Огляд тест-драйву: Dodge Journey 2018

2 серпня 2018

Коли заходить мова про семимісні позашляховики, Dodge Journey часто нехтують. Шкода, адже автомобіль має чимало переваг. Модель початкового рівня з чотирьохциліндровим двигуном є однією з найдешевших на ринку, конкуруючи з Hyundai Santa Fe, Kia Sorento і Ford Flex. Базовий двигун не дуже потужний, але його можна замінити на V6 силовий агрегат з 283 кінськими силами. Вдалим доповненням комплектації стане: система повного приводу, 8.4-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи Uconnect і підігрів керма. Модель Crossroad потішить непоганою здатністю пересуватися по бездоріжжю. Хоча в плані довготривалої надійності і хорошої вартості перепродажу, Journey навряд чи стане хорошим варіантом.

Огляд тест-драйву: Dodge Journey 2018

Вам сподобається

У поточному році покупці можуть розраховувати на добре оснащений Journey з V6 двигуном за вкрай привабливою ціною. Залишившись з базовим чотирьохциліндровим двигуном, ви економите ще більше. Привабливості позашляховику додають: семимісна конфігурація, щедрий вантажний простір і відмінна інформаційно-розважальна система Uconnect.

Вам може не сподобатися

Третій ряд сидінь Journey просторим назвати не можна, особливо у порівнянні з Chevrolet Traverse і Honda Pilot. Сучасний Kia Sorento пропонує кращу гарантію, а Toyota Highlander  стандартно постачається з допоміжними функціями, недоступними для Journey. Крім того, всі перелічені автомобілі мають вищий рівень надійності і ціну перепродажу, ніж новий додж джорні.  

Нове у 2018 році

У 2018 році кількість комплектацій зменшилась до чотирьох: SE, SXT, Crossroad і GT. Усі моделі стандартно оснащені третім рядом сидінь. Модель Crossroad отримала 19-дюймові колеса «Black Noise», а пакет «Blacktop» пропонується для моделі SE.

Враження від їзди

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Зважаючи на розміри, Dodge Journey більше нагадує великий універсал, ніж позашляховик. Тим не менше, семимісний автомобіль тішить практичністю, не менше, ніж збалансованістю ціни. Компанія добре попрацювала над підвіскою, що дозволило говорити про комфорту їзду і точне входження в повороти. Збалансоване управління добре відчувається при виконанні поворотів, але при значних навантаженнях відчутний крен кузова. Багатьом до смаку припадуть вертикальна позиція і надійність фіксації корпусу передніх сидінь. 170 кінських сил стандартного чотирьохциліндрового двигуна вистачає для впевненого пересування повністю завантаженого позашляховика. При бажанні отримати більше, є варіант V6 двигуна і шестиступінчастої коробки передач. Останній силовий агрегат більше пасує розмірам позашляховика. Технічні характеристики dodge journey потішать багатьох водіїв.

Найкращі характеристики

Починаючи вбудованим відсіком під другим рядом, закінчуючи відділенням під сидінням переднього пасажира, покупець не відчує браку вантажного простору, навіть при бажанні приховати щось від сторонніх очей. А можливість скласти переднє сидіння дозволяє перевозити довгі предмети.

Потужний і продуманий 3.6-літровий V6 двигун вважається одним з найкращих на ринку. Доступний для більшості моделей і стандартний для GT двигун став одним з бонусів позашляховика.

Детально про автомобіль Dodge Journey

Інтер’єр

Салон dodge journey стандартно пропонує три ряди і сім місць. Простору дорослим пасажирам з головою вистачить на перших двох рядах. На третьому ряду доведеться поберегти ноги, тому краще залишити його для дітей. Однією з найкращих речей всередині є доступна інформаційно-розважальна система Uconnect. На додачу до великого і легкого у використанні 8.4-дюймового сенсорного екрану, передбачені додаткові кнопки клімат-контролю й аудіосистеми.

Екстер’єр

Перед нами повноцінний позашляховик чи збільшений універсал? При 488.7 см у довжину творіння Dodge обходить багатьох суперників. Крім того, розробники подбали про зовнішню привабливість, додавши хромовану решітку радіатора і колеса з алюмінієвого сплаву. Якщо стиль для вас не порожнє слово, розгляньте варіант R/T з 19-дюймовими колесами, монохромним оздобленням і виразними емблемами. Шанувальникам їзди по бездоріжжю є сенс поглянути в сторону моделі Crossroad з псевдо захисними пластинами, стандартними рейлінгами даху і чорними колесами.

Базова комплектація

Нинішній Dodge Journey доступний у чотирьох комплектаціях: SE, SXT, Crossroad і GT. З базовою SE покупець отримує: двозонний клімат-контроль, 4.3-дюймовий сенсорний екран медіа центру, функцію доступу без ключа, кнопкове запалювання, кермо, яке регулюється по куту і вильоту, електропривод вікон і замків. Сумувати не дасть AM/FM/CD система на 6 динаміків з USB-портами, щоправда Bluetooth опційний. Про безпеку дбають: електронна протибуксувальна система, контроль стабільності, антиблокувальні гальма та чисельні подушки.  

Опційне обладнання

До переліку найпопулярніших опцій варто віднести: систему повного приводу, 8.4-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи Uconnect і навігацію. Класовість дозволить відчути: шкіряне оздоблення сидінь, динаміки «Premium», розважальну систему для задніх пасажирів з 9.0-дюймовим екраном і парою бездротових навушників, постійну точку Wi-Fi та підігрів передніх сидінь з кермом. Пакет «Driver Convenience Group» додасть камеру заднього виду і функцію контролю дистанції при задньому ході.

Під капотом

Базовим є 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 170 кінських сил і 220 Нм. Компонується він чотириступінчастою автоматичною коробкою передач. Розгін з приводом на передні колеса відбувається за 10.1 секунду. Витрата пального перебуває на рівні 12.4 л/100км у міському, 9.0 л/100км у заміському і 8.8 л/100км у змішаному циклах. Більше потужності,  а саме 283 кінських сил і 353 Нм, гарантує 3.6-літровий V6 двигун dodge journey. Сотні позашляховик з ним і переднім приводом досягає за 8.4 секунди. Витрата пального становить 13.8 л/100км у місті, 9.4 л/100км за його межами і 11.3 л/100км у середньому. Показник розгону з системою повного приводу не змінюється. А от витрата dodge journey збільшується до 14.5, 10.0 та 11.3 л/100км відповідно.  

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus IS 2018
Огляд тест-драйву: Lexus IS 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2018