Огляд тест-драйву: Honda Clarity 2020

18 червня 2020

Honda Clarity - це гібридний автомобіль у кузові седан, який має просторий і зручний салон, економічну витрату палива, збалансоване рульове управління, а також безліч передових функцій безпеки. Але ця модель не позбавлена ​​недоліків: інтерфейс інформаційно-розважальної системи відволікає увагу водія, а вартість Honda Clarity значно вища інших авто цього сегменту.

Огляд тест-драйву: Honda Clarity 2020

Нове в 2020 році

  • Припинили випуск повністю електричної Honda Clarity Electric

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нова Honda Clarity обладнана найсучаснішими технічними функціями і системами допомоги водієві, щоб забезпечити не тільки комфортну, але і безпечну експлуатацію. Завдяки економній витраті палива і вражаючому запасу ходу, ця модель ідеально підходить для водіння в міських умовах. Однак потужності моторів Honda Clarity ледь вистачає для їзди по швидкісних трасах або бездоріжжю.

Нове або б/в авто?

Гібрид Honda Clarity вперше з'явився в 2018 році і з тих пір не отримав ніяких істотних оновлень. Тому моделі 2018 і 2019 р.в. практично ідентичні новим, але коштують значно дешевше. У 2020 році повністю електричний автомобіль Honda Clarity Electric зняли з виробництва, але цей електрокар все ще доступний на вторинному ринку.

Honda Clarity або Toyota Prius Prime?

Toyota Prius Prime багато в чому перевершує Honda Clarity: пропонує більш місткий багажник, просторий салон і економну витрату палива. Крім того, коштує Toyota помітно менше, ніж Honda. Однак Honda Clarity має незаперечний козир - запас ходу цієї моделі становить 75 км, в той час як Toyota Prius Prime може проїхати лише 40 км на електричній тязі. Вибір між цими гібридами залежить від того, чи готові ви переплачувати заради додаткових кілометрів.

Honda Clarity або Hyundai Ioniq?

Hyundai Ioniq представлений в двох версіях: гібридній і повністю електричній. Вартість кожної з цих моделей набагато менша, ніж базової Honda Clarity. Hyundai пропонує комфортний салон і великий вантажний відсік, але перевага Honda полягає у величезній кількості стандартних функцій і систем безпеки. Втім, за додаткову плату ви можете оснастити Hyundai Ioniq аналогічними опціями, і, швидше за все, він все одно обійдеться вам дешевше Honda Clarity.

Салон

Honda Clarity - це чотиридверний седан, який вміщує 5 осіб. Базова модель поставляється з тканинними сидіннями з функцією підігріву. За додаткову плату доступна оббивка салону зі штучної шкіри. Інтер'єр Honda Clarity виконаний в строгому елегантному стилі, як деякі автомобілі преміум класу.

Обсяг багажника моделі становить 425 літрів. Це непогані показники для седана, але якщо вам необхідно більше вантажного простору, рекомендуємо розглянути інші варіанти серед автомобілів-конкурентів.

У стандартну комплектацію Honda Clarity входить 8-дюймовий сенсорний екран, підтримка сервісів Apple CarPlay і Android Auto, Bluetooth, два порти USB, стереосистема з 8 динаміками, HD-радіо, супутникове радіо, навігація і двозонний автоматичний клімат-контроль.

Один з істотних недоліків Clarity - це інформаційно-розважальна система зі складним інтерфейсом і незрозумілим меню, яка відволікає увагу водія під час руху.

Відео тест-драйв Honda Clarity 2020 року

Технічні характеристики

Гібрид Honda Clarity обладнаний 1,5-літровим чотирициліндровим бензиновим мотором, літій-іонним акумулятором, автоматичною коробкою передач і системою переднього приводу. Потужність цієї силової установки становить 212 кінських сил, чого цілком достатньо для щоденної експлуатації в місті.

Повністю електричного запасу ходу Honda Clarity вистачить, щоб проїхати 75 км. Витрата палива цієї моделі складає 5.6 л на 100 км в місті і 3.5 л на шосе.

Honda Clarity має збалансоване управління, стабільно входить в повороти і впевнено тримається на дорозі. Підвіска забезпечує м'яку їзду в межах міста, але не захищає під час руху по бездоріжжю.

Безпека

У стандартну комплектацію моделі входять системи контролю сліпих зон Honda LaneWatch, попередження при лобовому зіткненні, автоматичного екстреного гальмування, попередження про вихід зі смуги руху і допомоги в її утриманні, а також адаптивний круїз-контроль і камера заднього виду. Деякі з цих функцій є частиною пакета функцій безпеки Honda Sensing.

Розміри і вага

Довжина Honda Clarity становить 4.87 м. Його споряджена маса коливається від 1837 до 1875 кг.

Можливі комплектації

Honda Clarity 2020 року з гібридною силовою установкою обладнана всім необхідним для максимально комфортної експлуатації, в тому числі світлодіодною оптикою, системами ABS і ESP, інформаційно-розважальною системою з 8-дюймовим екраном і легкосплавними дисками.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A4 2020
Огляд тест-драйву: Audi A4 2020
Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2020