Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2019

29 листопада 2018

Оновлений Jeep Cherokee 2019 утверджує позиції бренду у класі. У той час як лідируючі Honda CR-V, Toyota RAV4 і Nissan Rogue зосередилися на можливості безпроблемного проїзду по місту, Cherokee залишається вірним корінню Jeep, особливо у моделі Trailhawk, яка дивує можливостями. Хитрість вдалася, адже Trailhawk справляється з такими перешкодами, про які звиклі до асфальту автомобілі і мріяти не можуть. Але це не єдиний козир в рукаві, на розсуд покупця представлені потужний V6 двигун і продуктивний чотирьохциліндровий турбодвигун, який значно пожвавлює позашляховик. Не варто ігнорувати і класичну стилізацію, яка має своїх шанувальників. Можливо варто було зменшити вагу позашляховика і додати вантажного простору, але якщо ви хочете зручно пересуватися по місту і у будь-яку мить виїхати на природу, Jeep Cherokee 2019 один з найкращих варіантів.

Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2019

Вам сподобається

Якщо ваші плани можуть раптово змінитися з простої поїздки по магазинам на виїзд за межі міста на ночівлю з палатками до затишного, але нелегкого в плані доступу місця біля озера, новий Jeep Cherokee 2019 вартий уваги.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви спокійно проживете без підкорення бездоріжжя, але не уявляєте життя без продуктивної їзди, бажаєте мати прийнятний рівень споживання пального і достатній об’єм багажника, Honda CR-V, Toyota RAV4 і Nissan Rogue підійдуть краще.

Нове у 2019 році

Позашляховик помітно виграв від нещодавнього оновлення. Свіжішими стали передня і задня частини, що зробило Cherokee подібним до Compass і Grand Cherokee. Салон потішить приємними матеріалами та трохи покращеною місткістю. Новинкою став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун.

Враження від їзди

Як суперник такому завсіднику міста як Honda CR-V, Cherokee має певні недоліки. Він важкий і має чималі апетити в плані пального. Вага позначається на динаміці, так навіть з V6 двигуном навряд чи вдасться відчути значну швидкість, не кажучи вже про базовий 2.4-літрвоий чотирьохциліндровий двигун. Жвавості Cherokee додає новий 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун. Автоматична коробка передач Jeep Cherokee має дев’ять ступенів. Вона періодично зволікає з переходами, але загалом тішить плавністю, особливо у порівнянні з моделями 2014 року. На пару зі значною вагою йде чималий рівень споживання пального. Між тим, параметри їзди та управління порадують багатьох, хоча і без швидкості. Варто опинитися на бездоріжжі і Cherokee проявляє себе на повну. Модель Trailhawk з системою повного приводу «Active Drive Lock» найбільш потужний варіант. Але навіть базова модель з системою «Active Drive II» та понижуючим рядом трансмісії дозволять творінню Jeep дістатися таких місць, про які суперники навіть не мріяли.

Найкращі характеристики

Здається, що майже кожен автовиробник нині представив 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун, Jeep не став винятком. Так само як щойно дебютувавший двигун Wrangler, 2.0-літровий силовий агрегат пропонує стільки ж потужності, скільки і V6, але з більшим запасом крутного моменту, гарантуючи пристойний розгін важкому Cherokee.

Перед нами Jeep в решті решт з його репутацією. Модель Trailhawk має вищий дорожній просвіт, більш продуману систему повного приводу, режим пересування по скелям та червоні буксирувальні гаки. Але не зовнішністю єдиною виділяється Trailhawk, модель дійсно вражає здібностями.

Детально про автомобіль Jeep Cherokee

Інтер’єр

Простий, але з відчуттям стилю, інтер’єр Jeep Cherokee виграє від чисельних покращень салону. Редизайн приладової панелі призвів до появи більших вентиляційних отворів, більшої кількості м’яких матеріалів та трохи більшої кількості місця для зберігання. Стандартна інформаційно-розважальна система отримала 7.0-дюймовий екран з Apple CarPlay і Android Auto. Передні сидіння зручні, але позиція водія програє через те, що кермо не достатньо налаштовується по куту і вильоту. Заднім пасажирам пощастило отримати вдосталь особистого простору та можливість відкинутися на спинці. Нещодавно позашляховик отримав майже 0.1 м3 вантажного простору, хоча загальний об’єм у 0.7 м3 не вражає.

Відео тест-драйв Jeep Cherokee 2019 року

Екстер’єр

Зникли триступеневі фари, які додавали Cherokee дивакуватого вигляду з моменту появи у 2014 році. Замість цього з’явився новий «ніс» з світлодіодними фарами. У задній частині номерний знак змістився з бампера на двері багажника, з’явилися переглянуті фари, а загальна стилізація стала зрозумілішою. Нинішній Cherokee, безумовно, привабливий компактний позашляховик, хоча і не такий красунчик як Mazda CX-5. Багатьом до вподоби стане масивна модель Trailhawk зі збільшеними шинами, затемненим капотом та червоними гаками для буксирування.

Базова комплектація

Базова модель Latitude постачається з приводом на передні колеса, 17-дюймовими колесами, інформаційно-розважальною системою з 7.0-дюймовим екраном, Apple CarPlay і Android Auto, Bluetooth трьома USB портами та дисплеєм камери заднього виду. На ряду з системою допомоги при старті на підйомі та системою стоп/старт у базу моделі Latitude також потрапили моніторинг сліпих зон і система виявлення перехресного руху позаду. Не варто забувати і про кондиціонер, 6 механічних режимів налаштування сидінь, чорно-білий, цифровий дисплей між приладами та функцію доступу без ключа. При обранні системи повного приводу ви також отримуєте систему розпізнавання поверхонь.

Опційне обладнання

Найбажанішою опцією є потужніший двигун. На розсуд представлені і декілька систем повного приводу з «Active Drive Lock» для моделі Trailhawk. Решта опцій з’являється при обранні моделей вищої комплектації. Так, Limited отримала більший екран інформаційно-розважальної системи, шкіряну обшивку та електропривод передніх сидінь. Вишукана модель Overland стандартно постачається з навігацією, покращеною аудіосистемою та кращим оздобленням салону. Потужна Trailhawk додасть захисні пластини дна, агресивнішу систему повного приводу, покращену підвіску та інші елементи для підвищення потужності.

Під капотом

Базовим є 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 184 кінських сил і 235 Нм. Компонується він, як і решта двигунів, автоматичною коробкою на дев’ять ступенів. З приводом на передні колеса позашляховик витрачає 10.7 л/100км у міському, 7.8 л/100км  у заміському та 9.2 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 11.2, 8.1 та 9.6 л/100км відповідно. Як альтернатива пропонується 3.2-літровий V6 двигун на 271 кінську силу та 324 Нм. З переднім приводом витрата бензину Jeep Cherokee становить 11.7 л/100км у місті, 8.1 л/100км за його межами та 10.3 л/100км у середньому. З повним приводом витрата зростає до 12.3, 8.7 та 10.5 л/100км відповідно. Найпотужнішим та найновішим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 270 кінських сил та 400 Нм.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Fusion 2019
Огляд тест-драйву: Ford Fusion 2019
Огляд тест-драйву: Subaru Outback 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru Outback 2019