Огляд тест-драйву: Lexus RC 2018

7 березня 2018

Купе Lexus RC тішить не лише елементами класу люкс, а й задоволенням від їзди. З агресивною стилізацією, доступною системою повного приводу та запасом потужності аж до 470 коней, Lexus RC зарекомендував себе у класі вишуканих купе, змагаючись за увагу молодших водіїв з BMW 4 Series і Audi A5. На розсуд публіки представлено 4 моделі, починаючи варіантом RC Turbo з приводом на задні колеса і 245 кінськими силами під капотом. Ті, хто бажає отримати повний привід, уподобають RC 300 або RC 350, остання доступна з заднім приводом. Кожну модель можна доповнити пакетом «F Sport» зі спортивною підвіскою і сидіннями. Найвищу позицію займає RC F з V8 двигуном. Усі RC оснащені автоматичною коробкою передач.

Огляд тест-драйву: Lexus RC 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте привабливе, вишукане і потужне купе, доступне з повним приводом, розгляньте варіант Lexus RC. Воно гарантує елементи класу люкс, надійність і сучасні системи, очікувані від Lexus, додаючи захоплення візуального сприйняття і динаміки.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Компанія Lexus все ще намагається дати раду своїй інформаційно-розважальній системі. З часом до неї звикаєш, але системи у BMW 4 Series, Audi A5, Cadillac ATS і Infiniti Q60 від початку легші у використанні. До того ж, деякі суперники пропонують механічну коробку передач, чого не знайдеш у Lexus.

Нове у 2018 році

У поточному році двигуни моделей Лексус РС 300 і РС 350 отримали декілька додаткових конячок. Компанія збільшила розмір екрану інформаційно-розважальної системи до 10.3 дюймів, додала 4G LTE Wi-Fi і покращила систему режимів. Стандартним став набір систем «Safety System+».

Враження від їзди

Купе вдало поєднує привабливу зовнішність, агресивний дизайн і чималий запас потужності, доставляючи задоволення. Їзда у RC набагато більш захоплива, ніж у більшості моделей Lexus. Хоча купе і важче за багатьох суперників з BMW і Audi, на швидкість це не впливає. Навіть базова модель RC Turbo з емблемою «RC 200t» чудово набирає швидкість і має відмінні рефлекси. Більш вибагливим водіям варто розглянути варіант RC 300 або RC 350 з V6 двигуном. Додаткова потужність не залишиться не поміченою. Витрачені гроші моделі F Sport компенсують покращеним управлінням, але варто готуватись до більш жорсткої їзди, що може стати проблемою для шанувальників Lexus. Ті, хто серед зазначених моделей нічого для себе не знайдуть, слід звернутися до RC F з 470 кіньми V8 двигуна.

Найкращі характеристики

Тепер стандартний для всіх моделей набір «Safety System+» подбає про наявність системи передаварійної безпеки з функцією виявлення пішоходів, яка самостійно активує гальма в екстреній ситуації. Система попередження про зміну смуги руху і динамічний круїз-контроль допоможуть зберегти безпечну відстань до транспортного засобу попереду.

Ще одним стандартним елементом став вибір режимів, який дозволяє змінювати прийомистість, налаштування підвіски і приладову групу. Проверніть важіль на консолі і оберіть серед Normal, Sport, Sport+ і Eco режимів. Моделі F Sport окремо отримали підвіску з налаштуванням і режим «Custom», який запам’ятовує улюблені налаштування водія.  

Детально про автомобіль Lexus RC

Інтер’єр

Хоча у RC дверей лише двоє, вони довгі, що може стати проблемою на обмеженому паркувальному майданчику. У салоні можуть розміститися четверо людей, якщо задні пасажири не заперечують опинитися в обмеженому просторі. Передні сидіння зручні незалежно від комплектації, а моделі RC Sport і RC F можуть похвалитися додатковою підтримкою. Приладова група складається з цифрового спідометру та більшого аналогового тахометра, розташованого посередині. Новий 10.3-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи викликає захват, чого не скажеш про сенсорну панель і джойстик. Вони хоча і були покращені, можуть спантеличувати час від часу. Відповідно до традицій Lexus якість оздоблювальних матеріалів та співвідношення елементів дуже висока.  

Екстер’єр  

Починаючи великою веретеноподібною решіткою радіатора, екстра великою у моделі RC F, закінчуючи плавниками та іншими агресивними деталями, новий Lexus RC можна назвати як завгодно, але не нудним. Він виглядає більш грізно, ніж його європейські та американські суперники. До того ж, сильно нагадує екзотичний суперкар Lexus LFA, який з’явився декілька років тому. Вражають ідеальні пропорції та занижена посадка, особливо у парі з більшими колесами моделі F Sport. Натякаючи на непересічну продуктивність, моделі RC F отримали унікальні вихлопні труби і додаткові вентиляційні отвори.

Базова комплектація

Як і очікується від лакшері бренду, усі моделі RC отримали чудове оснащення. Стандартними елементами стали: автоматичний клімат-контроль, дзеркала заднього виду з автоматичним затемненням, 10.3-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи, набір систем «Safety System+», камера заднього виду та точка Wi-Fi. Аудіосистема потішить: 10 динаміками, HD радіо, USB-входами і Bluetooth. Моделі F Sport мають: адаптивну підвіску, режим «Sport+», передні сидіння з вентиляцією і підігрівом, підвіску спеціально налаштовану під інший рівень динаміки і електропривод керма. Моделі RC F оснащені: більшими гальмами, передніми спортивними сидіннями й алюмінієвими колесами BBS.

Опційне обладнання

Перелік опцій розпочинає навігаційна система з сенсорним контролером. Доступними стали: підігрів/вентиляція передніх сидінь, шкіряна обшивка, підігрів рульового колеса і люк даху. Окремо пропонується аудіосистема Mark Levinson. Про безпеку подбають моніторинг сліпих зон і система передаварійної безпеки. Моделі RC F можна доповнити: заднім диференціалом з розподілом крутного моменту, дахом з вуглецевого волокна і заднім спойлером.

Технічні характеристики

Купе Lexus RC у поточному році пропонується з декількома двигунами. Розпочинає силовий перелік 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 245 кінських сил та 350 Нм. Пару йому складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Сотні автомобіль досягає за 7.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.5 л/100км у міському, 5.8 л/100км у заміському та 7.2 л/100км у змішаному циклах. Наступним йде 3.5-літровий V6 двигун на 317 кінських сил та 378 Нм. Компонується він тією самою автоматичною коробкою на вісім ступенів. Розгін відбувається за 6.3 секунд. Витрата пального сягає 13.8 л/100км у місті, 7.4 л/100км за його межами та 9.7 л/100км у середньому. Топова модель Лексус РС Ф отримала 5.0-літровий V8 двигун на 470 кінських сил та 530 Нм. Як у решті випадків тут присутня восьмиступінчаста автоматична коробка. Відмітка у 100 км/год досягається за 4.5 секунди. Витрачає продуктивне купе 16.1 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському та 10.8 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2018
Огляд тест-драйву: Bentley Bentayga 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Bentley Bentayga 2018