EX додасть: калібрування камери в правому дзеркалі, люк з електроприводом, підігрів передніх сидінь, кнопку запалювання та функцію озвучення текстових повідомлень. Ця ж модель отримала покращену аудіосистему на 6 динаміків і 180 Вт з 7.0-дюймовим сенсорним екраном.

Опційне обладнання

Опції залежать від того, які моделі Ви обираєте. Топову позицію у даному випадку займає модель EX-L Navi. Літера «L» у назві означає, що Ви отримаєте шкіряну обшивку, а «Navi», що можете користуватися стандартною навігаційною системою. Лідер лінійки також має: автоматичну коробку передач, супутникове SiriusXM і HD радіо та підрульовими пелюстками. Система повного приводу доступна для будь-якої моделі з автоматичною коробкою передач. Окремими опціями є передні і задні захисні пластини, спорядження для перевезення лиж, сноубордів і велосипедів.

Технічні характеристики  Honda HR-V 2017 року

За потужність HR-V відповідає 1.8-літровий чотирьохциліндровий двигун на 141 кінську силу та 172 Нм. Подібні показники має силовий агрегат Honda Civic. Пару йому може складати як шестиступінчаста механічна коробка, так і варіатор. Механічний варіант можливий лише у моделях із переднім приводом. Система повного приводу є опцією для варіантів з варіатором. З приводом на передні колеса та варіатором автомобіль витрачає 8.4 л/100км у міському, 6.9 л/100км у заміському та 7.6 л/100км у змішаному циклах. З механічною коробкою показники зміняться на 9.4 л/100км у місті, 7.3 л/100км за його межами та 8.4 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda CR-V 2017
Огляд тест-драйву: Honda CR-V 2017
Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2017