Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2017

7 лютого 2018

Honda Odyssey 2017 року просторий і надійний, є одним з кращих сімейних автомобілів. Це найбільш популярний мікроавтобус в Америці. Великі позашляховики привабливі тільки на перший погляд, але досвідчені батьки віддають перевагу Odyssey з їх 5-зірковим рейтингом в краш-тестах і довгим списком функцій для сім'ї, одна з яких вбудовані розсувні двері. Мінівен доступний в восьми варіантах комплектації: від базової LX до популярної SE, від розкішної EX до найбільш елітної Touring Elite. Має передній привід. Оснащений 3,5-літровим алюмінієвим двигуном V6 з 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач, потужністю 248 кінських сил. Відмінна економія палива: по місту витрачає 12,38 л/100 км, а по трасі - 8,71 л/100 км.

Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2017

Вам сподобається

Якщо ви вважаєте, що повнорозмірні позашляховики занадто великі, незручні для парковки і використовують багато бензину, вам сподобається нова Honda Odyssey. Розроблений і побудований спеціально для сім'ї автомобіль Honda Odyssey 2017 року місткий, надійний, економічний і з безліччю цікавих функцій.

Вам не сподобається

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам потрібен мікроавтобус з повним приводом, придивіться до Toyota Sienna (він такий один). Chrysler Pacifica - єдиний гібридний мікроавтобус. Для сміливців - 3-рядні позашляховики: Chevrolet Traverse, Honda Pilot або Nissan Pathfinder (правда, функціональність третього ряду сидінь не настільки широка).

Нове в 2017 році

У 2017 році мікроавтобус Honda Odyssey здебільшого не змінився з 2016 року. В цьому році кабіна зі звукоізоляцією доступна для комплектацій SE і EX-L. Комплектація включає в себе: розважальну систему для пасажирів на задніх сидіннях, попередження про прямі зіткнення, супутникове радіо й автомобільний пилосос HondaVAC.

Враження від їзди

Незважаючи на те, що основним завданням є транспортування людей і вантажів в комфорті і безпеки, нова Honda Odyssey досить приємна для їзди. 248-сильний двигун V6 Odyssey не самий потужний в цьому класі (він належить Chrysler Pacifica), але ніколи не відчуває себе напруженим або перевантаженим, навіть якщо автомобіль переповнений. Відмінна 6-ступінчаста автоматична коробка передач ідеально підходить Honda, допомагаючи Odyssey досягти вражаючих 8,71 л/100 км на трасі. При щоденній їзді підвіска Odyssey поглинає удари і недоліки дороги, що робить подорож комфортною, але її параметри не настільки досконалі, щоб впливати на небажані трясіння кузова на поворотах. Численні допоміжні засоби для водія включають технологію LaneWatch від Honda. Активуйте сигнал з правостороннім поворотом, і LaneWatch використає камеру з дзеркалом на стороні пасажира, щоб забезпечити чітке уявлення про цей бік фургона на екрані, встановленому на приладовій панелі.

Детальніше про нову Хонда Одіссей 2017 року

Інтер'єр

Усередині Honda Odyssey 2017 року чудово поєднуються зовнішній вигляд і функції. Інтер'єр мінівена, в якому використовуються високоякісні матеріали, привабливий і ергономічний. Особливо подобається сенсорний екран, розташований в центрі приладової панелі. Дизайн і якість збірки є кращими в своєму класі. Крісла третього ряду регулюються в співвідношенні 60/40, складаються в підлогу одним рухом. Сидіння другого ряду можуть бути демонтовані, дозволяючи розміщувати три дитячих місця поруч один з одним. Всюди передбачені осередки для зберігання різноманітних дрібничок і підсклянники, а місце водія дуже комфортне і зручно регулюється.

Екстер'єр

Більшість людей вважає, що мінівен не може бути привабливим, але у випадку нашої моделі це не так. Дизайн Хонда Одіссей 2017 року дуже примітний і навіть трохи зухвалий, завдяки своєму відносно низькому даху. Він трохи ширший, ніж типовий мікроавтобус, що надає йому більш посадженого вигляду (створює більше внутрішнього простору). Кутові лінії також підкреслюють довжину фургона. У більшості комплектацій є хромовані дверні ручки і хромована обробка навколо вікон.

Базова комплектація

Базова модель Honda Odyssey LX 2017 року оснащена: передніми сидіннями з електрорегулюванням, AM/FM/CD аудіосистемою, яка має 7 динаміків, 8-дюймовий кольоровий інтерфейс і Bluetooth-підключення, і камерою заднього огляду. Проте, набагато більш популярним вибором є комплектація EX. Вона пропонує: 8 пасажирських сидінь, 3-зонний автоматичний клімат-контроль, розсувні двері з електроприводом, кнопковий пуск і систему огляду LaneWatch від Honda. Більш дорогі види комплектації включають шкіряні сидіння і моніторинг сліпих зон. Моделі Touring Elite і SE мають також вбудований пилосос HondaVAC, який може працювати безперервно при включеному двигуні або до восьми хвилин при вимкненому.

Відео тест-драйв Honda Odyssey 2017

Опційне обладнання

Honda Odyssey 2017 року не має традиційних пакетів опцій, як більшість автомобілів Honda. Замість них функції групуються в різні види комплектації. Наприклад, модель EX з шкіряними сидіннями формує версію EX-L. Також в цьому році кабіна зі звукоізоляцією доступна для моделей SE і EX-L. Комплектація включає в себе: розважальну систему для пасажирів на задніх сидіннях, попередження при прямих зіткненнях, супутникове радіо і автомобільний пилосос HondaVAC. Існує також кілька окремих опцій, зокрема, резервні датчики, дистанційний запуск двигуна, зчіпний пристрій для причепа та різні навіси для коробок з багажем і спортивного спорядження.

Технічні характеристики

У всіх моделях Honda Odyssey 2017 року, починаючи LX і закінчуючи Touring Elite, є тільки один двигун: 3,5-літровий алюмінієвий V6 на 248 кінських сил з легендарної системою хронометражу i-VTEC від Honda; працює в парі з 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Автомобіль має передній привід. Повний привід недоступний. Двигун досить потужний, їзда швидка, але більш важливим для покупців цих мінівенів є економія палива. Тут Odyssey легко виграє свою конкуренцію з гібридним двигуном при показнику в 8,71 л/100 км. Для максимальної ефективності використання палива в залежності від умов руху автомобіль має змінну систему розподілу палива, яка регулює управління циліндрами і при необхідності частково відключає подачу бензину.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2018
Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2018
Огляд тест-драйву: Volvo XC90 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC90 2018