Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2019

26 квітня 2019

В наші дні важко знайти гідний компактний автомобіль, за умови тотального переходу на позашляховики і кросовери. Але Chevrolet вдалося зберегти мініатюрний Spark. Тим, хто хоче отримати багато у компактній упаковці, Chevrolet Spark 2019 вартий уваги. Автомобіль гарантує низький рівень витрати пального з кращим, ніж можна було очікувати, показником розгону. Не позбавлений він і сучасних систем безпеки і розваг. Так, можна розраховувати на 7.0-дюймовий сенсорний екран з Apple CarPlay і Android Auto, точку Wi-Fi, систему попередження про можливе зіткнення та камеру заднього виду. Хетчбек стане вартим уваги варіантом, якщо основними принципами вибору є доступність і повна відповідність вимогам напруженого, міського руху.

Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте міський автомобіль, який був би чимось більшим, ніж коробкою на колесах, погляньте в сторону авто Chevrolet Spark. Автомобіль є на диво спритним і динамічним, до того ж, пропонує низький рівень витрати пального. Бонусом стане гарний перелік технологій.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сучасний Spark це один з найменших автомобілів на дорогах, тому на решту водіїв доведеться дивитися знизу вверх.

Нове у 2019 році

Компанія, можливо, і робить чимало, щоб зберегти Spark, але значно оновлювати не поспішає. У 2019 році основними змінами стали поява розширеного переліку елементів інтер’єру і екстер’єру та нова, доступна функція автоматичного гальмування на низьких швидкостях, як частина пакету «Driver Confidence».

Враження від їзди

На 2019 рік основним для Spark став 1.4-літровий чотирьохциліндровий двигун з 98 конячками, кількість, яка здається невеликою, поки не зрівняти з показником Mitsubishi Mirage. Якщо запитати у досвідченого автомобіліста, скільки коней було у Mirage, то він пригадає дивну на сьогодні цифру у 88 кінських сил, це при тому, що важив Mitsubishi чимало. Постійні вдосконалення двигунів і електричних технологій дозволяють сучасним 98 коням досягати гарних результатів, гарантуючи спритний розгін. Між тим, автомобілю буде важко виконати маневри обгону на високих швидкостях. Доступний варіатор покращує економію пального, але знижує рівень задоволення від їзди. Якщо в першу чергу зосереджені на позитивному водійському досвіді, залишайтеся з п’ятиступінчастою механічною коробкою. Мініатюрні розміри і невеликий радіус розвороту роблять Spark відмінним варіантом для пересування по місту.

Найкращі характеристики

Сучасні покупці хочуть бачити необхідні на сьогодні технології навіть незважаючи на дуже збалансовану ціну Spark. Ніхто не хоче відмовлятися від систем безпеки і функцій розваг, тому Chevrolet подбали про наявність 7.0-дюймового сенсорного екрану з оновленою інформаційно-розважальною системою, точки Wi-Fi, системи попередження про можливе зіткнення і автоматичного гальмування на низьких швидкостях.

Коли купуєш компактний автомобіль, очікуєш на низький рівень витрати пального, який гарантує Chevrolet Spark. Окрім цього, автомобіль потішить спритністю і маневреністю, особливо в межах міста.

Детально про автомобіль Chevrolet Spark

Інтер’єр

Салон розрахований на чотирьох людей і невелику кількість багажу позаду сидінь. Багажник Chevrolet Spark вміщує 311 літрів, хоча склавши задні сидіння, можна отримати 765 літрів. Цього вистачить для пари валіз, але це точно не так багато, як було у перших Spark. Звинувачувати у цьому варто занижену лінію даху і зменшення довжини. Зменшилася кількість простору позаду, між тим, в плечах стало вільніше. Усі хетчбеки отримали кольоровий, 7.0-дюймовий сенсорний екран та логічно розташовані елементи управління.

Відео тест-драйв Chevrolet Spark 2019 року

Екстер’єр

Друге покоління Chevrolet Spark минулого року додало комплектацію ACTIV, яка уподібнила мініатюрний автомобіль до кросовера. У поточному році була оновлена стилізація передньої частини, що дозволило Spark стати в один ряд з рештою сучасних моделей Chevrolet. Більшість моделей можуть похвалитися переглянутим дизайном коліс, комплектації 1LT і 2LT отримали нові, світлодіодні денні ходові вогні. Доступними стали декілька нових кольорів.

Базова комплектація

Найдешевша модель LS постачається з механічною коробкою передач, кондиціонером, 7.0-дюймовим сенсорним екраном та підпискою на «OnStar» з 4G LTE сполученням і точкою Wi-Fi. Аудіосистема гарантує USB порт і Bluetooth. Щоправда вікна доведеться відкривати самостійно. Перейшовши до наступної моделі, ви отримаєте Apple CarPlay і Android Auto. Про безпеку дбають 10 подушок, камера заднього виду та піврічна підписка на «OnStar Guidance».

Опційне обладнання

Якщо бюджет дозволяє, варто поглянути в сторону моделі LT, яка додає електропривод вікон, функцію доступу без ключа, круїз-контроль, кнопки контролю аудіо на кермі, сигналізацію та супутникове радіо SiriusXM. Моделі 2LT додадуть шкіряне кермо, хромовані елементи екстер’єру та асистент паркування. Люк даху з електроприводом пропонується моделям середнього і вищого рівнів. Топові моделі можна доповнити пакетом «Driver Confidence» з попередженням про можливе зіткнення, автоматичним гальмуванням на низьких швидкостях та попередженням про виїзд за межі смуги руху. Комплектація ACTIV виділяється за рахунок 15-дюймових коліс, більш масивних переднього і заднього бамперів та замінника шкіри в обшивці передніх сидінь.

Під капотом

За потужність моделей 2019 року відповідає 1.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 98 кінських сил і 128 Нм. Стандартно пару йому складає п’ятиступінчаста механічна коробка передач. Привід тільки на передні колеса. Витрата пального Chevrolet Spark перебуває на рівні 8.2 л/100км у міському, 6.1 л/100км у заміському та 7.2 л/100км у змішаному циклі. З варіатором показники становлять 7.9, 6.2 і 7.2 відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A8 2019
Огляд тест-драйву: Audi A8 2019
Огляд тест-драйву: Lexus IS 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus IS 2019