Огляд тест-драйву: Lexus IS 2019

2 травня 2019

Нинішній Lexus IS належить до числа тих розкішних седанів, які плавно наближуються до заходу існування. Поточна модель дебютувала у 2014 році, а відтак стає зрозуміло, що суперники набагато сучасніші. Наприклад BMW 3 Series, який вразив всіх у 2019, або Audi A4 змусив про себе говорити у 2017. Новий Lexus IS 2019 виглядав би у цій компанії краще. Між тим, він дуже вчасно отримав відмітки «Genesis G70» на шини. Позитивними аспектами, які все ж є у седана, можна вважати дуже високий рівень якості, надійності та чималий перелік стандартного оснащення.

Огляд тест-драйву: Lexus IS 2019

Вам сподобається

Чи вважаєте ви, що дорогий автомобіль має бути надійним і вишуканим? Тоді Lexus IS 2019 вас не розчарує. На користь седана грає його репутація.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Естетичні уподобання можуть відвернути покупців в сторону Audi чи Jaguar. Хоча, зважаючи на немалу кількість автомобілів Lexus на дорогах, нікого такий дизайн решітки радіатора не лякає. Між тим, назвати творіння Lexus спортивним точно не вдасться.

Нове у 2019 році

Моделі IS отримали переглянутий двигун, що позитивно відобразилося на реакції дроселя і оптимізувало переходи коробки передач. До переліку опцій потрапили головні фари з потрійним пучком світла та Amazon Alexa. Колір «Silver Lining Metallic» замінили на «Liquid Platinum».

Враження від їзди

Як відомо шанувальникам бренду, Lexus обирають вишуканість ходу та комфорт замість спортивної динаміки. Седан відмінно себе демонструє у міському русі або на крейсерській швидкості, але спробуйте виїхати на дорогу з декількома підступними поворотами і будете здивовані грайливістю натури. Рульове управління швидке і точне. Який би двигун не опинився під капотом IS, водій буде приємно вражений манерою роботи. Версія F Sport отримала більші колеса і жорсткішу підвіску, але додаткової потужності очікувати не варто.

Найкращі характеристики

Набір систем безпеки «Safety System+» включає уникнення можливого зіткнення з екстреним автоматичним гальмуванням, допомогу руху по смузі, адаптивний круїз-контроль та автоматичне дальнє світло. Особливо приємним фактом є те, що набір входить у базу всіх IS.

Немає нічого поганого у великих V6 двигунах, от тільки чотирьохциліндровий турбодвигун гарантує вражаючі 245 кінських сил і 350 Нм, чого вистачає для досягнення сотні за 7.0 секунд.

Детально про автомобіль Lexus IS

Інтер’єр

Як і у решти автомобілів бренду, салон Lexus IS 2019 вирізняється спокоєм, в якому можна розраховувати на відмінну аудіосистему «Mark Levinson» та бути впевненим у надзвичайно високій якості збірки. Відповідаючи поточному підходу до дизайну, центральний дисплей знаходиться на одному рівні з приладовою панеллю, що полегшує доступ. Місце під екран інформаційно-розважальної системи використано дуже грамотно, між тим, контролер, який нагадує комп’ютерну мишу, все ще спантеличує. Моделі F Sport дісталася цифрова приладова група.

Відео тест-драйв Lexus IS 2019 року

Екстер’єр

Решітка радіатора, яку Lexus називають «веретеноподібною», мабуть, є найвиразнішим елементом всього екстер’єру. Але, оскільки те, що одні вважають яскравою деталлю, інші називають стилістичною помилкою, варто залишити питання як решітки, так і решти деталей, на розсуд покупця. Те, з чим точно не посперечається ніхто, це стовідсоткова відповідність зовнішності IS сучасним канонам бренду, чого, в принципі, фанатам, достатньо.

Базова комплектація

Весь модельний ряд Lexus 2019, IS не виняток, вирізняється хорошим переліком оснащення. Як і попередньо згадані системи безпеки у базу всіх IS увійшли 17-дюймові колеса з легкого сплаву, люк з електроприводом, ксенонові фари, світлодіодні денні ходові і протитуманні вогні, функція доступу і запалювання без ключа, двозонний автоматичний клімат контроль, передні сидіння з 10 автоматичними режимами налаштування, обшивка під шкіру, камера заднього виду, 7.0-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи, USB порт, Bluetooth, HD радіо та аудіосистема на 8 динаміків. Нажаль, Apple CarPlay і Android Auto досі не доступні.

Опційне обладнання

До переліку окрім системи повного приводу потрапили навігаційний вузол з 10.3-дюймовим дисплеєм, покращений Bluetooth та набір додатків «Lexus Enform». Пакет «Luxury» додасть шкіряну обшивку і декоративні вставки з дерева, підігрів керма та динамічні лінії для камери заднього виду. Пакет «F Sport» подбає про наявність спортивної підвіски, потужніших гальм, цифрової приладової групи та деяких косметичних додатків. Обрати можна аудіосистему «Mark Levinson» на 15 динаміків.

Під капотом

За потужність IS відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 245 кінських сил і 350 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на задні колеса. Розгін відбувається за 7.0 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 11.3 л/100км у міському, 6.1 л/100км у заміському та 8.2 л/100км у змішаному циклах. 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2019
Огляд тест-драйву: Lexus RC 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus RC 2019