Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2018

31 липня 2018

Свіжий після минулорічного оновлення Kia Sportage отримав ряд покращень для конкуренції з Honda CR-V, Toyota RAV4 і Ford Escape. Позашляховик пропонує хороше співвідношення ціна-вартість, зручний, просторий салон і чималий перелік стандартного оснащення, і це не кажучи про тривалу гарантію. Доступна система повного приводу, так само, як потужний чотирьохциліндровий турбодвигун. Привабливий Sportage існує вже чотири покоління, що є рекордом для творінь Kia.  

Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2018

Вам сподобається

Оновлений kia sportage 2018 гарантує стиль, сучасні функції, відмінну гарантію і технології, на кшталт автономного екстреного гальмування. А додавши сидіння з клімат-контролем, аудіосистему «Harman/Kardon» і турбодвигун, можна перетворити бюджетний Sportage на вишуканий позашляховик.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Новий Honda CR-V пропонує місткіший салон і кращий показник економії. Бажаючим отримати просторіший третій ряд сидінь, до смаку припаде Kia Sorento. Покупцям, зосередженим на економії, варто розглянути варіант Toyota RAV4 Hybrid.

Нове у 2018 році

Базова модель LX нині доступна з попередженням про сліпі зони, перехресний рух позаду, попередженням про виїзд за межі смуги руху, автономним екстреним гальмуванням і сигналами повороту у зовнішніх дзеркалах завдяки пакету «Technology». Все перелічене увійшло у базу моделі EX, а модель SX отримала електронне, стояночне гальмо.  

Враження від їзди

Було б занадто просто вказати на найпотужнішу модель Sportage SX з 240 кіньми під капотом, але правда полягає у тому, що багатьом водіям до вподоби буде стандартний 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 181 кінську силу. На диво хороша комбінація двигуна і стандартної шестиступінчастої автоматичної коробки. Все працює так, як має. Бонусом стане економія, чого не скажеш про турбодвигун. Не варто, між тим, ігнорувати додаткову потужність турбодвигуна, особливо тим, хто звик отримувати задоволення від процесу набору швидкості. Компанія доопрацювала електронний підсилювач керма, завдяки чому водій отримує більш природнє відчуття. Підвіска працює більш плавно, ніж у попередніх моделях Sportage. Привід у кіа спортейдж стандартно передній, хоча може бути повним. Нинішні технічні характеристики kia sportage підвищили рівень комфорту.

Найкращі характеристики

Автомобіль kia sportage отримав навігаційну систему на сенсорному екрані, але гучність і клімат-контроль регулюються перемикачами, у той час, як для більшості функцій використовуються кнопки. Комусь це може здатися старомодним, але відчуття кнопок чудове.

Клімат-контроль сидінь, підігрів керма, аудіосистема «Harman/Kardon» та електропривод багажника нині перестали бути прерогативою автомобілів класу люкс, і доступні новому Sportage.

Детально про автомобіль Kia Sportage

Інтер’єр

Водії оцінять зручне сидіння, продуманий дизайн і хорошу видимість. Функціональності додають вдало розміщені відсіки, розетка і USB-порт для задніх пасажирів. У певних моделях бічні сидіння другого ряду мають підігрів як бонус до щедрого особистого простору і можливості відхилити спинку. Як опція пропонується панорамний люк даху. Об’єм багажного відділення становить 0.8 м3.

Екстер’єр

Уподобати чи ні високо розміщені головні фари справа смаку, але зовнішність у позашляховика приваблива. Лінії чіткі і зрозумілі. Решітка радіатора «ніс тигра» дозволяє впізнати творіння Kia з першого погляду і, звісно, додає харизми. Моделі SX Turbo отримали два вихлопних патрубки і класні світлодіодні протитуманні фари. Разом з системою повного приводу покупець отримає декілька додаткових сантиметрів дорожнього просвіту та унікальний ніс з гострішим кутом підйому.

Базова комплектація

Базова модель LX отримала: стійку до забруднення обшивку, 5.0-дюймовий сенсорний екран, камеру заднього виду, AM/FM/CD програвач на 6 динаміків, Bluetooth, режими управління і автоматичні фари. Модель середнього рівня EX постачається з системою виявлення сліпих зон, попередженням про сліпі зони, бічними дзеркалами з сигналами повороту й автоматичним складанням, 7.0-дюймовим екраном інформаційно-розважальної системи, Apple CarPlay і Android Auto, електроприводом водійського сидіння, шкіряною обшивкою і двозонним клімат-контролем. Стандартним для SX цього року стало електронне стояночне гальмо.  

Опційне обладнання

Усі моделі можна доповнити системою повного приводу «Dynamax» з диференціалом з самоблокуванням для кращого зчеплення. Топова модель SX Turbo може похвалитися: навігацією на 8.0-дюймовому сенсорному екрані, системою попередження про виїзд за межі смуги руху, панорамним люком, підігрівом і вентиляцією передніх сидінь, підігрівом керма та автоматичним затемненням дзеркала заднього огляду. До аудіосистеми «Harman/Kardon» не пропонується CD-програвач, але технологія «Clari-Fi» помітно покращує якість звуку цифрових музичних файлів.

Відео тест-драйв Кіа Спортейдж 2018

Під капотом

Базовим у цьому році став 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 181 кінську силу і 237 Нм. Комплектується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Витрата kia sportage з переднім приводом перебуває на рівні 10.2 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському і 9.1 л/100км й змішаному циклі. З повним приводом показники змінюються на 11.2, 9.4 і 10.3 л/100км відповідно. 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун потішить 240 кінськими силами і 352 Нм. В пару йому дісталася та сама коробка передач. Витрачає позашляховик з ним  і приводом на передні колеса 11.2 л/100км у місті, 9.1 л/100км за його межами і 10.3 л/100км у середньому. З повним приводом варто очікувати 11.8, 10.3 та 11.2 л/100км відповідно.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKZ 2018
Огляд тест-драйву: Lincoln MKZ 2018
Огляд тест-драйву: Lexus IS 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus IS 2018