Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery Sport 2019

4 вересня 2019

Поєднуючи непідвладну часу британську вишуканість з можливостями позашляховика, Land Rover Discovery Sport 2019 дає змогу отримати все й одразу покупцю з обмеженим бюджетом. Як самий доступний з поміж позашляховиків Land Rover, сучасний Discovery Sport у моделі SE загалом коштує менше, ніж Audi Q5 і Mercedes-Benz GLC. Крім того, продумана система повного приводу робить його більш охочим до пригод, ніж суперники, побудовані на основі легкових автомобілів. На відміну від BMW X3 і Lexus NX творіння Land Rover пропонує невеликий, але функціональний третій ряд сидінь. Між тим, системи допомоги водію, які є стандартними для більшості суперників, все ще перебувають у списку опційного оснащення для Discovery Sport. З 2.0-літровими турбодвигунами у позашляховика немає проблем з потужністю, але рівень економії пального залишає бажати кращого. 

Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery Sport 2019

Вам сподобається 

Якщо ви шукаєте високоякісний, вишуканий позашляховик, здатний вразити сусідів і перехожих, при цьому спокійно проводячи вихідні за містом у пошуках пригод, Land Rover Discovery Sport до ваших послуг. А збалансована стартова ціна і доступний третій ряд сидінь стануть приємними бонусами.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

На жаль, Discovery Sport не пропонує V6 або гібридного силового агрегату. Більш того, йому бракує бажаних Apple CarPlay і Android Auto. На відміну від деяких суперників з легковими автомобілями в основі, манера їзди Discovery Sport може бути жорсткою зважаючи на підвіску, орієнтовану на рух по бездоріжжю.

Нове у 2019 році 

У поточному році зміни здебільшого незначні. Інформаційно-розважальна система InControl Touch Pro стала легшою у використанні, а до лінійки приєдналася модель Landmark Edition.

Враження від їзди

Зі стриманим, але елегантним салоном, сповненим затишку і привабливих елементів, Discovery Sport має усі ознаки позашляховика класу люкс, але при збалансованій стартовій ціні. На звичайних дорогах позашляховик не такий плавний, як Audi Q5 чи Lincoln MKX, але жоден з вказаних суперників не здатен проїхати туди, куди Sport дістається з легкістю. З водійського сидіння відкривається чудовий вид на дорогу з мінімальними перешкодами зі сторони передніх стійок даху. Щоправда те саме неможна сказати про задню видимість, оскільки вузькі бічні вікна і широкі стійки створюють помітні сліпі зони. За потужність базових моделей відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 240 кінських сил у парі з плавною автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів. З таким силовим агрегатом позашляховик гарантує необхідний рівень динаміки. Задля відчуття швидкості варто розглянути варіант 2.0-літрового чотирьохциліндрового турбодвигуна на 290 кінських сил, який сотні дозволяє досягти за 6.8 секунд. Аспектом, де Discovery Sport дійсно виділяється, стала їзда по бездоріжжю, все завдяки вражаючому кліренсу і продуманій системі повного приводу з налаштуваннями відповідно до типу поверхні «Grass», «Snow», «Gravel», «Sand» і «Mud».

Найкращі характеристики 

Система камер кругового огляду, опційна для моделі HSE і стандартна для HSE Luxury, використовує камери, розміщені по корпусу. Завдяки їй водій отримує 360о огляду, у тому числі згори.

Запропоноване моделям вищої комплектації як частина пакету «Driver Assist Plus» і стандартне для моделей Landmark Edition, автоматичне екстрене гальмування попередить водія в разі неминучості зіткнення. Якщо водій не встигає зреагувати, система самостійно зупинить автомобіль.

