Огляд тест-драйву: Lincoln Navigator 2019

15 травня 2019

Сучасний Lincoln Navigator це флагман Ford. Перероджений минулого року Navigator пройшов шлях від великого позашляховика преміум класу до одного з найкращих транспортних засобів з нині доступних. З екстравагантним екстер’єром і вражаючим інтер’єром Navigator на три ряди на даний момент конкурує з Mercedes-Benz GLS, новим BMW X7 і Cadillac Escalade. Переосмислений Lincoln пропонує більше внутрішнього простору, а тим, кому і цього виявиться мало, варто поглянути у сторону спеціальної, видовженої версії Navigator L. Усі моделі здатні розмістити від 7 до 8 людей. Привід стандартно на задні колеса, але як опція пропонується повний. Під капотом прихований потужний V6 турбодвигун.

Огляд тест-драйву: Lincoln Navigator 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете великий, потужний, вишуканий позашляховик на три ряди, сповнений останніх технологій і здатний буксирувати чималу вагу, Lincoln Navigator до ваших послуг. Подовжені варіанти L пропонують більше вантажного простору та місця у салоні.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Позашляховик від Lincoln може виявитися просто занадто масивним. Якщо ви хочете насолодитися ідентичним рівнем вишуканості, але у меншій упаковці, погляньте в сторону Lincoln Aviator, який з’явиться у 2020 році, або нового BMW X7, Volvo XC90 чи Mercedes-Benz GLS. Трохи розчаровує той факт, що за такі функції як автоматичне екстрене гальмування доведеться доплачувати.

Нове у 2019 році

Розкішний Lincoln Navigator був повністю оновлений минулого року, тому у поточному особливими змінами не тішить. Між тим, моделі Reserve стандартно отримали пакет «Tech», а меломани подякують за появу CD програвача у складі пакету «Revel Ultima». Для моделі  Black Label стандартними стали 30 режимів налаштування передніх сидінь, з’явилася опція суцільного сидіння другого ряду.

Враження від їзди

Навіть стандартний Navigator вражає розмірами, отож місця на паркувальних майданчиках і дорогах міста він займає чимало. Ми говоримо про великий позашляховик, що і казати, адже навіть серед собі подібних Lincoln виділяється завдяки габаритам. Версія Navigator L ще більша. Опинившись на дорозі, між тим, новий Navigator займає своє місце. За потужність велетня відповідає 3.5-літровий V6 двигун Lincoln Navigator на 450 кінських сил і 691 Нм. Цього  з головою вистачає для руху позашляховика. Гідну пару складає автоматична коробка передач на десять ступенів, яка відмічається швидкістю роботи і плавністю. Задля більшої плавності ходу підвіска була оснащена активними амортизаторами. Великому Lincoln не буде дуже складно впоратися з нерівностями дороги.

Найкращі характеристики

Сучасний Navigator все ще має чимало спільного з Ford Expedition, який було взято за основу, але стилістка у нього своя. Починаючи масивною решіткою радіатора з підсвіченою емблемою Lincoln, закінчуючи одним з самих вишуканих салонів у класі, Navigator є чим вражати.

Насолодою для вух меломанів стане звук, який видає аудіосистема «Harman». Система, яка доступна моделям Navigator Reserve і Black Label, вражає 20 динаміками. Для шанувальників класики був передбачений CD програвач.

Детально про автомобіль Lincoln Navigator

Інтер’єр

Будучи однією з основних переваг, салон Lincoln Navigator 2019 тішить тим рівнем вишуканості, якого не вимагає навіть його цінова категорія. Центральну позицію на приладовій панелі займає 10.0-дюймовий сенсорний екран з великими, зрозумілими іконками, особливо при використанні Apple CarPlay чи Android Auto. Сама по собі приладова панель вирізняється елегантністю і класовістю. Багатьом сподобається трохи відділена центральна консоль. Не бракує салону і функціональності. Усі нинішні Navigator мають три ряди сидінь, вміщуючи сімох пасажирів при двох окремих кріслах на другому ряду і вісьмох при суцільному сидінні другого ряду. При розкладених сидіннях об’єм багажного відділення становить 538 літрів. Для тих, хто регулярно планує перевозити повний салон пасажирів і потребує максимум вантажного простору, ідеальним варіантом стане версія Navigator L. Вона має ідентичний об’єм особистого простору, а от вантажний об’єм зростає до 963 літрів.

Відео тест-драйв Lincoln Navigator 2019 року 

Екстер’єр

Новий Lincoln Navigator справляє значне враження, особливо якщо дивитися на нього спереду. Невідмінною частиною стала велика решітка радіатора. Якщо вона не подобається вам, цей позашляховик, в принципі, не для вас. Між тим, витратьте час і розгляньте інші класні елементи типу доступної емблеми Lincoln з світлодіодним підсвічуванням посеред решітки або світлодіодні акценти, які з’являються і зникають під основними фарами. Позаду виділяються фірмові світлодіодні фари та напис «LINCOLN» великими літерами. Силует може нагадувати Ford Expedition, але новий Navigator має вдосталь деталей, щоб не бути копією старшого товариша.

Базова комплектація

Нинішній Navigator має чотири комплектації: Standard, Select, Reserve і Black Label. Базова модель постачається з шкіряною обшивкою перших двох рядів, електроприводом другого і третього рядів, клімат-контролем трьох зон, функцією відкривання багажника без рук, універсальним гаражним відкривачем та електроприводом педалей і керма. Продумана інформаційно-розважальна система тішить 10.0-дюймовим екраном з навігацією, підтримкою Apple CarPlay і Android Auto та аудіосистемою «Revel» на 16 динаміків. Про безпеку дбають сенсори паркування і моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду. Варто пам’ятати, між тим, що автоматичне екстрене гальмування коштує додаткових грошей.  

Опційне обладнання

Модель Select додає адаптивну підвіску, камеру на 360о, автоматичні підніжки, підігрів керма і бездротову зарядку. Пакет «Technology» розширить комплектацію за рахунок автоматичного екстреного гальмування, системи утримання смуги руху, адаптивного круїз-контролю та допомоги при паралельному паркуванні. Модель Reserve отримала пакет «Tech», стандартну систему повного приводу, емблему Lincoln з підсвічуванням на решітці та 24 режими налаштування передніх сидінь. Моделі Black Label тішать аудіосистемою «Revel Ultima», проекційною приладовою панеллю на вітровому склі і 30 режимами налаштування передніх сидінь.

Під капотом

За потужність моделей відповідає 3.5-літровий V6 турбодвигун на 450 кінських сил і 691 Нм. Компонується він десятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на задні колеса. Витрата пального Lincoln Navigator перебуває на рівні 14.9 л/100км у міському, 10.5 л/100км у заміському та 13.2 л/100км у змішаному циклах. З доступним повним приводом показники змінюються на 14.9 л/100км у місті, 11.3 л/100км за його межами та 13.3 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2019
Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2019
Огляд тест-драйву: Nissan Leaf 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Leaf 2019