Огляд тест-драйву: Infiniti Q50 2019

12 березня 2019

Привабливий Infiniti Q50 не наймолодший у класі компактних седанів преміум рівня, але він один з найдоступніших. А у версії 3.0t ще й пропонує продуктивність і ціну, баланс яких дозволяє обійти багатьох суперників. Чимало сучасних автомобілів стандартно оснащені новітніми допоміжними системами, включно з системою уникнення можливого зіткнення і екстреним гальмуванням. У 2019 році Q50 наслідував приклад. Багато представників класу пропонують Apple CarPlay/Android Auto, яких на жаль, Infiniti ще не отримав. Як би там не було, але Q50 це продуманий автомобіль з великим переліком переваг.

Огляд тест-драйву: Infiniti Q50 2019

Вам сподобається

Більше потужності за менші гроші це майже завжди добре. А з потужними двигунами Infiniti покупець може зекономити тисячі, якщо порівнювати з BMW 3 Series. Привід у Infiniti Q50 стандартно на задні колеса, що сприяє позитивним відчуттям.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Чи обов’язковою для вас є емблема відомого бренду? Якщо так, то не настільки пізнаваний Infiniti поступається BMW і Jaguar. Крім того, суперники такого рівня пропонують більше нюансів.

Нове у 2019 році

У поточному році лінійку Q50 переглянули. Версія 2.0t нині доступна як Pure і Pure AWD моделі. Версія 3.0t так і залишилися у Luxe, Sport і Red Sport 400 моделях. Усі нинішні Q50 отримали уникнення можливого зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням, в той час як 3.0t Sport може похвалитися оснащенням пакетів «Essential», «Performance», «ProAssist» і «Sensory». Від гібридної моделі відмовилися.

Враження від їзди

Незважаючи на значну динаміку автомобіля, він приємно вражає збалансованістю ціни. Моделі з потужнішим силовим агрегатом вражають ще більше зважаючи на приємний гуркіт двигуна. Приємне поєднання надійного, невибагливого автомобіля з відмінним відчуттям дороги і набором швидкості. Іншими словами, седан Infiniti Q50 дуже приємний в управлінні. Суперник від BMW, скажімо, мінімум на десять тисяч дорожчий. Щоправда, Q50 важчий, а це трохи зменшує рівень задоволення водія. Хоча для більшості покупців він стане ідеальним варіантом.

Найкращі характеристики

Динамічна підвіска, яка дісталася сучасному Q50, оснащена амортизаторами, які підлаштовуються під умови, що дозволяє обрати більш комфортний, або «жорсткий» стиль управління. Підвіска увійшла у базу моделей вищої комплектації.

Автомобільна індустрія стрімко переходить до 2.0-літрових чотирьохциліндрових турбодвигунів заради оптимального балансу потужності і економії. В цьому є сенс. Але ентузіасти відчують різницю додаткових можливостей V6 двигуна.

Детально про автомобіль Infiniti Q50

Інтер’єр

Вражаючі сидіння та приємні на дотик поверхні є частиною позитивного враження, яке справляє салон Infiniti Q50 2019. Водій занурюється у сидіння, яке гарантує однаково високий рівень комфорту і підтримки. Задній простір є одним з самих об’ємних у класі. Попереду передбачено не багато відсіків для зберігання, але комірчина під центральним підлокітником дуже зручна. Стилізовані прилади і покращені центральні екрани виглядають вражаюче, але, нажаль, не настільки зручні при повсякденному використанні, як хотілося б. Загалом, Q50 досить сильний в технологічному плані, але інформаційно-розважальна система потроху старіє. Особливо помітною стала відсутність Apple CarPlay/Android Auto. Багажник Infiniti Q50 вміщує 368 літрів.

Відео тест-драйв Infiniti Q50 2019 року

Екстер’єр

Як би там не було, але стилізація Q50 2019 зокрема і Infiniti загалом, доводить, що можливо забезпечити двигун необхідним об’ємом охолоджуючого повітря, не зриваючись на величезну решітку радіатора. Приємні форми, вигини і лінії з продуманими пропорціями стали основою дизайну.

Базова комплектація

Модель Q50 2.0t Pure постачається з 17-дюймовими колесами з легкого сплаву, світлодіодним освітленням, склоочисниками з сенсорами дощу, функціями доступу/запуску без ключа, обшивкою під шкіру, вісьмома автоматичними режимами налаштування передніх сидінь, двозонним автоматичним клімат-контролем, двома екранами інформаційно-розважальної системи, двома USB портами, HD/супутниковим радіо та уникненням можливого зіткнення. Моделі вищої комплектації гарантують потужніші двигуни, 18-дюймові колеса, люк даху з електроприводом та декоративні вставки з дерева.

Опційне обладнання

Якщо не брати до уваги систему повного приводу, то базова модель не потішить хорошими опціями. Між тим, моделі вищої комплектації доступні з шкіряною обшивкою, підігрівом керма і передніх сидінь, перемикачами на кермі, системою камер на 360о і аудіосистемою «Bose» на 16 динаміків. Було б чудово, якби Infiniti вирішили зробити сенсори паркування, адаптивний круїз-контроль, виявлення сліпих зон та уникнення виїзду за межі смуги руху стандартними для моделі Red Sport 400, але, на жаль, це все опції.

Під капотом

Базові моделі  Q50 2019 їздять з 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 211 кінських сил і 350 Нм під капотом. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 7.2 секунд. Витрата Infiniti Q50 перебуває на рівні 8.8 л/100км у міському, 5.2 л/100км у заміському та 6.5 л/100км у змішаному циклах. Найпотужнішим моделям дістався 3.0-літровий V6 турбодвигун на 405 кінських сил і 475 Нм. Пару йому складає та сама коробка передач. Сотні седан досягає за 5.1 секунд. Витрата пального становить 13.3 л/100км у місті, 6.7 л/100км за його межами та 9.1 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi Q8 2019
Огляд тест-драйву: Audi Q8 2019
Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2019