Огляд тест-драйву: Honda Ridgeline

31 січня 2019

У формі Ridgeline 2019 Honda створили транспортний засіб, який гарантує комфорт і динаміку як у позашляховика з практичністю пікапу середнього розміру. Відкрита вантажна частина кузова Ridgeline краще продумана, ніж у Nissan Frontier, Chevrolet Colorado чи Toyota Tacoma, вона оснащена прихованим відсіком під підлогою для зберігання предметів від сторонніх очей. Корисна вантажопідйомність пікапу становить 680 кг, а буксирувальні можливості обмежуються 2.268 кг, показники, які вдовольнять більшість покупців сегменту. А доступна система повного приводу здатна впоратися як зі сніжними заметами, так і примхами бездоріжжя. Пікап можна обрати в одній з чисельних комплектацій, так само як насолодитися перевагами таких важливих систем, як гальмування задля уникнення зіткнення, адаптивний круїз-контроль та допомога руху по смузі.

Огляд тест-драйву: Honda Ridgeline

Вам сподобається

Якщо ви хочете, щоб ваш транспортний засіб був комфортним та прохідним як позашляховик, але мав легке у доступі відкрите вантажне відділення, Honda Ridgeline 2019 до ваших послуг. З одними з найкращих показників корисного навантаження його стає важко ігнорувати.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Творіння Honda з цілісною конструкцією корпусу не здатне витримувати такі самі навантаження, як Chevy Colorado чи Toyota Tacoma. А якщо ви шукаєте пікап з потужною системою повного приводу, дизельним двигуном та різними конфігураціями кузова, Ridgeline точно не ваш варіант.

Нове у 2019 році

У поточному році моделі Ridgeline RT, Sport і RTL отримали другий USB порт. Моделі RTL і RTL-T нині можуть похвалитися електроприводом заднього вікна і люку даху в якості стандартного оснащення.

Враження від їзди

Базуючись на платформі Global Light Truck, тій самій, що у Honda Pilot, Ridgeline пропонує майже ідентичну якість їзди та рівень комфорту. Точність управління, плавність входження в повороти та затишний салон все на рівні хорошого позашляховика. Комфорт взагалі можна віднести до основних переваг, дякувати за який варто незалежній задній підвісці. А оскільки Ridgeline легший за Pilot, 280 коней 3.5-літрового V6 двигуна вистачає з головою. Перевагою стали і компактні розміри Honda Ridgeline. Якщо ви не плануєте регулярно підкорювати бездоріжжя, передній привід слугуватиме вірою і правдою довгі роки, гарантуючи хороший рівень економії пального. І навпаки, тим, хто відчуває поклик природи, пропонується система повного приводу з чисельними режимами, за рахунок яких пікап справляється з різними типами поверхонь.

Найкращі характеристики

Вантажне відділення Ridgeline містить прихований відсік під підлогою, що дозволяє уберегти цінні речі від пошкодження чи забруднення. Пробка зливу дозволяє відсіку служити мобільним охолоджувачем, в той час як двокомпонентні двері того самого відділення та A/C розетка стануть бонусами.

Одним натиском на кнопку власники Ridgeline можуть підлаштувати систему управління зчепленням до типу поверхні, включно зі снігом, брудом, піском чи звичайним асфальтом. Система автоматично налаштовує дросель та розподіл крутного моменту. Передбачена навіть версія для моделей з переднім приводом, яка пропонує налаштування для їзди по звичайним і засніженим дорогам.

Детально про автомобіль Honda Ridgeline

Інтер’єр  

Якщо салон Ridgeline здається вам знайомим, це тому що він майже ідентичний тому, що покупці звикли бачити у Honda Pilot. Елементи управління клімат-контролю, інформаційно-розважальної системи та чисельні кнопки розташовані логічно. А біле підсвічування полегшує їх пошук в нічний час. Моделі вищої комплектації пропонують передні сидіння з підігрівом, Apple CarPlay і Android Auto та електропривод заднього вікна. Усі моделі мають вдосталь особистого простору для п’ятьох людей та гарантують можливість перевезення таких предметів як велосипед або телевізор.

Відео тест-драйв Honda Redgiline 2019 року

Екстер’єр

Оригінальний, трохи суперечливий, дизайн Ridgeline замінили простішими, але елегантнішими лініями типового пікапа. Відмова від деяких громіздких елементів полегшила процес завантаження речей у вантажне відділення. До речі двері відділення можуть як повертатися, так і опускатися звичним способом. Стандартна композитна підкладка відділення страхує від подряпин та появи іржі. Хоча пікап Honda Ridgeline і має цільну конструкцію, дизайнери додали шов між вантажним відділенням та кузовом задля ілюзії традиційної рамної конструкції.

Базова комплектація

Привід Honda Ridgeline стандартно передній. Базова модель Ridgeline RT отримала функцію активного подавлення шуму, систему допомоги при старті на схилі, камеру заднього виду, електропривод вікон, кнопкове запалювання, круїз-контроль, рульове колесо, яке налаштовується по куту і вильоту, кондиціонер з фільтрацією та аудіосистему з Bluetooth, USB портом і сабвуфером. Вантажне відділення гарантує двері, які відчиняються двома способами, декілька фіксаційних планок, підсвічування та систему «Intelligent Traction Management».

Опційне обладнання

Усі моделі, окрім базової, можна доповнити системою повного приводу, яка є стандартною для моделей RTL-E і Black Edition. Крім того, компанія надає перевагу появі опцій у моделях вищих комплектацій, а не у складі пакетів. Шкіряна обшивка доступна моделі RTL, так само як і акустичне вітрове скло. Моделі RTL-T додають Apple CarPlay і Android Auto. Топові RTL-E і Black Edition потішать навігацією, розеткою та набором безпеки «Honda Sensing» з гальмуванням задля уникнення зіткнення, активним круїз-контролем, допомогою при виявленні сліпих зон, уникнення виїзду за межі дороги, системою попередження про можливе зіткнення, попередженням при виїзд за межі смуги руху та системою утримання смуги руху.

Під капотом

Єдиним для моделей Ridgeline 2019 залишається 3.5-літровий V6 двигун на 280 кінських сил та 355 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на передні колеса. Як опція пропонується система повного приводу. Витрата пального Honda Ridgeline в останньому випадку становить 12.8 л/100км у міському, 9.5 л/100км у заміському та 11.3 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus RX 2019
Огляд тест-драйву: Lexus RX 2019
Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2019