Огляд тест-драйву: Ferrari FF 2017

8 лютого 2018

У 2011 році чотирьохмісний Ferrari FF став наступником Ferrari 612 і вразив усіх незвичним типом кузова «shooting brake», який поєднав у собі суміш купе, хетчбека та універсала. Саме він вперше запропонував покупцям потужний дванадцятициліндровий двигун Grand Tourer. Найцікавіше те, що Ferrari не має прямого суперника. FF – зовсім інший тип Ferrari, не схожий на 599 чи 458, і цей фактор слід врахувати любителям відомого бренду. Він був створений практичним повсякденним суперкаром і легко зрозуміти чому. Такий потужний автомобіль з прямим вприскуванням палива на 651 к.с., який розганяється до 100 км за 3.7 секунди, максимальна швидкість якого 335км/год, є чи не найшвидшим на планеті. Вражає, чи не так? Ferrari FF не відзначається легкістю, але він вдало це приховує. Звичайно, можна віддати перевагу значно дешевшим конкурентам, як Porsche Panamera і Bentley Continental GT, але ви ж розумієте, вони – не Ferrari.

Огляд тест-драйву: Ferrari FF 2017

Враження від поїздки

Через перемикач Manettino, водій може вибрати п'ять налаштувань підвіски: вологість, сніг, спорт, комфорт і ESC вимкнено. Його поворотна здатність просто неймовірна. А справа в тому, що Ferrari наділений 4RM повним приводом - це вдосконалена система, яка посилає більше сил на задні колеса, коли він рухається на гарячій сухій поверхні. Проте, на мокрих або засніжених дорогах FF робить акцент на стабільності, посилаючи потужність на колеса з найкращим зчепленням, що дозволяє їй продовжувати рух з вражаючим спокоєм. Зчеплення та тяга працюють феноменально. Коробка передач трохи стрясається, коли ви намагаєтесь під’їхати ззаду, щоб припаркувати машину, але це відбувається набагато м’якше, аніж попередні ручні механічні коробки передач Ferrari. Масивні шини створюють значну кількість дорожнього шуму, але в цілому на ньому приємно долати великі відстані. Можна винести вердикт, що керування Ferrari FF буде піддаватися навіть найвибагливішому девіантові. Це дійсно дорогий автомобіль, не тільки в плані покупки, але й обслуговування. Витрати на пальне боляче вдарять по карману.

Детальніше про Ferrari FF 2017 року

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Інтер’єр

Передні сидіння – бездоганні, покриті вишуканою шкірою, мають багато позицій і водій може вибрати найзручніше положення за будь-якою примхою. Але усі чотири пасажира Ferrari FF не в змозі відчути весь комфорт: глибоко посаджені задні сидіння швидше підходять для маленьких дітей, аніж для дорослих. Великий тахометр, потужністю 10 000 обертів, встановлюється спереду по центру, саме там, де він і має бути у Ferrari. Аудіо та навігаційна система новітні, але не унікальні. Авто має щедру комбінацію шкіряного оздоблення на панелі, різноманітні перемикачі та склоочисники, п'ятипозиційний регулятор Manettino для керування всіма функціями та ряд світлодіодів, які поступово загоряються при набиранні обертів. Місця для багажу небагато – 450 л, але простір можна збільшити завдяки складанню задніх сидінь – до 800 л. Центральну частину заднього сидіння також можна згорнути, щоб розмістити якісь громіздкі предмети. У салоні є вдосталь місця для різних дрібничок, які зручно мати при собі, для цього виробник передбачив аж 20 л.

Екстер’єр

За загальними уявленнями хетчбек не дуже привабливий зовні, але Ferrari руйнує всі стереотипи. Він має витончену форму, хорошу видимість і в цілому дуже практичний. Увага була приділена всім деталям, починаючи від чуттєвих бокових вентиляційних отворів до округлих задніх фар.

Базова комплектація Ferrari FF 2017 року

Цей екзотичний 4-місний хетчбек, має багатофункціональне кермо, в якому розташовані кнопки для сигналів повороту та запалювання. FF оснащений 7-ступінчатою коробкою передач DCT з подвійним зчепленням, схожим до тих, що стоять на Ferrari California і Ferrari 458 Italia. Крім шкіряного інтер’єру автомобіль має: регульоване по висоті нахилу кермо, двохзонний клімат-контроль, голосову навігацію та систему CD/DVD/USB з CarPlay. Двадцятидюймові колеса, карбоново-керамічні гальма Brembo і адаптивна підвіска MagneRide - також є стандартними. Контролер тяглової напруги, а також подушки безпеки на бічній поверхні спереду, підвищують коефіцієнт безпеки. У 2016 році Ferrari FF змінився не сильно: була суттєво вдосконалена система навігації та аудіосистем, покращений CarPlay, який використовує навігаційний екран для відображення карт, програм та повідомлень зі свого смартфону. Якість збірки Ferrari заслуговує поваги у багатьох відношеннях. Двигуни базуються на стандартах спортивних машин, а коробка передач постачається німецькими виробниками Getrag, що підтверджує надійність. В наявності є всі запобіжні антиаварійні та гальмівні засоби, які ви забажаєте.

Додаткова комплектація

Ви можете на власний смак обрати колір, вигляд колеса, розмір і форму сидіння, навіть колір гальмівного супорта, за бажанням придбати поворотні фари, економний відділ для палива чи вихлопні труби спортивного типу і загалом будь-який елемент декору. Список є дуже довгим, тож будьте готові платити.

Технічні характеристики  Ferrari FF 2017 року

Ferrari FF 2017 має двигун V12, об’ємом 6.3 л, з прямим вприскуванням палива, що посилає 651 кінську силу на всі 4 колеса через 7-ступеневу напівавтоматичну коробку передач із подвійним зчепленням і передову систему AWD з електромеханічним диференціалом центру. Розганяється від 0 до 100 км за 3.7 секунди, а максимальна швидкість – 335 км/год. Витрати пального у змішаному циклі – 15.4 л/100км. Завдяки системам безпосереднього вприскування і стоп-старт, викиди СО2 зменшились на 25% і їх рівень становить 360 г/км.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi Q7 2018
Огляд тест-драйву: Audi Q7 2018
Огляд тест-драйву: Ford Focus 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Focus 2018