Огляд тест-драйву: Lincoln MKZ 2018

30 липня 2018

Сучасний Lincoln MKZ - це невеликий седан з типово американською харизмою і нагадуванням яким саме має бути вишуканий автомобіль. Потужні двигуни і сучасні технології допомагають конкурувати з Audi A4, стилізація, внутрішній дизайн, параметри ходу і управління потішать тих, хто знається на автомобілях. Як опція пропонується система повного приводу. Поєднання всіх зазначених елементів дозволяє обігнати Cadillac ATS і Lexus ES 350. Зважаючи на збалансовану ціну і хороший перелік оснащення на ринку представлено не так багато альтернатив, які б обійшли стильний MKZ. Покупцям, зосередженим на екологічності, пропонується lincoln MKZ hybrid.

Огляд тест-драйву: Lincoln MKZ 2018

Вам сподобається

Якщо ваша ідея ідеального автомобіля полягає у надзвичайно високому рівні комфорту, наявності сучасних технологій, присутності вишуканого дизайну і відчутті справжньої потужності зі збалансованим управлінням, lincoln MKZ 2018 і MKZ hybrid до ваших послуг.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Бажаючим отримати передусім продуктивний автомобіль, типу BMW 3 Series або Cadillac ATS, творіння Lincoln навряд чи вразить. Бажаючим купити lincoln MKZ, варто зважити на не надто розповсюджену дилерську мережу і не таку хорошу, як у деяких конкурентів, вартість перепродажу.   

Нове у 2018 році

Поточний рік не приніс змін, вартих згадки.

Враження від їзди

Сучасний MKZ - це не просто клон Ford з емблемою «Lincoln», це винятковий седан з доступним 3.0-літровим V6 двигуном, від якого перехоплює подих. Параметри ходу і управління зі стандартним 2.0-літровим двигуном тяжіють в сторону комфорту, натомість 3.0-літровий двигун, доповнений пакетом «Driver», робить час за кермом набагато цікавішим. Система повного приводу «Dynamic Torque Vectoring», принцип роботи якої полягає у налаштуванні крутного моменту на кожне колесо, помітно покращує зчеплення, а заразом і якість входження в повороти. Частиною пакету стали налаштування амортизаторів в режимах «Comfort», «Normal» і «Sport». Відчуття керма не таке важке або точне як у седанів BMW або Infiniti, але гарантує кращі враження, ніж у Lexus, Volvo або Acura. Технічні характеристики lincoln MKZ вразять навіть вибагливого водія спрямованістю на комфорт.

Найкращі характеристики

Підтримуючи тематику новітніх технологій, Lincoln MKZ замінив традиційний важіль перемикання передач кнопками на приладовій панелі. Розробники завбачливо подбали про неможливість випадкової зміни передачі при ненавмисному натисканні.

Система «Drive Control» дозволяє водієві отримати більше контролю над управлінням завдяки трьом режимам налаштування амортизаторів, точок перемикання трансмісії, зчеплення та зусилля, яке докладається до рульового управління.

Детально про автомобіль Lincoln MKZ

Інтер’єр

Зовнішність MKZ подобається багатьом, у той час, як салон викликає суперечливі враження. Штучна шкіра сидінь з логотипами бренду додає відчуття класовості, так само як нова центральна консоль з продуманими перемикачами і кнопками. Це помітне покращення у порівнянні з минулими моделями. Інформаційно-розважальну систему «MyLincoln Touch» замінила «Sync 3». Але незважаючи на доволі великий розмір, автомобіль відчувається дещо обмеженим всередині. Місця позаду загалом вдосталь, але високим пасажирам варто поберегти голову.

Екстер’єр

Седан отримав нове «обличчя», змодельоване після виходу флагману Continental. Нова решітка радіатора сильно нагадує те, що можна побачити у Jaguar, але саме вона робить зовнішність більш виразною. Взявши за основу Ford Fusion, розробники Lincoln постаралися на славу, запропонувавши високоякісну стилізацію MKZ. Седан має прості, але приємні елементи на кшталт системи безколпачкового люку бензобаку, яка дозволяє заправити автомобіль не забруднивши рук.

Базова комплектація  

Lincoln позиціонує себе як бренд з хорошим співвідношенням ціна-оснащення, і базова комплектація MKZ 2018 стала тому підтвердженням. Так, стандартними стали: підігрів передніх сидінь, обшивка зі штучної шкіри, адаптивна підвіска, адаптивні ксенонові фари, Apple CarPlay і Android Auto, аудіосистема на 11 динаміків, інформаційно-розважальна система «Sync 3» з 8.0-дюймовим дисплеєм і функція розпізнавання голосу. Про безпеку дбають: 8 подушок, контроль стабільності, система «SOS Post-Crash Alert», яка відповідає за увімкнення звукового сигналу й аварійних сигналів при випущенні подушок.

Опційне обладнання

Додаткове оснащення лінкольн мкз розподілено по групам. Група «Select» додасть: шкіряну обшивку, електропривод рульової колонки і USB-порти для задніх сидінь. Група «Reserve» подбає про наявність: навігації з функцією розпізнавання голосу, інформування про сліпі зони і вентиляції передніх сидінь. Окремими опціями стали: підігрів задніх сидінь, аудіосистема «THX II» на 14 динаміків і декілька варіантів люку даху. Пакет «Technology» розширить базову комплектації за рахунок: адаптивного круїз-контролю, системи утримання смуги руху і системи допомоги при паркуванні.  

Під капотом

Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 245 кінських сил і 373 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. З приводом на передні колеса витрата пального становить 11.2 л/100км у міському, 7.6 л/100км у заміському і 9.8 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 11.8, 8.4 і 10.2 л/100км відповідно. Як альтернатива пропонується 3.0-літровий V6 двигун. З переднім приводом він гарантує 350 кінських сил і 542 Нм. З повним приводом кількість коней збільшується до 400. Витрачає седан у першому випадку 13.0 л/100км у місті, 8.7 л/100км за його межами і 11.2 л/100км у середньому. У другому випадку MKZ витратить 13.8, 9.0 і 11.8 л/100км відповідно. Пару в обох випадках складає та сама автоматична коробка на шість ступенів. Гібридна модель отримала 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 190 кінських сил і електричний мотор. Компонується гібридна установка варіатором. Витрата пального сягає 5.7 л/100км у міському, 6.2 л/100км у заміському та 5.9 л/100км у змішаному циклах.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: GMC Terrain 2018
Огляд тест-драйву: GMC Terrain 2018
Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2018