Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2021

25 червня 2021

Ford Explorer 2021 - позашляховик середнього розміру. Автомобіль володіє надзвичайно хорошим балансом та врівноваженістю для трирядного позашляховика. Він пропонує лінійку потужних двигунів з турбонаддувом, відрізняється економною витратою палива та забезпечує плавну поїздку. Новий Форд Експлорер 2021 має багато вантажного простору і довгий список стандартних функцій, серед яких кілька технологій активної безпеки та інтуїтивно зрозуміла інформаційно-розважальна система.

Купити новий автомобіль Форд Експлорер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Однак сидіння другого та третього ряду у Explorer менш просторі та зручні, ніж у багатьох конкурентів, а якість салону залишає бажати кращого через велику кількість недорогих матеріалів.

Нове в 2021 році 

  • новий пакет Sport Appearance доступний з обробкою XLT;
  • дебютує версія Explorer ST;
  • новий позашляховий Timberline буде представлений в середині модельного року.

Кому варто купити? 

Explorer - трирядний позашляховик, який варто вибрати, якщо для вас в пріоритеті збалансована керованість та сильне прискорення. На відміну від багатьох інших авто цього класу, він веде себе енергійно і легко на поворотах. Цей Ford - те, що вам потрібно, якщо ваші щоденні поїздки складаються з постійних маневрів або проходять гірськими дорогами.

Нове або б/у авто? 

Ford модернізував свій Explorer в минулому році, але представив для цього средньорозмірного трирядного позашляховика ще кілька оновлень в 2021. Автомобіль Ford Explorer отримав новий пакет оформлення салону King Ranch, який відрізняється унікальною шкіряною оббивкою кольору червоного дерева. Також з'явиться варіант Timberline. Він зробить Ford Explorer готовим підкорити будь-яке бездоріжжя, так як додасть збільшений дорожній просвіт, всюдихідні шини, задній диференціал підвищеного тертя та сталеві захисні пластини.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам подобається Ford Explorer, а оновлення 2021 року не приваблюють, сміливо вибирайте торішню модель. Ford Explorer отримав повний редизайн в 2020, тому ви легко знайдете актуальний позашляховик та заощадите. 

Ford Explorer або Ford Edge

Edge - середньорозмірний SUV, як і Explorer, але має тільки два ряди сидінь і вміщає п'ять людей. Він коштує дешевше, ніж Explorer, але також оснащений сучасними інформаційно-розважальними системами та технологіями активної безпеки. Однак у Explorer більше вантажного простору і потужніший двигун. Який Форд вибрати? Визначтеся зі своїми пріоритетами і бюджетом.

Ford Explorer або Chevrolet Traverse

Chevrolet Traverse йде поруч з Ford Explorer в рейтингах середніх позашляховиків. Авто від Шевроле дешевше, але пропонує більше вантажного простору, просторі задні сидіння та можливість перевозити до восьми пасажирів (Explorer сім). Однак у Explorer є потужніші двигуни та трохи краща буксирувальна здатність. Вибирайте Шевроле, якщо возите багато пасажирів та багажу, або Форд, якщо шукаєте потужний позашляховик.

Салон

Explorer вміщує сім осіб або шість, якщо виберете капітанські крісла другого ряду. Передні сидіння просторі й зручні, а водій отримує хорошу оглядовість попереду. Але про пасажирів на середніх та задніх сидіннях не так добре піклуються. Простір для ніг в середньому ряду не відповідає стандартам, встановленим іншими учасниками цього класу, а третій ряд навряд чи сподобається дорослим. 

Новий Ford Explorer 2021 пропонує м'який, але не найпривабливіший інтер'єр. Якість матеріалів залишає бажати кращого, так як в цьому Ford набагато більше твердого пластика, ніж в його конкурентів. Ще один недолік в тому, що салон Explorer не такий тихий, як має бути. Звук двигуна погано маскується і заважає пасажирам.

Багато позашляховиків середнього розміру не дотягують до вантажопідйомності цього Ford. Якщо ви вирішите купити Форд Експлорер 2021, отримаєте 515 л за третім рядом. Зі складеним третім рядом у вас в розпорядженні буде 1355 л простору, а зі складеними другим і третім рядами - до 2486 л.

Незважаючи на недоліки інтер'єру цього Форд, система мультимедіа варта похвали. Стандартний інтерфейс SYNC 3 і 8-дюймовий сенсорний екран Explorer простий в освоєнні і використанні. Опціональна система не така приємна в роботі, оскільки її 10,1-дюймовий вертикальний сенсорний екран мало покращує зручність. Базова система також має практичний відсік для смартфона під дисплеєм, який зникне, якщо ви оберете сенсорний екран більшого розміру.

Для роботи автоматичного клімат-контролю може знадобитися більше ручних регулювань, ніж очікувалося. 

Відео тест-драйв Ford Explorer 2021 року

Технічні характеристики

Для Explorer є три варіанти двигунів: чотирициліндровий базовий з турбонаддувом потужністю 300 к.с. і два доступних V6 з подвійним турбонаддувом потужністю 365 і 400 л. с. Всі вони пов'язані з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Ford також випускає Explorer Hybrid, але ця модель вимагає окремого огляду. 

Базовий двигун справляється з переміщенням цього позашляховика та ніколи не відчуває нестачі в потужності. Варіанти V6 додають автомобілю авторитетності. Мало кому з конкурентів є що протиставити 400-сильному двигуну в Explorer ST. З ним позашляховик розганяється до 100 км/год за 5.3 с.

Задньопривідний Explorer з базовим двигуном витрачає 9.4 л/100 км. Моделі з подвійним турбонаддувом V6 витрачають ще більше - 10.7 л/100 км. 

Незважаючи на те, що Ford Explorer відрізняється великим розміром та величезною масою, він добре управляється. Його “гостре” кермо допомагає вести себе більш спортивно, ніж більшості конкурентів в цьому класі. У нього комфортна поїздка, хоча його м'яка підвіска означає, що ви відчуєте неприємну тряску на розбитих і звивистих дорогах.

За умови правильного оснащення Explorer може буксирувати до 2540 кг. 

Безпека

Explorer в 2021 році отримав п'ятизірковий рейтинг безпеки від NHTSA. Ford оснащує кожен позашляховик безліччю стандартних технологій допомоги водієві та пропонує такі покращення, як допомога при паркуванні.

Розміри і вага 

Ford Explorer має такі габаритні розміри:

  • довжина - 5 м,
  • висота - 1.78 м,
  • ширина - 2.0 м. 

Споряджена маса Ford Explorer коливається від 1970 до 2235 кг. 

Можливі комплектації 

Ford Explorer 2021 року випускається в шести комплектаціях: Basic, XLT, Limited, ST, King Ranch і Platinum. Більшість моделей Форд Експлорер мають однакові технічні характеристики. У них під капотом чотирициліндровий двигун, а в топових комплектаціях - більш потужний V6. 10-ступінчаста автоматична коробка передач - єдина пропонована трансмісія, яка приводить в рух задні колеса. Ви можете додати Ford Explorer повний привід за додаткову плату.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2021
Купити новий автомобіль Додж Челленджер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Додж Чарджер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2021