Огляд тест-драйву: Lexus UX 2020

26 червня 2020

На думку багатьох, хоч Lexus UX 2020 і має багато плюсів, та все ж не є лідером у класі.  Головними його достоїнствами є комфортність водіння та зручність інтер’єру, але UX не настільки потужний та спритний, як конкуренти, а його електронна начинка має не найкращий користувацький дизайн.

Огляд тест-драйву: Lexus UX 2020

Нове на 2020 рік                           

  • Функція Android Auto тепер є стандартною
  • Став доступним моніторинг сліпих зон

 Кому варто купити?

Вам сподобається UX, якщо ви очікуєте придбати комфортний, розкішний кросовер із великою кількістю функцій. Незважаючи на те, що Lexus коштує дешевше, ніж більшість конкурентів у класі, він свої гроші “відбиває” сповна. Якщо вас цікавить повнопривідна модель, то гібридна версія є єдиним варіантом, оскільки усі бензинові UX мають передній привід.

Якщо Lexus UX привернув вашу увагу, то можливо також варто розглянути й альтернативні варіанти, такі як BMW X1 та Audi Q3.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане?

Lexus UX дебютував у 2019 році, тому вживаних моделей не так і багато на ринку. Навіть якщо їх і вийде знайти, то вони не сильно відрізнятимуться від моделі 2020 року, оскільки в цьому році є лише кілька помітних змін. У версії 2020 року є моніторинг сліпих зон, а Android Auto став стандартним для UX.

Lexus UX або BMW X1?

За багатьма параметрами BMW X1 випереджає Lexus UX. Він потужніший, тому займатись підкоренням бездоріжжя на ньому легше, однак Lexus UX витрачає менше палива. X1 має стильний інтер'єр і більший внутрішній об’єм як у салоні так і в багажному відділенні. Інформаційно-розважальна система iDrive BMW також зручніша, ніж інтерфейс UX.

Lexus UX чи Audi Q3?

Audi Q3 має розкішний, просторий інтер'єр, а інформаційно-розважальна система MMI - одна з найкращих у класі. Q3 не може економити пальне так само, як і UX, але при цьому він потужніший та краще керується.

Салон

Lexus UX може вмістити п’ятьох людей, хоча у більшості ситуацій чотири —  це реалістична цифра. Це тому, що задні сидіння не такі просторі, як у деяких конкурентів. З іншого боку, легко знайти зручну позицію для сидіння, а підголівники надають чудову підтримку. У базову комплектацію входять: оббивка з синтетичної шкіри, двозонний автоматичний клімат-контроль та  інформаційно-розважальна система з 7-дюймовим екраном, інтерфейсом Lexus Remote Touch, шістьма динаміками, супутниковим радіо, Apple CarPlay, Android Auto, точкою роздачі Wi-Fi, підключенням через Bluetooth та 4 портами USB.

До авто у базовій комплектації і F Sport ви можете додати пакет Premium, до якого входять: люк, передні сидіння з підігрівом та вентиляцією, моніторинг сліпих зон, а також, система попередження про об’єкти, що рухаються в поперечному напрямку позаду авто.

Існує ряд функцій, які ви можете придбати окремо. До них відносяться люк, система відкриття багажника без рук, бездротова зарядка пристрою, підігрів руля, проекція показників з панелі приладів на лобове скло, передні та задні датчики для паркування та оновлена ​​мультимедійна система з 10,25-дюймовим екраном та навігацією.

Відео тест-драйв Lexus UX 2020 року

Технічні характеристики

Lexus UX чудово може впоратись навіть з нерівною українською дорогою. Автомобіль доволі прудкий, тому він чудово маневрує на міських вулицях та навіть по кварталах з тісною забудовою. Хоча за містом  машина не може показати динаміки своїх конкурентів, проте вона впевнено тримається на звивистих дорогах.

Не варто покладати великих сподівань на силовий агрегат. З точки А у точку Б ви дістанетесь з комфортом, але навряд чи зможете позмагатись з іншими кросоверами на шосе.  Більшість суперників у класі мають потужніші двигуни та кращий розгін. З іншого боку, новий Lexus може похизуватися доволі скромними витратами пального, усього 8.1 літр на 100 кілометрів  по місту та 6.4 літра на 100 кілометрів по шосе. Може ви й не будете першим на фінішній лінії, проте доїдете далі  і дешевше.

Безпека

У базову комплектацію входять такі системи допомоги водію, як камера заднього огляду, адаптивний круїз-контроль, попередження про з’їзд зі смуги, допомога в утриманні на смузі руху, допомога в центруванні машини у ній, розпізнавання дорожніх знаків, попередження про зіткнення спереду, автоматичне гальмування в аварійному режимі та виявлення пішоходів. Деякі з цих функцій є частиною системи безпеки Lexus + 2.0.

Розміри і вага

Довжина UX складає 4,5 метра. Маса повністю спорядженого автомобіля - півтори тонни.

Можливі комплектації

Lexus пропонує UX 200 у трьох комплектаціях: базовій, F Sport та Luxury. Під капотом у них всіх 2,0х-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 169 кінських сил з безступеневою автоматичною трансмісією та переднім приводом. Базова комплектація підійде для більшості покупців.

UX F Sport відрізняється кількома змінами, такими як  спеціально налаштована під агресивний стиль водіння підвіска, передні спортивні сидіння з бічною підтримкою  та спортивне кермо з підрульовими пелюстками перемикання передач. Усі ці покращення у версії F Sport не роблять UX набагато спортивнішим, до того ж, майже будь-яка функція, запропонована в  цій комплектації, може бути додана до базової моделі.

Окрім базової “начинки”, UX Luxury  оснащений люком, системою моніторингу сліпих зон, функціями відкриття багажника без рук, бездротовою зарядкою пристроїв, системою попередження про об’єкти, що рухаються в поперечному напрямку позаду авто та оновленою ​ інформаційно-розважальною системою з 10,25-дюймовим екраном та навігацією.

Преміум пакети недоступні для цієї комплектації, проте окремо можна встановити: проекцію панелі приладів на лобове скло, передні та задні датчики для полегшення паркування, бездротову зарядку та підігрів руля.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chery Kimo 2020
Огляд тест-драйву: Chery Kimo 2020
Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery Sport 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery Sport 2020