Огляд тест-драйву: GMC Terrain 2019

5 лютого 2019

Компактний позашляховик GMC Terrain перейшов у другий рік існування другого покоління. Будучи «братом» Chevrolet Equinox, сучасний Terrain, як всі GMC, націлився на вищі ешелони ринку. Продемонстровано це як у елегантній, як для позашляховика, стилізації, так і у наявність моделі вищого рівня Denali. На вибір представлено три силових агрегати. Перелік розпочинає 1.5-літровий, продовжує 2.0-літровий, а закінчує 1.6-літровий турбодвигун, останній, до речі, дизельний. Пару їм складає шасі, в якому перевагу надано комфортності ходу, а не точності входження в повороти, що є традиційним в цьому класі. Компанія зменшила своє творіння, тому  трохи поступається суперникам в плані внутрішнього простору. Задні сидіння не посуваються назад чи вперед, але повністю складаються, так само як і сидіння переднього пасажира. Безпосередніми конкурентами GMC вважаються Honda CR-V, Toyota RAV4 і Mazda CX-5.

Огляд тест-драйву: GMC Terrain 2019

Вам сподобається

Якщо ви в захваті від ідеї стильного, добре оснащеного позашляховика з продуктивними двигунами, новий GMC Terrain до ваших послуг. Звичні для сьогодення системи допомоги, типу Apple CarPlay/Android Auto,  доступні як опції.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Водії, які звикли до більш традиційних елементів управління, навряд чи уподобають Terrain. Мати дев’ять передніх передач це добре з точки зору набору швидкості та їзди на крейсерській швидкості, але обирати режими «Drive» чи «Reverse» доведеться за допомогою кнопок, розташованих на центральній консолі. До цього треба звикнути.

Нове у 2019 році

Моделі Terrain 2019 пропонують адаптивний круїз-контроль з функцією виявлення пішоходів. Доступною стане камера заднього виду  високої роздільної здатності та камера на 360о для моделі Denali. Модель SLT можна доповнити пакетом «Chrome», а «Black Edition» додасть шику моделям SLE і SLT.

Враження від їзди

Як не дивно, зважаючи на габарити позашляховика, але 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун цілком адекватно справляється зі своїми обов’язками. Дизельний двигун, у пару якому дісталася шестиступінчаста автоматична коробка передач, тішить хорошим запасом крутного моменту, але нічого вражаючого в плані буксирування він не пропонує. Позашляховик потягне не більше 680 кг. Вершину силової ієрархії займає 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун, з яким буксирувальні можливості GMC зростають до 1.587 кг. Технічні характеристики GMC Terrain дозволяють йому спокійно пересуватися по місту. На звивистих дорогах водій буде приємно вражений маневреністю.

Найкращі характеристики

Відомо, що дизельні двигуни не користуються нині великою популярністю. Але дизельний силовий агрегат Terrain знає чим привернути увагу, а саме значним крутним моментом, який майже сягає рівня найпотужнішого бензинового. Не мало важливим бонусом дизельного двигуна став низький рівень витрати пального незалежно від приводу.

Як вже зазначалося, у Terrain менше вантажного простору, ніж у суперників. Але з рівнем продуманості небагато зможуть зрівнятися. Задні сидіння і переднє сидіння пасажира складаються повністю, що дозволяє перевозити довгі предмети. Плюс у підлозі передбачений відсік для зберігання.  

Детально про автомобіль GMC Terrain

Інтер’єр

Як і у більшості суперників, салон Terrain вражає комфортом та функціональністю без надмірного пафосу. Ви знайдете жорсткий пластик у нижній частині приладової панелі та дверях навіть у моделі Denali. Вишуканості інтер’єру позашляховика додають підголівники з вишивкою та виразні стібки панелі. Загалом, салон виглядає непогано.

Відео тест-драйв GMC Terrain 2019 року

Екстер’єр

Якщо дивитися на позашляховик ззаду, то здається, що дах завис над кузовом, все завдяки стійкам. Вперше такий прийом застосували до Nissan Maxima, пізніше до Murano. Наступним став Lexus RX, ну а нині GMC. Отож це сучасний тренд. Треба сказати, між тим, що новому Terrain він пасує. Решта кузова компактного позашляховика відмічена досить гострими лініями, високими фарами зі світлодіодними акцентами та варіантами решітки радіатора. Моделі нижчого рівня отримали просту версію решітки, в той час як Denali потішить яскравішим і мудрованішим варіантом з додатковою порцією хрому.

Базова комплектація

Базова модель GMC Terrain SL постачається з приводом на передні колеса, 17-дюймовими колесами, функціями доступу і старту без ключа, замінником шкіри на кермі, активним продавленням шуму, активними заслінками решітки радіатора, інформаційно-розважальною системою з Bluetooth, Apple CarPlay/Android Auto, чотирма USB портами і 7.0-дюймовим сенсорним екраном та функцією нагадування задніх сидінь.

Опційне обладнання

Бажаючим отримати дизельний двигун варто перейти до моделей SLE і SLT. Обидві отримали автоматичний двозонний клімат-контроль та декілька опційних системи допомоги. Модель SLT вирізняється за рахунок електроприводу дверей багажника, 8.0-дюймового сенсорного екрану, супутникового радіо, передніх сидінь з підігрівом і електроприводом, 18-дюймових коліс та автоматичного затемнення бічних дзеркал. Майже все те, що є опціями для решти, модель Denali отримала стандартно, включно з аудіосистемою «Bose», пам’яттю водійського сидіння, навігацією, камерою огляду на 360о та бездротовою зарядкою. До небагатьох опцій цієї моделі належать підігрів задніх, бічних сидінь, вентиляція передніх сидінь та автоматичне дальнє світло.

Під капотом

Базовим для позашляховика став 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 170 кінських сил і 275 Нм. Компонується він автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів. З приводом на передні колеса витрата пального GMC Terrain перебуває на рівні 9.0 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському та 8.4 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 9.8, 8.4 та 9.1 л/100км відповідно. Більше потужності пропонує 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сили та 353 Нм. У пару йому дісталася та сама коробка передач. З переднім приводом позашляховик витрачає 10.6 л/100км у місті, 8.4 л/100км за його межами та 9.5 л/100км у середньому. З повним приводом показники сягають рівня 11.2,9.0 та 10.1 л/100км відповідно. Як альтернатива пропонується дизельний 1.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 137 кінських сил та 325 Нм. На відміну від колег він компонується шестиступінчастою автоматичною коробкою. Витрачає GMC з ним і приводом на передні колеса 8.4 л/100км у міському, 6.0 л/100км у заміському та 7.2 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники несильно зростають до 8.4, 6.2 та 7.3 л/100км відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2019
Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2019
Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2019