Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2020

6 листопада 2019

Якщо брати загалом, то у сегменті представлені кращі варіанти, ніж Dodge Durango 2020. На жаль, якість салону не найвища, не надто місткий багажник, крім того, суперники використовують менше пального. Що стосується переваг, то це внутрішній простір і легкі у використанні сучасні технології.

Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2020

Нове у 2020 році 

  • Лише незначні оновлення, які стосуються окремих комплектацій

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Перш за все цей автомобіль варто придбати шанувальникам потужних V8 Hemi двигунів, доступних моделям Durango R/T і SRT. Для тих, кому найважливішими аспектами є безпека і надійність, варто розглянути інші варіанти. Так, Mazda CX-9, хоча і без дуже потужних двигунів, тішить атлетичним управлінням і елегантним салоном. Повністю оснащений Ford Explorer, як правило, дорожчий, але він витрачає менше пального.  

Нове або б/у авто? 

У наступному модельному році значних змін очікувати не варто. Завдяки пакету модель R/T можна доповнити новим колесами. Спокусившись на пакет моделі R/T, варто розраховувати на замшеву стелю і панель приладів. Зважаючи на здебільшого косметичні зміни, є сенс поглянути в сторону моделей 2019 і 2018 років. Саме з 2018 року Durango постачається з камерою заднього виду, Android Auto і Apple CarPlay. У тому ж році представили модель SRT. 

Порівняння з іншими авто 

Dodge Durango чи Mazda CX-9?

Продуманий Mazda CX-9 впритул наблизився до верхівки класу. У позашляховика немає V8 опцій, але чотирьохциліндрові турбодвигуни гарантують достатній запас потужності. Відмітився автомобіль плавністю ходу і захоплюючим управлінням.  В той час як Durango справляє дещо змішані враження в плані якості салону, CX-9 вражає вишуканістю інтер’єру. Обидва позашляховика вміщують до семи людей, але останній ряд Dodge трохи просторіший. Вантажного простору теж більше у Dodge. Натомість CX-9 пропонує декілька додаткових функцій допомоги водію і має кращий попередній рейтинг надійності. 

Dodge Durango чи Ford Explorer?

Так само як Durango, повністю оновлений Ford Explorer отримав ряд потужних двигунів, легку у використанні інформаційно-розважальну систему і хороший запас вантажного простору. Якщо порівнювати манеру ходу, то Ford впевненіше почувається на поворотах і споживає менше пального. Крім того, Explorer пропонує більше стандартного оснащення. З іншого боку, Durango здебільшого коштує менше і тішить простором третього ряду. 

Салон 

У стандартній комплектації Durango має п’ять місць. Третій ряд є опцією для базових моделей і стандартним для решти комплектацій, збільшуючи кількість місць до семи. Окрім іншого, моделі з трьома рядами можна замовити з капітанськими кріслами другого ряду, але тоді кількість місць зменшується до шести. Сидіння першого і другого рядів підходять для тривалих подорожей. Потрапити на останній ряд легко, до того ж, він придатний для розміщення дорослих пасажирів. При бажанні сидіння можна доповнити підігрівом і вентиляцією спереду і підігрівом посередині. Варіантів обшивки чимало. Якість оздоблювальних матеріалів варіює від задовільної у моделях початкового рівня і дуже високої у моделях вищої комплектації. Між тим, майже десятиліття без оновлень не пішло на користь, суперники мають більш сучасний і вишуканий дизайн. Списувати позашляховик з рахунків не варто. Моделі 2020 гарантують легку у використанні інформаційно-розважальну систему Uconnect. Сенсорний екран має від 7.0 дюймів у базових до 8.4 дюймів у топових моделях. Як альтернатива сенсорній поверхні пропонуються звичайні кнопки. Додатки Android Auto і Apple CarPlay входять у базу всіх Durango. Задля урізноманітнення можна розглянути аудіосистему «Harman Kardon» на 19 динаміків, розважальну DVD систему і супутникове радіо. Вантажний об’єм становить 481 літр позаду третього ряду, склавши його можна розраховувати на 1217 літрів. Максимальний об’єм обмежується 2407 літрами.  

