Огляд тест-драйву: Ford Fiesta 2018

5 вересня 2018

У світі, де панують позашляховики, маленьким автомобілям важко змагатися за увагу покупця. Між тим, водіям, які надають перевагу компактним транспортним засобам з хорошим рівнем економії, привабливою стилізацією і позитивною динамікою, Ford пропонує Fiesta 2018 року. Представлений у чотирьох комплектаціях і двох типах кузова (седан, хетчбек) Fiesta гідно витримує конкуренцію, але старіючий дизайн натякає на те, що покупець не отримає таких сучасних технологій, як система попередження про можливе зіткнення Toyota Yaris або адаптивний круїз-контроль Honda Fit. Але жодному конкуренту немає чого протиставити точній підвісці та вражаючому двигуну моделі Fiesta ST.

Огляд тест-драйву: Ford Fiesta 2018

Вам сподобається

Якщо ви перебуваєте у пошуку продуктивного, економного та невеликого автомобіля, Ford Fiesta заслуговує на увагу. Шанувальникам швидкості до смаку припаде модель ST, яка є однією з небагатьох представниць компактного сегменту з орієнтацією на спортивну динаміку.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Бажаючим отримати щедрий простір задніх сидінь, останні технології допомоги і безпеки, варто поглянути в сторону Honda Fit, Hyundai Accent або Kia Rio.

Нове у 2018 році

У поточному році Fiesta втратив трьохциліндровий двигун, але здобув більший екран інформаційно-розважальної системи і стандартний монітор заднього виду.

Враження від їзди

Впевнений, зручний і легкий в управлінні Ford Fiesta залишається у лідерах. Вік автомобіля натякає на відсутність ключових на сьогодні технологій безпеки, якими тішать суперники, але після декількох хвилин за кермом Fiesta все це здається дрібницею. Проїдьтеся по звивистій дорозі, і ви будете вражені балансом ходу, спритністю рефлексів та відчуттям керма. Багато потужності від базового двигуна годі очікувати, але її  вистачає, особливо при доповненні п’ятиступінчастою механічною коробкою передач. Як опція пропонується автоматична коробка передач на шість ступенів. Бажаючим отримати більше драйву, є сенс розглянути модель ST з двигуном на 200 кінських сил. Маленька «ракета» гарантує поєднання динаміки й економічності. Приємними бонусами стануть стандартні 17-дюймові колеса з продуктивними шинами та спортивна підвіска.

Найкращі характеристики

Інформаційно-розважальна система Sync 3 це не якась там зменшена версія того, що є у великих автомобілях Ford. Вона пропонує функціональний дисплей на 6.5-дюймовому сенсорному екрані. За допомогою голосових команд можна керувати більшістю функцій. Доступною є «Sync AppLink», яка пропонує голосом контролювати деякі мобільні додатки.  

1.5-літровий турбодвигун моделі ST є чудовим силовим агрегатом з хорошим запасом потужності та приємним звучанням при наборі швидкості. Важливим аспектом є показник витрати на рівні 6.0 л/100км у змішаному циклі.

Детально про автомобіль Ford Fiesta

Інтер’єр

Незалежно від кузова в салоні розмістяться п’ятеро людей, хоча задні сидіння не дуже вражають навіть для класу компактних автомобілів. Натомість вантажний простір радує. Седан Ford Fiesta має сидіння, які складаються у співвідношенні 60/40. Хетчбек Fiesta гарантує понад 0.7 м3 вантажного простору зі складеними сидіннями. Модель початкового рівня виглядає надто просто зі звичними кнопками, які, між тим, зручні у використанні. Автомобіль пропонує високий рівень комфорту та приємні на дотик матеріали. Покупці з більшим бюджетом можуть отримати шкіряну обшивку, підсвічування і кнопкове запалювання.

Екстер’єр

У світі, де «доступний компактний автомобіль» часто є синонімом «неохайного і непривабливого стилю», виділяється стильний Ford Fiesta. Привабливий седан і більш практичний хетчбек не змусять повертати голови від подиву, але свій шарм мають. На додачу до можливості вмістити більше багажу, хетчбек підкупає гарною зовнішністю зі збалансованими пропорціями і спортивним посилом. Модель ST винагороджено: більш агресивною стилізацією, більшими колесами, глибшим переднім спойлером, відповідними емблемами та двома хромованими вихлопними патрубками.  

Базова комплектація

Найдешевша модель седану Fiesta S постачається з 4.2-дюймовим дисплеєм, AM/FM/CD/MP3 програвачем на 6 динаміків, камерою заднього виду, кондиціонером, рульовим колесом, яке налаштовується по куту і вильоту, електроприводом дверних замків, системою допомоги при старті на схилі, двома USB-портами та функцією доступу без ключа. Хоча вікна доведеться відкривати вручну. Модель SE додасть: круїз-контроль, електропривод вікон і систему «MyKey». Топова Titanium отримала: систему допомоги при здаванні назад, аудіосистему «Sony», шкіряні сидіння з підігрівом попереду, автоматичний клімат-контроль і останню версію системи «Sync».

Опційне обладнання

Найпопулярнішими опціями Fiesta стали: інформаційно-розважальна система «Sync» з 6.5-дюймовим сенсорним екраном, навігація, люк з електроприводом, підігрів передніх сидінь, супутникове радіо та автоматична коробка передач. Продуктивний хетчбек ST можна доповнити смугами капоту та спортивним сидіннями «Recaro». Як не дивно, але дана модель не доступна з автоматичною коробкою передач.

Відео тест-драйв Форд Фієста 2018

Під капотом

Сучасний Ford Fiesta пропонує два двигуна. Стандартним є 1.6-літровий чотирьохциліндровий двигун на 120 кінських сил. Пару двигуну може складати п’ятиступінчаста механічна або шестиступінчаста автоматична коробка передач. Розгін до сотні відбувається приблизно за 10.0 секунд. Витрата пального становить 8.7 л/100км у міському, 6.7 л/100км у заміському та 7.8 л/100км у змішаному циклах. Хетчбек Fiesta ST отримав 1.5-літровий трьохциліндровий турбодвигун на 200 кінських сил і 290 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Розгін до сотні відбувається за 6.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 7.6 л/100км у місті, 5.1 л/100км за його межами і 6.0 л/100км у середньому. Привід тільки на передні колеса.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Tundra 2018
Огляд тест-драйву: Toyota Tundra 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Corvette 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Corvette 2018