Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2019

20 листопада 2018

Як компактний кросовер Kia Sportage 2019 року все ще має чимало переваг перед своїми суперниками. Окрім привабливого цінника, тривалої гарантії та хорошого переліку стандартного і доступного оснащення, Sportage пропонує один з найпотужніших турбодвигунів у класі. З урахуванням того, що багато конкурентів або просто відмовляються від турбодвигунів, або зосереджуються на гібридах, творінню Kia лишається змагатися з Ford Escape і Jeep Cherokee. Як альтернатива пропонується менш потужний, але більш економічний чотирьохциліндровий варіант. Є можливість у покупця обрати систему повного приводу та одну з допоміжних систем.

Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2019

Вам сподобається

Сучасний Kia Sportage це компактний кросовер з продуманою ціною, спортивною зовнішністю, потужним турбодвигуном та набором новітніх технологій. Не зайвим буде згадати про зручне розміщення чотирьох дорослих і хороший запас вантажного простору.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Більше внутрішнього простору і кращий рівень економії пального ви знайдете у Honda CR-V і Subaru Forester, кожен з яких пропонує допоміжні системи, які є опціями для Sportage. А ті, хто хоче регулярно виїжджати за межі міста і випробовувати автомобіль, будуть щасливіші з Jeep Compass чи Subaru Crosstrek.

Нове у 2019 році

На 2019 модельний рік модель LX не пропонуватиме пакет «Technology», так само як і автономного екстреного гальмування, системи попередження про сліпі зони та попередження про виїзд за межі смуги руху. Решта лінійки Sportage значних змін не зазнала.

Враження від їзди

Було б занадто просто вказати на Sportage з 240 кінськими силами турбодвигуна як на ідеальну модель. Правда полягає в тому, що навіть стандартний 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун зі 181 кінською силою не змусить скаржитися. У парі з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач двигун виявляється на диво жвавим. Крім того, парочка дуже невибаглива і надійна у роботі. Бонусом стане помітно нижчий рівень витрати пального, ніж у турбодвигуна. Хоча ігнорувати додаткову потужність турбодвигуна, особливо тим водіям, які хочуть отримати кращі показники розгону, не варто. Нові двигуни Kia Sportage 2019 знайдуть відгук у серцях водіїв. Що стосується решти, то компанія почаклувала над кермом з електропідсилювачем, нині воно відчувається більш природно. Більш плавною в роботі стала підвіска, особливо якщо порівнювати з попередніми моделями.

Найкращі характеристики

Вистоявши проти спокуси перетворення сучасного Sportage у планшет на колесах, Kia залишила всім зрозумілі кнопки для контролю клімат-контролю та вентиляційної системи. Інформаційно-розважальна система, як прийнято, має сенсорний екран, але навіть тут передбачені перемикачі для гучності.

Офіційно не належачи до автомобілів класу люкс, Kia Sportage тішить переліком доступного оснащення, до якого потрапили підігрів і вентиляція передніх сидінь, підігрів керма, аудіосистема «Harman/Kardon», панорамний люк та електропривод дверей багажника.

Детально про автомобіль Kia Sportage

Інтер’єр

Салон Kia Sportage 2019 приємне місце для проведення часу. Сидіння надійно утримують корпус і пропонують бажаний рівень комфорту, елементи управління розміщені логічно, а червоне підсвічування приладової панелі допомагає вночі. По салону передбачено чимало відсіків для зберігання. Моделі вищої комплектації потішать сидіннями з підігрівом. Спинки задніх сидінь відхиляються, що допомагає знайти зручну позицію. Однак, високим пасажирам варто буде поберегти голову за наявності панорамного люку. Об’єм багажника Sportage є досить непоганим, але суперники пропонують більше.

Відео тест-драйв Kia Sportage 2019 року

Екстер’єр  

Вам або одразу подобаються високо розміщені головні фари, або ні. Що стосується решти приземистого, маленького Sportage, більшості його стилізація сподобається. Лінії чіткі і плавні. Решітка, виконана у стилі «ніс тигра», добре вписується у загальний образ. Моделі SX Turbo отримали два вихлопних патрубки та класні світлодіодні протитуманні вогні. Покупці, які захочуть придбати систему повного приводу, як бонус отримають вищий дорожній просвіт та унікальну передню частину.

Базова комплектація

Базові моделі Sportage LX постачаються з тканинною обшивкою, стійкою до плям, 5.0-дюймовим сенсорним дисплеєм, камерою заднього виду, AM/FM/CD програвачем на 6 динаміків, USB портом, Bluetooth, режимами управління та автоматичними фарами. Модель середнього рівня EX отримала систему виявлення сліпих зон, попередження про перехресний рух, автоматичне складання бічних дзеркал, 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, Apple CarPlay і Android Auto, електропривод водійського сидіння, шкіряну обшивку та двозонний клімат-контроль.

Опційне обладнання

Усі моделі можна доповнити системою повного приводу. Топова модель SX Turbo додає навігацію з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, автономне екстрене гальмування, систему попередження про виїзд за межі смуги руху, підігрів і вентиляцію передніх сидінь та підігрів керма. Доступним є CD програвач з аудіосистемою «Harman/Kardon». Потішить і електропривод дверей багажника, варто лише стати поруч з дверима з ключем у кишені і двері відчиняться.

Під капотом

Двигуни Kia Sportage 2019 не розчарують. Базовим став 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 181 кінську силу і 237 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 10.3 л/100км у міському, 7.9 л/100км у заміському та 9.4 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 11.2, 9.4 та 10.7 л/100км відповідно. 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун пропонує 240 кінських сил і 352 Нм. Витрата пального з приводом на передні колеса становить 11.2 л/100км у місті, 9.1 л/100км за його межами та 10.3 л/100км у середньому. З повним приводом витрата зростає до 11.8, 10.3 та 11.2 л/100км відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Veloster 2019
Огляд тест-драйву: Hyundai Veloster 2019
Огляд тест-драйву: Lexus ES 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus ES 2019