Огляд тест-драйву: Ford Fusion 2019

28 листопада 2018

Незважаючи на всі розмови щодо припинення створення автомобілів на користь кросоверів та позашляховиків, Fusion нікуди не зник. Визначним є і той факт, що компактний, комфортний седан, який трохи освіжився на 2019 рік, отримав новий набір систем «Ford Co-Pilot360 Protect». До набору потрапили автоматичне екстрене гальмування з функцією виявлення пішоходів, система інформування щодо сліпих зон, система утримання смуги руху, камера заднього виду та автоматичне дальнє світло. Більш того, лінійка Fusion була спрощена до S, SE, Hybrid SE, SEL, Hybrid SEL, Titanium, Hybrid Titanium,  гібриду Energi Titanium та повнопривідної моделі Sport. Змагається Ford з Chevrolet Malibu, Honda Accord, Hyundai Sonata, Kia Optima, Mazda6 і Toyota Camry.

Огляд тест-драйву: Ford Fusion 2019

Вам сподобається

Якщо кросовери чи позашляховики не для вас, Ford Fusion 2019 з покращено зовнішністю, нижчим центром тяжіння та новими технологіями безпеки до ваших послуг. Знайти щось своє зможе кожен, адже представлено  дев’ять моделей седана.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Декому може бути незрозуміла необхідність купувати дорожчий Fusion Sport, в той час як дешевший Fusion S не сильно відрізняється.

Нове у 2019 році

Набір систем «Ford Co-Pilot360 Protect» увійшов у базу всіх моделей 2019 року. Сучасні Fusion виграли від перегляду решітки радіатора, кришки багажника та появи нових світлодіодних задніх фар. 1.5-літровий турбодвигун став доступним моделі SE і вище. Підключаємий гібрид Fusion Energi може похвалитися більш ємкісною батареєю. І нарешті, моделі Fusion Titanium і Hybrid отримали адаптивний круїз-контроль, в той час як комплектація моделей SE і вище розширилася за рахунок 4G LTE Wi-Fi and Sync 3 з 8.0-дюймовим сенсорним екраном.

Враження від їзди

Усі Ford Fusion 2019 мають точне управління та спортивну підвіску. Базові моделі мають непоганий 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун, але нічого надзвичайного. 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун має трохи більше кінських сил і кращий рівень економії. Доступний 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 245 коней допомагає Fusion відчути швидкість. На допомогу йому передбачена шестиступінчаста автоматична коробка передач. Перемикання передач Ford Fusion відбувається як автоматично, так і за допомогою підрульових пелюсток. Найспритніший Fusion це модель Sport, яка не дарма носить таке ім’я. Вона може похвалитися активною амортизацією та 2.7-літровим V6 турбодвигуном на 325 кінських сил. Що стосується гібридних Fusion, то вони їздять як типові седани середнього розміру, але з варіатором. Плавність ходу цих автомобілів гарантує поєднання електричного мотору з бензиновим двигуном.  

Найкращі характеристики

Набір безпеки «Ford Co-Pilot360 Protect» став стандартним для всіх Fusion 2019. До нього увійшли автоматичне екстрене гальмування з функцією виявлення пішоходів, система інформування щодо сліпих зон, система утримання смуги руху, камера заднього виду, склоочисники з сенсорами дощу та автоматичне дальнє світло. Окремо доступна більш просунута версія «Ford Co-Pilot360 Assist» з адаптивним круїз-контролем, навігацією з активацією голосом та «Sirius XM Traffic».

Підключаємий гібрид Fusion Energ нині здатний проїхати 40.2 км на електричній енергії. Відповідно до заяв Ford  гібридний Fusion Energi дозволить 80% покупців цього сектору проїздити цілий день по їх звичному маршруту без додаткової підзарядки.

Детально про автомобіль Ford Fusion

Інтер’єр

Салон виглядає і відчувається сучасно. Простору достатньо для чотирьох дорослих, в разі потреби можна розмістити і п’ятьох, але про високий рівень комфорту мова не йтиме. Панель приладів Ford Fusion виглядає просто, але стильно. Моделі SE отримали Sync 3, 8.0-дюймовий сенсорний екран та Sync Connect з Wi-Fi. Моделі SEL виграли від покращеної тканинної обшивки, підігріву сидінь, автоматичного затемнення дзеркала заднього огляду і шкіряного керма. Моделі Titanium додадуть підігрів керма, підігрів і охолодження сидінь, надувні задні ремені, люк даху та адаптивний круїз-контроль.

Відео тест-драйв Ford Fusion 2019 року

Екстер’єр

При незначних оновленнях впродовж року Ford Fusion все ще втілює саме поняття седану середнього розміру, особливо якщо дивитися з переду. Моделі S, SE і SEL отримали нову решітку радіатора, в той час як решітка Titanium стала свіжішою за рахунок хрому. Іншими змінами стали перегляд кришки багажника і протитуманних вогнів, поява світлодіодних задніх фар і двох нових дизайнів коліс. Модель Sport виділяється за рахунок чорних коліс та решітки радіатора.

Базова комплектація

Великою новиною 2019 року стала поява набору систем безпеки «Ford Co-Pilot360 Protect», так само як 1.5-літрвого турбодвигуна в якості стандартного силового агрегату моделі SE. Модель SEL виграє за рахунок 10 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, підігріву сидінь, дистанційного старту та шкіряного керма. Моделі Titanium постачаються з підігрівом керма, підігрівом та охолодженням сидінь, надувними задніми ременями безпеки, адаптивним круїз-контролем та навігацією з активацією голосом. Стандартна система повного приводу моделі Sport допомагає впоратися з 325 кіньми під її капотом. Варіатор робить м’якшим процес подачі потужності гібридних моделей.

Опційне обладнання

Безпека Ford Fusion підсилюється доступним розширеним набором «Ford Co-Pilot360 Assist» доповнює базову версію адаптивним круїз-контролем, системою старт/стоп, навігацією з активацією голосом та Sirius XM Traffic.

Під капотом

Модель Fusion S має 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 175 кінських сил та 235 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на передні колеса. Витрата пального становить 11.2 л/100км у міському та 7.4 л/100км у заміському циклах. Новинкою року став 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун зі 181 кінською силою та 250 Нм. Витрачає седан з ним 10.3 л/100км у місті та 6.9 л/100км за його межами. 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 245 кінських сил і 372 Нм помітно пожвавлює автомобіль. Цей двигун можна доповнити повним приводом. Витрата пального сягає рівня 11.2 л/100км у міському та 7.6 л/100км у заміському циклах. З повним приводом показники змінюються на 11.8 та 8.2 л/100км відповідно. Модель Sport не лише отримала 2.7-літровий V6 двигун на 325 кінських сил та 515 Нм, а й стандартну систему повного приводу. Витрата пального перебуває на рівні 13.9 л/100км у місті та 9.1 л/100км за його межами. За потужність двох гібридних моделей відповідає 2.0-літровий бензиновий двигун та електричний мотор. Пару їм складає варіатор. Запас ходу підключаємого гібриду становить 40 км.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda FIT 2019
Огляд тест-драйву: Honda FIT 2019
Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2019