Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2020

13 січня 2021

Сучасний Kia Sportage - хороший компактний кросовер. Він вирізняється комфортом ходу і збалансованістю управління. Його салон виглядає і відчувається добре. Передбачено багато сучасних функцій і технологій, включно із продуманою інформаційно-розважальною системою. Між тим, ідеальним його назвати не вдасться, оскільки він пропонує менше ніж суперники вантажного простору і не надто хороший рівень економії пального. Як би там не було, але Sportage добре витримує конкуренцію.

Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2020

Нове у 2020 році 

  • Стандартними стали Apple CarPlay, Android Auto і 8.0-дюймовий сенсорний екран
  • У базу увійшли моніторинг стану водія, попередження про можливе зіткнення і виявлення пішоходів

Кому варто купити? 

У випадку Sportage є чимало аспектів, які сподобаються. Він отримав привабливу зовнішність, вирізняється непоганою якістю ходу і легкістю використання елементів управління. У насиченому сегменті, між тим, є на кого звернути увагу. Так, Mazda CX-5  гарантує винятковий атлетизм, а Honda CR-V  вражає розміром багажного відділення і пасажирським простором.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Нове чи б/у авто? 

Востаннє Kia оновила Sportage у 2017 році. Обравши модель попередніх років, можна зекономити гроші, але втратити можливість насолодитися сучасними технологіями, включно з сенсорним екраном, камерою заднього виду, Apple CarPlay і Android Auto і все ж покращеним рівнем економії пального. Якщо не зважати на появу функцій, то рестайлінг Kia Sportage 2020 не такий вже і значний. Моделі попередніх років пропонують бажані елементи як опції. Нині стандартними стали моніторинг стану водія, попередження про можливе зіткнення і виявлення пішоходів. Є шанс, тим не менше, знайти ідентично оснащений Sportage, який вже був у використанні, а відповідно коштує менше. 

Порівняння з іншими авто 

Kia Sportage чи Hyundai Tucson?

Нинішній Hyundai Tucson є непоганим варіантом. Так як і Kia, Hyundai гарантує комфорт їзди та легку у використанні інформаційно-розважальну систему. Він має адекватні двигуни, хоча турбодвигун Sportage все ж потужніший. Обидва автомобілі мають приблизно однаковий рівень витрати пального і майже ідентичний вантажний об’єм. Між тим, Kia виграє в плані більш азартного управління і кращих матеріалів оздоблення салону. 

Kia Sportage чи Toyota RAV4?

Ще один вартий уваги варіант це Toyota RAV4. Він пропонує просторий салон, інтуїтивну інформаційно-розважальну систему і більше вантажного простору. На додачу, він є одним з найбільш економних моделей класу. Сучасні Toyota тішать плавністю і стабільністю ходу. Якщо згадати про Kia, то він має більш високоякісний салон. Вибір між цими двома автомобілями здебільшого залежить від особистих уподобань.

Салон 

Салон Sportage вміщає п’ятьох людей на тканинних сидіннях. Передні сидіння з підігрівом, вентиляцією і електроприводом доступні, так само як обшивка зі штучної чи натуральної шкіри. Окремо представлене кермо з підігрівом. Відчуття класовості додають доступні хромовані елементи. Моделі 2020 стандартно оснащені 8.0-дюймовим сенсорним екраном, Apple CarPlay, Android Auto, аудіосистемою на 6 динаміків, Bluetooth і USB портом. Доступними є навігаційна система, бездротова зарядка, ще один USB порт, система «Harman Kardon» з 8 динаміками і супутникове радіо. Інформаційно-розважальна система вирізняється простотою використання, передбачено чимало звичайних кнопок, а сенсорний екран швидко і чітко реагує на запити. Сидіння обох рядів комфортні і просторі. Позаду передбачено два повних набори кріплень LATCH для дитячих крісел. Об’єм багажного відділення становить 869 літрів з розкладеними задніми сидіннями і 1700 літрів зі складеними. Обидва показники менші, ніж в середньому по класу.  

