Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2019

13 березня 2019

Лінійка BMW 4 Series складається з вишуканого купе, харизматичного кабріолету та виразного ліфтбеку. Окремо представлено високопродуктивну версію M4. По факту купе і кабріолет це варіанти седану 3 Series, але з більшою кількістю стандартного оснащення та більш потужними двигунами. На противагу привабливим, але не надто просторим братам, ліфтбек 4 Series гарантує містке багажне відділення, а дизайн типу хетчбек, який дозволяє претендувати на вищий рівень практичності. Поміж всім, 4 Series це ледь не останній автомобіль в класі, який пропонує механічну коробку передач.

Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2019

Вам сподобається

У формі BMW 4 Series 2019 ви знайдете краще оснащену версію седану 3 Series, упаковану в обгортку купе, кабріолету чи ліфтбеку. Сучасний 4 Series гарантує продуктивність та комфорт вишуканого, компактного автомобіля, створеного для панування у класі.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Бренд відомий дорогими опціями, додавання яких зумовлює значне підняття стартової ціни. Якщо ви шукаєте більш підходяще співвідношення ціна-якість, варто розглянути варіанти Audi A5, Infiniti Q60 чи Lexus RC.

Нове у 2019 році

У поточному році 4 Series отримали більше стандартного оснащення, включно з навігацією, переглянутою приладовою групою, системою відображення трафіку в режимі реального часу, системи контролю дистанції при паркуванні та одного безкоштовного року підписки на Apple CarPlay. Зверніть увагу, що з BMW вам доведеться платити за CarPlay.

Враження від їзди

Представники 4 Series отримали спритність, швидкість та стабільність ходу 3 Series та підсилили їх ширшою посадкою і нижчим центром тяжіння. Це робить дводверні 4 Series ідеальними партнерами для ентузіастів, які все ще цінують процес управління і не те, що не зважають на гуркіт двигуна, а навпаки радіють йому. Ліфтбек, між тим, більше підійде тим, хто любить проїхатися на крейсерській швидкості. Багатьом сподобаються жваві, але вишукані манери та необхідний простір як для пасажирів, так і для багажу. Силова лінійка 2019 року виділяє 430i та 440i моделі. Базовий чотирьохциліндровий турбодвигун моделей 430i гарантує 252 кінських сили. Цей двигун встиг полюбитися багатьом водіям незалежно від досвіду. Тим, кому треба більше, варто поглянути в сторону моделі 440i з шестициліндровим турбодвигуном на 326 кінських сил.

Найкращі характеристики

В той час як більшість базових двигунів пропонують адекватний запас потужності для виконання основних маневрів, 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун BMW 4 Series не поступається багатьом V6 двигунам. Окрім приємної цифри у 252 кінських сили він вражає рівнем споживання пального не вищим за 6.5 л/100км з механічною коробкою і 5.8 л/100км з автоматичною.

Кабріолет BMW 4 серії пропонує можливість проїхатися з опущеним дахом без жертви зі сторони безпеки і тиші, гарантованих металом. Один натиск на кнопку сховає твердий дах.

Детально про автомобіль BMW 4 Series

Інтер’єр

Кабріолет і купе BMW 4 Series пропонують зручне розміщення чотирьом людям, але лише за умови, що двоє з них це діти. Задні сидіння навряд чи влаштують когось для тривалих подорожей. В разі необхідності постійно перевозити пасажирів позаду, краще обрати ліфтбек з чотирма дверима і видовженою лінією даху задля збільшення внутрішнього простору. Склавши задні сидіння, можна отримати 1274 літра вантажного простору. Тим, кому пощастить опинитися за кермом 4 Series, автомобіль гарантує вражаючу видимість та повну зосередженість приладів з легкістю їх використання. Потішить і інформаційно-розважальна система iDrive.

Відео тест-драйв BMW 4 Series 2019 року

Екстер’єр  

Минулого року 4 Series оновили, переглянувши передню частину, додавши більші повітрозабірники та зробивши дизайн задніх фар більш елегантним. Не дивно, що купе і кабріолет виглядають майже ідентично. З піднятим дахом кабріолет це по суті те саме купе. На фоні братів виділяється  ліфтбек. Маючи ідентичну довжину, він здається довшим завдяки чотирьом дверям та плавній лінії даху. Вищий рівень практичності забезпечується зважаючи на більший об’єм вантажного простору.

Базова комплектація

Базові моделі купе, кабріолету і ліфтбеку можуть виглядати дещо інакше, але оснащені вони однаково. У їх базу увійшли: 10 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, світлодіодні фари, автоматичний клімат-контроль, навігація та у кузові купе і ліфтбек люк даху. Ліфтбек окремо отримав електропривод дверей багажника. Сумувати не дадуть AM/FM/CD/HD радіо на 9 динаміків з USB портом, Bluetooth та 6.5-дюймовим дисплеєм. Моделі 440i пропонують потужніший двигун.

Опційне обладнання

У найкращих німецьких традиціях BMW передбачено чимало способів вдосконалити і персоніфікувати 4 Series. Можна замовити аудіосистему «Harman/Kardon» на 16 динаміків, функцію відкривання багажника без рук чи шкіряну обшивку. Більшість опцій, між тим, розподілена по пакетам. Так пакет «Executive» пропонує адаптивні фари, камеру виду з боків і гори та допомогу при паркуванні. Пакет «Driver Assistance» додає моніторинг сліпих зон і набір «Active Driving Assistant» з попередженням про виїзд за межі смуги руху, системою автоматичного гальмування задля уникнення зіткнення та функцією виявлення пішоходів. Також доступні бездротова зарядка і точка Wi-Fi.

Під капотом

Зробивши наголос у поточному році на моделі 430i і 440i, BMW запропонували дуже потужні варіанти. Обидві моделі доступні з механічною і автоматичною коробкою та системою повного приводу. Так, BMW 430i пропонує 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сили і 350 Нм. У пару йому дісталася шестиступінчаста механічна коробка. Привід на задні колеса. Розгін відбувається за 5.9 секунд. Витрата пального становить 8.4 л/100км у міському, 5.4 л/100км у заміському та 6.5 л/100км у змішаному циклах. З восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і приводом на задні колеса розгін відбувається за 5.8 секунд, а витрата зменшується до 7.4, 4.9 і 5.8 л/100км відповідно. З повним приводом до сотні автомобіль домчить за 5.8 секунд, витративши 7.8, 5.2 і 6.2 л/100км відповідно. За потужність моделі 440i відповідає 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 326 кінських сил і 450 Нм. З механічною коробкою і приводом на задні колеса розгін відбуватиметься за 5.2 секунд, витрата пального в змішаному циклі становитиме 7.7 л/100км. З повним приводом до 100 км/год автомобіль розганяється за 5.0 секунд, споживаючи 7.9 л/100км у змішаному циклі. З автоматичною коробкою і заднім приводом варто очікувати 5.0 секунд розгону і 7.3 л/100км витрати у змішаному циклі. З повним приводом показники зміняться на 4.9 секунди розгону та 7.3 л/100км витрати у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q50 2019
Огляд тест-драйву: Infiniti Q50 2019
Огляд тест-драйву: Mitsubishi Eclipse Cross 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mitsubishi Eclipse Cross 2019