Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2019

1 лютого 2019

Описати BMW 5 Series просто як седан середнього розміру преміум рівня означає проігнорувати той факт, що це один з найкращих автомобілів у світі. Звучить це як перебільшення, але воно повністю підтверджено даними. Його салон вдовольнить більшість покупців. Він гарантує хороший перелік стандартного оснащення, включно з елементами класу люкс. Потужні двигуни говорять самі за себе, а співвідношення динаміка-управління майже доведено до досконалості. Проіснувавши всього декілька років у сьомому поколінні, 5 Series йде колесо в колесо з Mercedes-Benz E-Class, вирізняючись на фоні Lexus GS і Audi A6. Якщо говорити про екстраординарну потужність і динаміку, то варто згадати про версію BMW M5.

Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2019

Вам сподобається

Це автомобіль для тих, хто хоче отримати все й одразу. Вражаючий перелік оснащення, технологічність, престиж та внутрішній простір. Який-небудь інший автомобіль з такою кількістю «іграшок» та рівнем екстравагантності міг ви виглядати вульгарно, але не BMW 5 Series 2019.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Бренд сповідує певну стилістичну філософію. Люди, які знаються на тонкощах автомобільної краси, захочуть дочекатися Audi A6 у новій формі. З тих самих причин можна поглянути в сторону Volvo S90.

Нове у 2019 році

Просунуті системи допомоги увійшли у базу моделей 2019 року. Так, не потрібно доплачувати за Apple CarPlay та передні/задні сенсори паркування. Новий пакет «Convenience» додасть підігрів передніх сидінь, супутникове радіо та електропривод кришки багажника. Сучасний пакет «Premium» включає бездротову зарядку, Wi-Fi, проекційну приладову панель на вітровому склі, контроль жестів та автоматичне паралельне паркування.

Враження від їзди

Після років обожнювання автомобільними ентузіастами, минуле покоління раптом піддали критиці через надмірну вишуканість. Новий 5 Series знову зробив крок в сторону динаміки, не зрадивши при цьому комфорту. Водій може провести цілий день, насолоджуючись розміреною, вишуканою їздою. Натиснувши сильніше, щасливчик, який опинився за кермом, відчує прихований резерв. У цьому аспекті значну роль відіграють режими управління, можна почати, скажімо, зі «Sport». Чотирьохциліндровий турбодвигун моделі 530i демонструє яким має бути двигун початкового рівня. Гібридний силовий агрегат має свої переваги, не ігноруючи схильність модельного ряду до динаміки. Модель 540i це масивний гравець, з яким треба рахуватися. Лідером лінійки стала модель M550i xDrive. Технічні характеристики BMW 5 Series потішать переважну більшість людей, яким пощастить побувати за його кермом.

Найкращі характеристики

Усі моделі 5 Series 2019 року доступні з системою повного приводу. Бренд називає її «xDrive». Ця модель відома своїм тяжінням до заднього приводу та здатністю перерозподіляти потужність передні/задні колеса у співвідношенні 60/40. Але в разі необхідності вся потужність може дістатися тому мосту, який її потребує найбільше. Сприяють цьому миттєвому процесу сенсори, які слідкують за боковим зміщенням та кутом повороту керованих коліс.

Все, що колись здавалося фантастичним, нині стало реальним. Моделі 540i і M550i дають можливість водієві припаркуватися та виїхати з обмеженого паркувального місця натиском на декілька кнопок.  

Детально про автомобіль BMW 5 Series

Інтер’єр

Салон BMW 5 Series вирізняється елегантною приладовою панеллю, оздобленою як замінником, так і справжньою шкірою. Кнопки і перемикачі розміщені дуже зручно, а інформаційно-розважальна система, яка окрім роторного перемикача має сенсорне управління, пропонує 10.25-дюймовий екран. Важіль перемикання передач, запозичений у реактивного літака, виглядає класно, але може спантеличувати перший час. Заднім пасажирам пощастило отримати вдосталь особистого простору. Об'єм багажного відділення складає 530 літрів.

Відео тест-драйв BMW 5 Series 2019 року

Екстер’єр  

Усі звичні для BMW елементи стилізації присутні: двокомпонентна решітка радіатора та вигин задніх бічних вікон. Як і більший 7 Series новий 5 Series отримав елемент, який нагадує хокейну клюшку, у нижній частині. Загалом, більшість ліній та заломів покликані скоріше підкреслити ширину і довжину автомобіля, ніж його висоту. Фанати BMW будуть щасливі, але дизайн не всім припаде до душі.

Базова комплектація

Модельний ряд 5 Series 2019 починається з моделі 530i. До її бази увійшли: 18-дюймові колеса, люк даху, навігаційна система з оновленнями у режимі реального часу, 16 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь з пам’яттю зі сторони водія, електропривод рульової колонки, режими управління, світлодіодні фари, камера заднього виду, сенсори паркування та Apple CarPlay. Про безпеку дбають моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду, уникнення можливого зіткнення з виявленням пішоходів та система попередження про виїзд за межі смуги руху.

Опційне обладнання

Додаткових елементів компанія запропонувала на будь-який смак. Покупець може обрати передні сидіння з 20 режимами налаштування з функціями підігріву/охолодження/масажу, систему повного приводу та аудіосистему «Bowers & Wilkins» з 16 динаміками. Пакет «Executive» додасть функцію «м’якого» зачинення дверей та задні завіси з електроприводом. Адаптивний круїз-контроль, система уникнення зіткнень та система «Traffic Jam Assist» (частковий автопілот) увійшли до пакету «Driver Assistance Plus». Пакет «Dynamic Handling» подбає про наявність адаптивної підвіски та більших гальм.  

Під капотом

Модель 530i 2019 отримала 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сили та 350 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на задні колеса. Розгін відбувається за 6.2 секунд. Витрата BMW 5 Series перебуває на рівні 7.3 л/100км у міському, 5.2 л/100км у заміському та 5.9 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом седан розженеться за 6.0 секунд, витративши 7.8, 5.6 та 6.4 л/100км відповідно. Окремо пропонується гібридна модель 530e з 2.0-літровим двигуном на 252 кінських сили та електричним мотором. Розгін до сотні відбувається за 6.2 секунд. Запас ходу становить 50 км. Моделі 540i дістався 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 340 кінських сил та 450 Нм. Пару йому складає та сама коробка передач. З приводом на задні колеса сотні автомобіль досягає за 5.1 секунд, витрачаючи 9.2 л/100км у місті, 5.6 л/100км за його межами та 6.9 л/100км у середньому. З повним приводом розгін відбудеться за 4.8 секунди, витрата пального зросте до 9.6, 6.1 та 7.4 л/100км відповідно. Модель M550i може похвалитися 4.4-літровим V8 турбодвигуном на 462 кінських сили та 650 Нм. У даному випадку привід стандартно повний. Розгін до 100 км/год відбувається за 4.0 секунди. Витрата пального становить 12.7 л/100км у міському, 7.1 л/100км у заміському та 9.1 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Ridgeline
Огляд тест-драйву: Honda Ridgeline
Огляд тест-драйву: GMC Terrain 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: GMC Terrain 2019