Детально про автомобіль Land Rover Discovery Sport

Інтер’єр 

Салон Land Rover Discovery Sport пропонує поєднання функціональності, яка асоціюється з позашляховими можливостями, з вишуканістю, що часто зустрічається у решти представників класу. Стримана і зрозуміла стилізація підкреслює здібності Land Rover, а безкомпромісні сидіння з 8 режимами налаштування і шкіряна обшивка, у версії SE шкіра у поєднанні з тканиною, нагадують, що ви у автомобілі класу люкс. Багатьом сучасним водіям сподобається унікальний роторний перемикач і 8.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи. Піднятий другий ряд сидінь посувається і відкидається. Багажник Land Rover Discovery Sport, завдяки продуманій внутрішній системі розміщення, більш придатний до використання, ніж у BMW X3 і Audi Q5. Існує невеликий третій ряд сидінь, який підійде хіба що для дітей. 

Відео тест-драйв Land Rover Discovery Sport 2019 року

Екстер’єр

Сучасний Land Rover Discovery Sport це не найменший позашляховик бренду. Він приблизно на 25.5 см довший за Land Rover Range Rover Evoque. Він коротший за суперників, але в той же час він ширший, що сприяє стабільності ходу. Чимало зовнішніх елементів дизайну Sport ділить з більшим і дорожчим Land Rover Discovery, включно з круто нахиленим лобовим склом і С-подібними стійками даху у колір кузова, що разом нагадує клиновидну зброю. 

Базова комплектація 

Зважаючи на збалансовану стартову ціну, комплектації Land Rover Discovery Sport SE отримали гарний перелік оснащення. Система повного приводу увійшла у базу, так само як система розпізнавання поверхонь з відповідними налаштуваннями, система контрольованого спуску з гори, кнопкове запалювання, частково шкіряна обшивка, електропривод передніх сидінь і USB порти на першому і другому рядах. Стандартна інформаційно-розважальна система пропонує 8.0-дюймовий сенсорний екран і Bluetooth. При бажанні отримати повністю шкіряну обшивку і панорамний люк, варто перейти до моделей Discovery Sport HSE. 

Опційне обладнання 

Моделям Sport SE, HSE, Landmark Edition і HSE Luxury доступні як окремі опції, так і цілі пакети. Так, можна розраховувати на функцію доступу без ключа, підігрів передніх і задніх сидінь для моделі SE, плюс розумні системи безпеки, типу асистента перемикання фар дальнього світла, системи кругового огляду, адаптивних головних фар і екстреного гальмування для моделей HSE і HSE Luxury. Версії HSE і Luxury можна доповнити підігрівом керма, проекційною приладовою панеллю на вітровому склі, покращеною аудіосистемою і адаптивною підвіскою. Окремими опціями стали 12 режимів налаштування водійського сидіння, адаптивний круїз-контроль і моніторинг сліпих зон. Пропонуються аудіосистема «Meridian» і навігаційна система «Touch Pro».

Під капотом 

Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 240 кінських сил і 340 Нм. Компонується він дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Розгін до сотні відбувається за 8.2 секунд. Витрата пального Land Rover Discovery Sport перебуває на рівні 10.6 л/100км у міському, 6.5 л/100км у заміському і 8.0 л/100км у змішаному циклах. Більше потужності пропонує 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 290 кінських сил і 400 Нм. У пару йому дісталася та сама коробка передач. Сотні позашляховик досягає за 6.8 секунд, витрачаючи 10.2 л/100км у місті, 7.3 л/100км за його межами і 8.4 л/100км у середньому. В якості альтернативи пропонується ряд дизельних силових агрегатів. Дизель у випадку Land Rover Discovery Sport це 2.0-літрові і 2.2-літрові турбодвигуни. Найпотужнішим представником лінійки став 2.0-літровий чотирьохциліндровий варіант на 240 коней і 500 Нм. Компонується він тією самою коробкою, що і бензинові двигуни. Розгін з ним відбувається за 7.5 секунд. Витрата пального становить 7.3 л/100км у міському, 5.9 л/100км у заміському і 6.4 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2019
Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2019
Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2019