Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2019

5 вересня 2019

Новий Land Rover Range Rover Evoque це вишуканий позашляховик у надкомпактній формі. Він пропонується у традиційній конфігурації з чотирма дверима і фіксованим металевим дахом. Як альтернатива представлений кузов кабріолет, який, до речі, є єдиним у своєму роді. Коли мова йде про суперників BMW X2 і Audi Q3, то їх доречно згадувати лише у порівнянні зі стандартною моделлю. Невеликий Evoque це творіння Land Rover, тому немає нічого дивного у тому, що він володіє системою повного приводу, системою розпізнавання поверхонь, 3.1 см дорожнього просвіту, короткими звісами і здатністю проїжджати через водойми глибиною 7.5 см. Все згадане дає впевненість у тому, що позашляховик гідний їздити не лише по міським джунглям, хоча вигідніше автомобіль Range Rover Evoque виглядає саме у місті.

Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2019

Вам сподобається 

З Evoque ви отримаєте весь притаманний Range Rover характер, але за менші гроші. Окрім компактних розмірів, Land Rover Range Rover Evoque 2019 отримав виразну зовнішність і харизму британського сімейства. Крім того, саме з ним стала можливою реалізація мрії про позашляховик з відкидним дахом. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Якщо серед ваших друзів багато високих людей і вони регулярно їздять з вами, навряд чи салон Evoque стане для них самим зручним місцем. На жаль, позашляховик не такий просторий. Розумнішим вибором у такому випадку можуть стати BMW X3, Audi Q5, Jaguar F-Pace, Mercedes-Benz GLC300, чи навіть новий Range Rover Velar.

Нове у 2019 році 

Інформаційно-розважальна система InControl Touch Pro, стандартна для моделей вищої комплектації, була покращена. Модель Landmark Edition отримала три нових кольори і опцію контрастного даху. А модель SE Premium нині пропонує 18-дюймові колеса у чорному кольорі. 

Враження від їзди 

Відносно жорстка підвіска і швидка реакція керма роблять Evoque 2019 більше схожим на спортивний хетчбек, ніж на типовий, вишуканий позашляховик. Обираючи модель з більш потужним двигуном, водій отримує чималий запас енергії. Щоправда, не завадило б вдосконалити автоматичну коробку на дев’ять ступенів, оскільки вона трохи гальмує при понижені передачі. Так як ми маємо справу з Land Rover, немає нічого дивного у тому, що Evoque оснащений системою розпізнавання поверхонь. Коли поверхня стає складнішою, водій може обрати режим «Mud», «Sand» і «Snow». Невеликий позашляховик немає діапазону нижчих передаточних чисел трансмісії як у більших Range Rover, що не дозволяє йому справлятися з дуже серйозними перешкодами бездоріжжя, тим не менше, приємно усвідомлювати, що настільки стильний і маленький автомобіль гарантує азартні вихідні за містом. 

Найкращі характеристики 

Повний привід діє на швидкості до 35 км/год, потім автомобіль переходе на передній привід для економії пального. Але в разі виявлення пробуксовки коліс привід негайно стає заднім. Система розпізнавання поверхонь пропонує «Snow», «Sand» і «Trail» режими. Вона змінює манеру поведінки дроселя, трансмісії, підвіски та інших систем задля оптимізації зчеплення.

Система камер кругового огляду це наче прокачана камера заднього виду. Чотири камери, розміщені по корпусу позашляховика, гарантують 360о всього, що відбувається довкола. система стане у нагоді при їзді по бездоріжжю.

Детально про автомобіль Land Rover Range Rover Evoque 

Інтер’єр 

Елегантність, висока якість матеріалів, увагу до деталей і специфічна естетика дизайну, які зазвичай асоціюються з Range Rover, притаманні салону Range Rover Evoque 2019. Наприклад, роторний перемикач трансмісії з’являється з центральної консолі, як тільки вмикається запалювання. Інформаційно-розважальна система InControl Touch Pro, яка, можливо, подобається не всім, отримала по сусідству аудіосистему «Meridian», яка отримує захоплені відгуки. Передні сидіння зручні, хоча задні сидіння і вантажний простір традиційно не надто хороші, оскільки Evoque це найменший представник Range Rover. Позаду задніх сидінь передбачено 566 літрів, якщо їх скласти, можна отримати 1444 літрів. Кузов кабріолет пропонує ще менше простору, вміщуючи лише двох пасажирів на задньому сидінні і гарантуючи 227 літрів вантажного простору.

Відео тест-драйв Land Rover Range Rover Evoque 2019 року

Екстер’єр 

Зовнішність Evoque теж типова для Range Rover. Високо посаджений ніс гарно доповнюється розширеними крилами, збільшеними колесами і похилим дахом, який здається завис над чорними задніми стійками задля створення неймовірного враження. В капоті є навіть отвори в стилі суперкару. Кабріолет має ідентичний силует з піднятим дахом. А коли тканинний дах опущено розмір решітки радіатора і висота автомобіля здаються ще більшими.

Базова комплектація 

Базова модель Range Rover Evoque SE постачається з 18-дюймовими колесами з легкого сплаву, склоочисниками з сенсорами дощу, двозонним автоматичним клімат-контролем, 12 режимами налаштування передніх сидінь, шкіряною обшивкою, передніми і задніми сенсорами паркування, навігацією, камерою огляду на 360о і 8.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи. Також у базу увійшли система повного приводу, система розпізнавання поверхонь, система допомоги при русі угору і система підтримки обраної швидкості при русі по бездоріжжю. Кабріолет доступний у SE Dynamic і HSE Dynamic комплектаціях. У його базу увійшли 10.0-дюймовий сенсорний екран і функції доступу і запалювання без ключа. Отримати можна 19-дюймові колеса і моніторинг сліпих зон.

Опційне обладнання 

Окрім пакету для холодного клімату і покращеної інформаційно-розважальної системи, комплектації  Range Rover Evoque 2019 не надто тішать опціями. Моніторинг сліпих зон можна отримати з SE Premium. Модель Evoque HSE Dynamic доступна з більш потужним двигуном. Топова модель Autobiography отримала адаптивні фари з світлодіодним підписом Land Rover і аудіосистему «Meridian» на 17 динаміків. Окремими опціями стали автоматичне паркування і проекційна приладова панель на вітровому склі. 

Під капотом 

Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 200 кінських сил і 320 Нм. Компонується він дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Сотні позашляховик досягає за 8.5 секунд, витрачаючи 9.8 л/100км у міському, 8.0 л/100км у заміському і 7.8 л/100км у змішаному циклах. Наступним йде 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 250 кінських сил і 365 Нм. У пару йому, як і решті двигунів, дісталася та сама коробка передач. До 100 км/год розгін відбувається за 7.5 секунд. Витрата пального Land Rover Range Rover Evoque перебуває на рівні 9.9 л/100км у місті, 7.4 л/100км за його межами і 7.9 л/100км у середньому. Найпотужнішим серед бензинових став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 300 кінських сил і 400 Нм. Досягти з ним сотні автомобіль може за 6.6 секунд, витрачаючи 10.6 л/100км у міському, 7.1 л/100км у заміському і 8.4 л/100км у змішаному циклах. Як альтернатива представлений ряд дизельних двигунів, найпотужнішим з них став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 240 кінських сил і 500 Нм. Пару йому складає та сам коробка передач. До відмітки у 100 км/год Evoque розганяється за 7.7 секунд. Витрата пального становить 7.3 л/100км у міському, 5.5 л/100км у заміському і 6.2 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery Sport 2019
Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery Sport 2019
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz AMG GT 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz AMG GT 2019