Огляд тест-драйву: Lexus UX 2019

1 травня 2020

 

Огляд тест-драйву: Lexus UX 2019

Абсолютно новий Lexus UX це найменший і самий доступний автомобіль бренду. Перед нами по факту заміна Lexus CT. Сучасний UX підігнав дизайн хетчбеку до рівня компактного кросовера. Доступний він у двох варіантах, перший це UX 200 з бензиновим двигуном на 171 кінську силу, другим став гібрид UX 250h з двигуном і мотором. На додачу до трохи більшої кількості коней під капотом гібрид стандартно пропонує систему повного приводу. На жаль, жоден варіант не тішить спритністю Volvo XC40 чи BMW X1, між тим, Lexus виділяється комфортом їзди та високим рівнем надійності.

Вам сподобається

Нинішній UX це найдешевший спосіб опинитися за кермом автомобіля від Lexus. Не варто забувати при цьому про його привабливу зовнішність, комфорт їзди, легкі манери ходу та економічність. Гібридні моделі стандартно гарантують повний привід.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Суперникам Lexus UX програє по потужності, параметрам розгону та місткості багажного відділення. А система повного приводу пропонуються тільки у гібридних моделях.

Нове у 2019 році

Нинішній Lexus UX це абсолютно новий кросовер. Пропонується він як з традиційним 2.0-літровим бензиновим двигуном, так і з гібридною установкою. Перед нами найдешевший автомобіль з емблемою Lexus.

Враження від їзди

Сучасний Lexus UX це подих свіжого повітря. Компактний кросовер гарантує високу водійську позицію та хорошу передню видимість. Тішить око виразна зовнішність. Проїхавшись за кермом UX 200 і гібридного UX 250h, чимало водіїв зупиниться на гібридній версії. Вона пропонує більше потужності та стандартну систему повного приводу. Щоправда, на швидкості понад 27 км/год електричний мотор, який відповідає за потужність задніх коліс, вимикається, залишаючи працювати лише бензиновий двигун і передні колеса. Компанія стверджує, що це зроблено заради економії, але виглядає все одно дивно. Крім того, жодна з версій не виграє у багато чисельних суперників на перегонах так само як і не вразить позашляховими можливостями. Це просто не природнє для кросовера середовище, натомість маленький UX вражаюче вільно почувається у місті, гарантуючи високий рівень комфорту. Від початку він позиціонувався як міський завсідник адже габарити Lexus UX дозволяють йому проїхати у тісні провулки, гарантуючи маневреність та спритність. Бонусом стане незначний радіус розвороту.

Найкращі характеристики

Безумовно, привабливою пропозицією став гібрид з системою повного приводу. Він пропонує більше потужності та кращий рівень економії пального.

Усі моделі UX постачаються з сучасними активними системами допомоги і безпеки. До переліку потрапили екстрене автоматичне гальмування, круїз-контроль з радаром, система попередження про виїзд за межі смуги руху та система розпізнавання дорожніх знаків.

Детально про автомобіль Lexus UX

Інтер’єр

Інтер’єр Lexus UX пропонує два ряди для п’ятьох людей. Розміщення трьох людей позаду може стати викликом, тому краще залишити сидіння для двох. Це компактний автомобіль. Об’єм багажника теж далеко не дотягує до рівня Volvo XC40. Так, версія UX 200 вмістить не більше 595 літрів, гібрид і того менше. Через присутність батареї він здатний вмістити не більше 480 літрів. Між тим, тішить передня частина салону зі зручними сидіннями. Наголос зроблено на водієві з усіма перемикачами та елементами управління. Інформаційно-розважальна система контролюється традиційним для Lexus тачпадом, щоправда цього разу передбачені додаткові перемикачі біля підлокітника для звуку і вибору композиції аудіосистеми.

Відео тест-драйв Lexus UX 2019 року

Екстер’єр

Як і у випадку з більшими Lexus NX і RX, маленький UX вирізняється виразними, спокусливими вигинами, плавними лініями та решіткою радіатора. Візуально ширшою задню частину роблять витягнуті фари. Якщо не зважати на емблему, то відрізнити гібридну модель від звичайної буде важко. Фанатам виразної стилізації до смаку припадуть деякі кольори на зразок «Redline» чи «Cadmium Orange». Усі моделі їздять на 18-дюймових колесах.

Базова комплектація

Сучасний Lexus UX пропонує три комплектації: базову, Luxury і F-Sport. Базова модель потішить штучної шкірою обшивки, набором безпеки «Lexus Safety System 2.0+», який згадувався вище, двозонним клімат-контролем, передніми сидіннями з вісьмома автоматичними режимами налаштування, світлодіодними фарами та режимами управління. Про розваги дбають 7.0-дюймовий дисплей, Apple CarPlay і Amazon Alexa (на жаль, Android Auto поки не доступний), чотири USB порти та Wi-Fi. Пакет «Premium» додасть люк даху, підігрів і вентиляцію передніх сидінь та склоочисники з сенсорами дощу.

Опційне обладнання

Модель Luxury гарантує моніторинг сліпих зон, електропривод дверей багажника, акустичне вітрове скло плюс усі елементи пакету «Premium». Модель F-Sport додає спортивно налаштовану підвіску, перемикачі на кермі та 8.0-дюймовий дисплей. Окремо доступні 10.3-дюймовий дисплей з навігацією, аудіосистему на 8 динаміків, проекційна приладова панель на вітровому склі, дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням, бездротова зарядка та підігрів керма.

Під капотом

За потужність моделей UX 200 відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 171 кінську силу та 205 Нм. Компонується він варіатором. Привід виключно на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 9.2 секунд. Витрата пального Lexus UX перебуває на рівні 8.2 л/100км у міському, 6.4 л/100км у заміському та 7.2 л/100км у змішаному циклах. Гібридним моделям дістався 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 178 кінських сил та електричний мотор. Пару їм складає той самий варіатор. Привід на всі колеса. Розгін до сотні відбувається за 8.5 секунд.  

 

 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Ioniq 2019
Огляд тест-драйву: Hyundai Ioniq 2019
Огляд тест-драйву: Lexus LX 570 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus LX 570 2019