Огляд тест-драйву: Lexus RX 2019

30 січня 2019

2019 став перехідним для Lexus RX, позашляховика, який продовжує тримати позицію у сегменті розкішних транспортних засобів. На розсуд покупця доступними залишаються дві моделі: RX 350 з бензиновим двигуном та RX 450h з гібридною установкою. Варіант на три ряди і сім місць залишиться доступним у поточному році. Тим, кому хочеться отримати більше спортивних відчуттів, варто звернути увагу на RX F Sport. На додачу до спортивно налаштованої підвіски моделі RX F Sport отримали перемикачі на кермі, чорну обшивку даху, більші колеса, агресивнішу на вигляд решітку радіатора, спортивні сидіння та декілька додаткових приладів. Незалежно від моделі RX гарантує вражаюче плавну їзду, неймовірно тихий салон та славетну надійність Lexus. Суперниками творіння Lexus вважаються Audi Q5, BMW X5, Cadillac XT5, Mercedes-Benz GLE і Volvo XC90.

Огляд тест-драйву: Lexus RX 2019

Вам сподобається

Плавний, тихий і зручний – це слова, які найкраще підходять для опису нового Lexus RX 2019, який до того пропонує вишуканий салон та хороший перелік стандартного оснащення. Тим, хто перебуває у пошуку найкращого у класі рівня економії, варто звернути увагу на гібридну модель RX 450h. Шибайголів потішить моделі F Sport.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви шанувальник витончених ліній, масивні риси RX, включно з решіткою радіатора, можуть відвернути. Крім того, RX навіть на три ряди краще залишити п’ятьом людям, оскільки третій ряд дуже тісний.

Нове у 2019 році

Особливих змін очікувати не варто. Допомога при паркуванні, система з сонаром, яка мінімізує ушкодження під час процесу пошуку вдалого місця, більше не окрема опція. Крім того, система «Lexus Enform Remote» нині увійшла у базу.

Враження від їзди

Позашляховик Lexus RX ставить безпосередню ставку на комфорті та впевненості водія. Їзда плавна, салон тихий, по факту, водій повністю ізольований від турбот зовнішнього світу. Вишуканий інтер’єр та акустичне скло допомагають перебувати годинами за кермом без натяку на втому. А коли дорога починає лякати крутими поворотами, позашляховик скоріше вражає впевненістю, ніж спритністю. При бажанні отримати автомобіль з кращими рефлексами, варто поглянути в сторону F Sport. Оснащений системою режимів F Sport додає ще й налаштування «Sport S+», завдяки чому покращується віддача керма та пришвидшується реакція дроселя. Бензинові двигуни позашляховика пропонують достатній запас потужності. Пару їм складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Що стосується гібридної моделі, то тут на вас чекає V6 двигун у парі з електричним мотором. Модель славиться один з найкращих рівнів економії у класі. Технічні характеристики Lexus RX дозволяють вдовольнити чимало вимог сучасних водіїв.

Найкращі характеристики

Набір «Safety System+» є стандартним для всіх моделей. До нього увійшли система перед аварійної безпеки, функція виявлення пішоходів, допомога руху по смузі, система попередження про зміну смуги руху, інтелектуальне дальнє світло та динамічний круїз-контроль з радаром.

Стандартна лише для моделей F Sport адаптивна підвіска підлаштовує амортизатори відповідно до умов їзди, що пояснює, чому Lexus RX 2019 так впевнено почувається на важких ділянках шляху.

Детально про автомобіль Lexus RX

Інтер’єр

Від салону Lexus очікується багато чого, мабуть тому моделі RX гарантують високоякісні матеріали, вражаючу якість співвідношення деталей та привабливий, сучасний дизайн. Елегантності додає аналоговий годинник. Усі RX оснащені великим мультимедійним екраном, керувати яким можна завдяки контролеру на консолі. Декому, щоправда, знадобиться час, щоб звикнути до такого управління. Екран на 12.3 дюймів є частиною навігаційного пакету. Сидіння заслуговують окремої згадки, зокрема зважаючи на рівень їх комфорту. Ззаду вдосталь особистого простору. Об’єм багажника становить 510 літрів позаду задніх сидінь і збільшується до 1585 зі складеними сидіннями. Версія RX 350L пропонує три ряди. Як опція пропонуються капітанські крісла другого ряду. Останній ряд сидінь найкраще залишити дітям.

Відео тест-драйв Lexus LX 2019 року

Екстер’єр

Компанія відмовилася від стриманої стилізації та обрала дуже виразні форми, серед яких найбільше виділяється велика решітка радіатора. Мабуть ніхто не назве RX втіленням класичної автомобільної краси, але і сказати, що автомобіль не виділяється теж не вийде. Добре і те, що його неможливо переплутати з мінівеном. Багатьом до смаку припадуть чорні С-подібні стійки даху, за рахунок яких складається враження, що дах завис у повітрі. Модель F Sport отримала 20-дюймові колеса, які слугують елементом агресивності.

Базова комплектація

Моделі RX наділені хорошим набором оснащення. Базова модель RX отримала: світлодіодні фари, електропривод багажника, 10 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, 10 подушок безпеки, електропривод рульового колеса, обшивку зі штучної шкіри, склоочисники з сенсорами дощу, двозонний клімат-контроль, камеру заднього виду, відкривач гаражних дверей, 18-дюймові колеса та набір безпеки «Safety System+» з автоматичним екстреним гальмуванням, адаптивним круїз-контролем, автоматичним дальнім світлом і системою попередження про зміну смуги руху. Стандартна інформаційно-розважальна система включає 8.0-дюймовий екран, аудіо на 9 динаміків з USB, Bluetooth, слотом для Micro SD та системою «Siri Eyes Free» для телефонів Apple. На жаль, Apple CarPlay і Android Auto досі не доступні.

Опційне обладнання

Система повного приводу є опцією для RX 350, але входить у базу RX 450h. Модель F Sport стандартно пропонує привід на передні колеса, але теж може отримати повний привід. Іншими опціями, розподіленими по різним пакетам, стали шкіряна обшивка, люк даху, підігрів керма, підігрів/вентиляція передніх сидінь, двері багажного відділення, які відчиняються без рук, навігація, 12.3-дюймовий екран та фантастична аудіосистема «Mark Levinson» на 15 динаміків. Моделі F Sport додають 20-дюймові колеса, перемикачі на кермі та унікальне оздоблення передньої і задньої частин. Окремо доступні розважальна система для задніх сидінь, проекційна приладова панель на вітровому склі та система огляду на 360о з монітором.

Під капотом

Моделі Lexus RX 2019 потішать 3.5-літровим V6 двигуном на 300 кінських сил та 370 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно передній. Розгін відбувається за 7.7 секунд. Витрата пального становить 11.7 л/100км у міському, 8.4 л/100км у заміському та 10.2 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом розгін відбувається за 7.9 секунд, а показники витрати змінюються на 12.4, 9.0 та 10.7 л/100км відповідно. Гібридній моделі дістався 3.5-літровий V6 двигун на 313 кінських сил та електричний мотор. Сотні позашляховик з такою установкою досягає за 7.7 секунд. Привід стандартно повний. Витрата пального перебуває на рівні 5.3 л/100км.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi Q5 2019
Огляд тест-драйву: Audi Q5 2019
Огляд тест-драйву: Honda Ridgeline
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Ridgeline