Відео тест-драйв Dodge Durango 2020 року

Технічні характеристики 

Стандартно під капотом Durango 2020 знаходиться V6 двигун на 292 кінських сили, що є зовсім непоганим показником. Для розгону потужності у нього вистачає, на невисоких швидкостях теж все нормально. Недостача сили відчувається при значному навантаженні. Два доступних  V8 двигуна тішать помітно кращим запасом потужності. Перший це 5.7-літровий силовий агрегат на 360 кінських сил, він дістався моделі Durango R/T. Новий Durango SRT гарантує 6.4-літровий V8 двигун на 475 кінських сил. Останній двигун допомагає нелегкому позашляховику сотні досягати за 4.5 секунди. Компонуються усі силові агрегати восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Що стосується витрати пального, то самим економним є базовий V6 з показником 11.2 л/100 км у змішаному циклі. З доступним повним приводом витрата пального Dodge Durango зросте до 11.7 л/100 км відповідно. 5.7-літровий двигун витратить 13.0 л/100 км у середньому. Найпотужніший 6.4-літровий Hemi потягне 15.2 л/100 км у змішаному циклі. Але при бажанні отримати жвавий позашляховик варто розглядати саме великі V8 двигуни. Габаритним Durango керувати не просто, особливо вага відчувається у поворотах. Не потішить повільне рульове управління. Якщо згадати про переваги, то перш за все це комфорт їзди і якість ходу, нерівності поверхні не стануть проблемою, так само як шум вітру. Покупці, націлені на спортивну динаміку, своє знайдуть з моделями R/T і SRT. Продумана R/T має спортивне управління і іншу підвіску. Модель SRT вирізняється стандартним повним приводом, гальмами «Brembo» і адаптивною підвіскою, налаштованою на динамічну їзду. 

Безпека 

Позашляховик отримав три роки чи 57936 км пробігу повної гарантії і п’ять років або 96560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Камера заднього виду стала єдиним стандартним елементом допомоги водію. В якості опцій передбачені передні/задні сенсори паркування, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, автоматичне дальнє світло, склоочисники з сенсорами дощу, адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху і допомога руху по смузі. 

Розміри 

У довжину Dodge Durango має 488 см. Вага позашляховика становить від 2122 до 2500 кг.

Можливі комплектації 

На 2020 модельний рік представлено чимало моделей. Більшість комплектацій отримала 3.6-літровий V6 двигун. Моделі R/T і SRT вирізняються V8 двигунами. Стандартно привід на задні колеса, як опція пропонується повний. Базова модель оснащена автоматичним клімат-контролем трьох зон, інформаційно-розважальною системою з сенсорним екраном, Android Auto і Apple CarPlay. З моделлю GT покупець отримує супутникове радіо і задні сенсори паркування. До того ж, це перша модель, яку можна оснастити більшим сенсорним екраном. 

Модель Durango SXT постачається з тканинною обшивкою, автоматичним клімат-контролем трьох зон, 7.0-дюймовим цифровим дисплеєм приладів, камерою заднього виду, 7.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, 6 динаміками стереосистеми, двома USB портами, Android Auto і Apple CarPlay. Третій ряд сидінь доступний як опція. Версія SXT Plus додасть вісім режимів налаштування водійського сидіння і третій ряд. Доповнити її можна шкіряною обшивкою, капітанськими кріслами другого ряду, люком даху, моніторингом сліпих зон і попередженням про перехресний рух позаду. Пакет «Popular Equipment Group» подбає про наявність підігріву передніх сидінь і керма, електроприводу багажника і автоматичного затемнення дзеркала заднього виду. 

Модель Dodge Durango GT отримала суцільне сидіння другого ряду, супутникове радіо, задні сенсори паркування, автоматичне затемнення дзеркала заднього виду і дистанційний відкривач гаражних дверей. Шкіряну обшивку, електропривод багажника і дистанційний запуск можна отримати з Durango GT Plus. Новими опціями стали набори «Safety/Security» і «Convenience Group», які включають передні фари з автоматичним дальнім світлом, HID фари ближнього світла, рульове колесо, яке налаштовується по куту і вильоту і склоочисники з сенсорами дощу. Набір «Premium Group» потішить стерео «Alpine» на 9 динаміків, люком даху і 8.4-дюймовим сенсорним екраном з навігацією. Адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, допомогу руху по смузі і утримання смуги руху доступні з «Technology Group». 

Модель Durango Citadel вирізняється наявністю вісьмох режимів налаштування сидіння пасажира, підігріву першого і другого рядів, 8.4-дюймового сенсорного екрану, стерео «Alpine» на 9 динаміків, передніх сенсорів паркуванням, посилених гальм, автоматичного дальнього світла, автоматичного складання і підігріву бічних дзеркал, люку даху, склоочисників з сенсорами дощу і розетки.   

Модель Durango R/T на додачу до 5.7-літрового V8 Hemi двигуна отримала задню підвіску, яка вирівнює кузов при розподілі ваги. 

Топова Dodge Durango SRT вразить 6.4-літровим V8 Hemi двигуном, стандартним повним приводом, гальмами «Brembo» і адаптивною підвіскою. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Traverse 2020
Огляд тест-драйву: Chevrolet Traverse 2020
Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2020