 Відео тест-драйв Kia Sportage 2020 року

Технічні характеристики 

Модель початкового рівня має 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 181 кінську силу. Чотирьохциліндровий турбодвигун на 240 коней доступний моделі SX Turbo. Обидва двигуна у пару отримали шестиступінчасту автоматичну коробку передач. Базовий двигун непогано справляється з обов’язками, гарантуючи адекватний запас потужності у місті і на трасі. Задля швидшого розгону і більшої спритності є сенс розглянути варіант турбодвигуна. Коробка передач тішить плавністю роботи. Відповідно до офіційних показників витрата пального Kia Sportage перебуває на рівні 10.3 л/100 км у місті і 7.9 л/100 км за його межами. Повний привід змушує Kia Sportage витрачати 10.3 і 9.1 л/100 км відповідно. Турбодвигун споживатиме 11.8 л/100 км у міському і 8.4 л/100 км у заміському циклах. З повним приводом варто очікувати витрати на рівні 12.4 і 9.8 л/100км відповідно. Якщо повернутися до позитиву, то варто згадати про приємний баланс комфорту і атлетизму. Дуже незначна кількість дорожніх нерівностей відчуватиметься у салоні. Можливо, не настільки спритний, як деякі суперники, Sportage вирізняється збалансованістю і стабільністю під час виконання маневрів. 

Безпека 

Моделі 22020 року отримали високий попередній рейтинг надійності. Усі Sportage мають п’ять років або 96.560 км пробігу повної гарантії і 10 років або 160635 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Це одні з найкращих показників у класі. Бонусом у випадку Sportage стане високий рейтинг краш-тестів. Задля безпеки кросовери оснастили моніторингом стану водія, допомогою руху по смузі, попередженням про виїзд за межі смуги руху, автоматичним дальнім світлом, попередженням про зіткнення і гальмівною системою з виявленням пішоходів. Моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду є доступними, так само як передні/задні сенсори паркування і адаптивний круїз-контроль. 

Розміри 

У довжину Kia Sportage 2020 має 448 см. Загальна вага становить від 1499 до 1813 кг.

Можливі комплектації 

Нове покоління Kia Sportage 2020 пропонується у LX, S, EX і SX Turbo комплектаціях. Перші три моделі отримали 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 181 кінську силу. Комплектація SX Turbo постачається з 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 240 коней. Доступною є система повного приводу.  

Базова модель Kia Sportage LX пропонує 8.0-дюймовий сенсорний екран інформаційної-розважальної системи, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, USB порт, аудіосистема на 6 динаміків, тканинну обшивку, камеру заднього виду, допомогу руху по смузі, моніторинг стану водія, автоматичне дальнє світло, попередження про можливе зіткнення, допомога при гальмуванні і виявлення пішоходів. Пропонується пакет «Popular» з двозонним автоматичним  клімат-контролем, 10 режимами налаштування водійського сидіння, моніторингом сліпих зон і попередженням про перехресний рух позаду. 

Модель Sportage S додає моніторинг сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду і штучну шкіряну обшивку. Пакет «Sunroof» подбає про наявність люку даху. Пакет «Premium» розширити комплектацію за рахунок люку даху, неконтактного електронного ключа, кнопкового запалювання, підігріву передніх сидінь, бездротової зарядки, супутникового радіо, другого USB порту і адаптивного круїз-контролю. 

У базу моделі Sportage EX входять двозонний автоматичний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь, 10 режимів налаштування водійського сидіння, неконтактний електронний ключ і кнопкове запалювання. Пакет «Technology» додає вентиляцію передніх сидінь, навігаційну систему, аудіосистему «Harman Kardon» з оточенням звуком, шкіряну обшивку, 8 режимів налаштування сидіння переднього пасажира, підігрів керма і передні/задні сенсори паркування. 

Верхівку лінійки займає SX Turbo. У її базу входять зазначені вище опції, але основним надбанням все ж є 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X2 2020
Огляд тест-драйву: BMW X2 2020
Огляд тест-драйву: Ford Fusion 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Fusion 2020