Огляд тест-драйву: Lexus IS 2018

1 серпня 2018

У конкурентному сегменті люксових автомобілів, будь-який транспортних засобів, який не пропонує нічого більшого, ніж хороші параметри, не має шансу на успіх. На щастя, це не стосується Lexus IS, невеликого, спортивного седану, який не поступається Cadillac ATS, BMW 3 Series і Audi A4. За металевими плечима автомобіля надійна підтримка у вигляді легендарних якості, надійності, технологічності і вишуканості бренду. Комусь, між тим, може не сподобатися величезна решітка радіатора, але це справа смаку. Однак, коли діло доходить до динаміки й управління, не виникає жодних сумнівів у відмінних якостях IS.

Огляд тест-драйву: Lexus IS 2018

Вам сподобається

Новий lexus is 2018 року пропонує швидкість, відмінне управління, комфорт і високий рівень вишуканості, очікуваних від європейського, люксового бренду. Бонусом стане вражаюча надійність Lexus. А неймовірна стилізація виділяє IS на фоні суперників. Зважаючи на це, ціна нового lexus is 2018 року вкрай збалансована.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви фанат більш стриманого дизайну, Lexus IS не для вас. Автомобільні пуристи можуть поскаржитися на відсутність механічної коробки передач і той факт, що Lexus в першу чергу асоціюється з комфортом, замість продуктивності.

Нове у 2018 році

Нове покоління lexus is побачило світ у 2013 році. Навесні 2017 року відбулася прем’єра переглянутої версії. У цьому році лексус is 250 перейменували на is 300, а моделі з V6 двигуном отримали 5 додаткових кінських сил. Стандартними стали: монітор заднього виду, сервіси «Enform Safety» і «Service Connect» на 10 років. Як опція пропонуються адаптивні передні фари. Модель IS 350 F Sport отримала диференціал з обмеженим проковзуванням.

Враження від їзди

На відміну від колишніх седанів Lexus, сучасний IS пропонує досить жваву підвіску, прямолінійне і точне управління і вкрай задовільну реакцію двигуна кожного разу, як педаль газу витискається на максимум. Приємним став той факт, що реакція IS залишається однаково хорошою незалежно від двигуна. Ризикніть витиснути більше звичайного, і відчуєте азарт автомобіля, з яким він реагує на ініціативу. Проявляється натура справжнього спортивного седану, не поступаючись BMW, Audi і Cadillac. Не пасує автомобіль і перед звивистими гірськими серпантинами. Бажаючим відчути справжній драйв, варто розглянути варіант F Sport з більшими колесами, більш агресивними амортизаторами і жорсткішими ресорами, а заразом і їздою.

Найкращі характеристики

Оскільки компанія робить наголос на безпеці, у базу всіх моделей увійшов набір «Safety System+». Він складається з: системи перед аварійної безпеки, аварійного гальмування, системи попередження про виїзд за межі смуги руху, адаптивного круїз-контролю і автоматичного дальнього світла. Новий лексус іс 2018 вражає ставленням до безпеки.

Поєднуючи пряме і розподілене вприскування палива, 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун гарантує 245 кінських сил і 350 Нм. Потужність розподіляється через точну автоматичну коробку передач на вісім ступенів, дозволяючи седану досягти сотні за 7.0 секунд.

Детально про автомобіль Lexus IS

Інтер’єр

Ні у кого не викличе подиву той факт, що салон IS оздоблений матеріалами найвищої якості. Підкреслюючи знайому стилізацію Lexus, елементи управління розміщені таким чином, щоб водієві було зручно ними користуватися. На екрані відображається вся необхідна інформація. Дисплей більше не обрамлений пластиком, але контролер, схожий на комп’ютерну мишу, все ще потребує часу для звикання. Для створення цифрових приладів моделі F Sport розробники надихалися екзотичним Lexus LF-A.  

Екстер’єр

Не секрет, що дизайн IS, а особливо величезна решітка радіатора, викликав неоднозначні відгуки.  Після стилістичних оновлень минулого року, складається враження, що компанія саме цього і добивалася. Були переглянуті головні і задні фари, але дизайнери не торкнулися решітки, яка, здається, може поглинути малолітражку. Модель F Sport після зміни дизайну бамперів, між тим, стала нагадувати білку з горіхами за щоками. Як би там не було, але й у профіль, і й анфас моделі IS виглядають стильно, а головне привертають увагу.

Базова комплектація

На додачу до стандартного набору «Safety System+» усі моделі отримали: люк даху, ксенонові фари з світлодіодними, денними ходовими вогнями, світлодіодні протитуманні вогні і 17-дюймові колеса. Кнопкове запалювання, камера заднього виду, функція доступу без ключа і Bluetooth також стандартні. Включені налаштування від Lexus дозволяють підлаштувати електроніку під індивідуальні потреби. Підтримка «Siri Eyes Free Mode» забезпечує кращу інтеграцію з інформаційно-розважальної системою і iPhones. Дивно, але Apple CarPlay і Android Auto не доступні. У базу увійшла аудіосистема з 7.0-дюймовим VGA екраном на 8 динаміків з USB-портами.

Опційне обладнання

Окрім потужнішого двигуна і системи повного приводу, можна обрати: покращений 10.3-дюймовий екран, кращий Bluetooth, HD радіо і «Lexus Enform», які входять до пакету «Navigation». Окремо доступна аудіосистема «Mark Levinson» з 15 динаміками і 835 Вт потужності. Пакет «Luxury» додасть: камеру заднього виду з динамічним позиціонуванням, підігрів керма, шкіряну обшивку з контрастними стіжками і дерев’яне оздоблення. Модель F Sport потішить: ще більш агресивною решіткою радіатора, жорсткішою підвіскою, потужнішими гальмами і класним набором приладів.

Відео тест-драйв Лексус ІС 2018

Під капотом

Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 245 кінських сил і 350 Нм. Компонується він автоматичною коробкою передач на вісім ступенів. Розгін відбувається за 7.0 секунд. З приводом на задні колеса седан витрачає 11.3 л/100км у міському, 6.1 л/100км у заміському і 8.2 л/100км у змішаному циклах. Як опція пропонується 3.5-літровий V6 двигун на 260 і 311 кінських сил. Пару першому з них складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Другий можна доповнити автоматичною коробкою на шість або вісім ступенів. Витрачає IS в обох випадках приблизно 10.7 л/100км у змішаному циклі.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2018
Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2018
Огляд тест-драйву: Dodge Journey 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Journey 2018