Огляд тест-драйву: Maserati Levante 2020

25 листопада 2020

Maserati Levante - середньорозмірний розкішний позашляховик. Його сильна сторона - продуктивність. Лінійка двигунів включає варіанти V6 і V8 з подвійним турбонаддувом, з потужністю від 345 до 590 кінських сил. Цей позашляховик більше схожий на спортивний седан, ніж на кросовер. Зворотною стороною потужності під капотом є низька для цього класу економія палива.

Новий Maserati Levante 2020 року

Нове в 2020 році 

У 2020 році Maserati Levante не отримав серйозних змін. 

Кому варто купити? 

Вам варто купити новий Maserati Levante 2020 року, якщо продуктивність є пріоритетом. Цей автомобіль підійде тим, хто шукає позашляховик класу "люкс" зі спортивною керованістю.

Новий Мазераті Леванте має приголомшливі технічні характеристики і одну з найвищих стартових цін в класі.

Нове або б/у авто? 

Maserati Levante був представлений як абсолютно новий автомобіль 2017 модельного року. З тих пір найпомітніші зміни були внесені в 2019 році, коли додалися комплектації GTS і Trofeo з двигунами V8 з подвійним турбонаддувом.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Крім цих високопродуктивних версій, більшість б/в моделей Levante будуть схожими з новим Levante 2020 року, але, ймовірно, обійдуться набагато дешевше.

Maserati Levante або Porsche Cayenne?

Porsche Cayenne виправдовує репутацію бренду розкішних спортивних автомобілів. Цей люксовий середньорозмірний позашляховик має лінійку з трьох потужних двигунів з номінальною потужністю від 335 до 541 к.с. Це трохи менше, ніж у Levante з 345-590 кінськими силами. Обидва цих позашляховика мають достатньо енергії практично для будь-якої дорожньої ситуації. 

У Cayenne є невелика перевага в керованості. Porsche також може похвалитися красивішим інтер'єром, кращими задніми сидіннями і трохи більшим вантажним простором. Краще вибрати Porsche.

Maserati Levante або BMW X5?

BMW X5 був повністю перероблений для 2019 модельного року. Нове покоління відрізняється елегантним дизайном кабіни, а також безліччю нових стандартних засобів безпеки та інформаційно-розважального обладнання. X5 оснащений 12,3-дюймовим сенсорним екраном і функціями допомоги водієві, такими як адаптивний круїз-контроль, автоматичне екстрене гальмування, виявлення пішоходів і попередження про виїзд з смуги руху. Ви отримуєте все це за меншу вартість, ніж стартова ціна Levante. 

У BMW досить вантажного простору і місця в другому ряду, ви можете обладнати його третім рядом сидінь. BMW пропонує X5 з рядним шестициліндровим двигуном потужністю 335 кінських сил з турбонаддувом або 456-сильним твін-турбо V8. В цілому, X5 - кращий позашляховик, ніж Levante.

Салон

Позашляховик Maserati Levante вміщує п'ять чоловік. Передні сидіння дозволяють виконати десятки регулювань, що дозволяє легко знайти комфортне положення. Спереду також достатньо місця, сидіння зручні.

Простору на задньому ряду достатньо. Широкі задні двері дозволяють легко входити і виходити з салону, хоча високим пасажирам може знадобитися трохи більше місця для голови ззаду.

Є два повних набору роз'ємів LATCH для дитячих автокрісел на задніх бокових сидіннях Levante.

У Maserati Levante елітний салон. Вас чекають стандартні шкіряні сидіння, які можна замінити на красивішу оббивку, в тому числі з шовковими вставками. Декоративні елементи з дерева і металу підвищують привабливість Levante.

Проте в салоні Maserati Levante є дешеві елементи, які не підходять для позашляховиків високого класу. Це тверді пластмасові деталі, в тому числі важіль перемикання передач і ніжки рульового колеса.

За задніми сидіннями Levante лише 580 літрів вантажного простору. Це один з найнижчих показників для розкішного позашляховика середнього розміру. Такий же об'єм багажника ви отримаєте у деяких малолітражних автомобілях та хетчбеках. З іншого боку, другий ряд складається майже в рівну підлогу, створюючи великий і зручний для навантаження майданчик.

Інформаційно-розважальна система в цій машині Maserati Levante така ж, як і в інших автомобілях Fiat-Chrysler. Вона має 8,4-дюймовий сенсорний екран, який подобається користувачам простотою використання. Крім сенсорного екрану, ви можете управляти системою за допомогою ергономічної поворотної ручки на центральній консолі.

У стандартну комплектацію входять Android Auto і Apple CarPlay, а також супутникове радіо, стереосистема з вісьмома динаміками, два порти USB на передній панелі, два порти USB на задній панелі, Bluetooth і двозонний автоматичний клімат-контроль. Додаткові функції включають чотирьохзонний автоматичний клімат-контроль, датчик якості повітря, панорамний люк на даху або панорамний люк з двома стеклами, стереосистему преміум-класу Harman Kardon з 14 динаміками і стереосистему об'ємного звуку Bowers & Wilkins з 17 динаміками.

Відео тест-драйв Maserati Levante 2020 року

Технічні характеристики 

Базовим для Мазераті Леванте є 3,0-літровий двигун V6 з подвійним турбонаддувом, який видає 345 кінських сил. Він забезпечує відмінне прискорення після зупинки, але потужність знижується, коли ви продовжуєте прискорюватися після розгону. Інша версія цього двигуна видає 424 кінських сили і може розганятися від нуля до 100 км/год за п'ять секунд.

Доступні два 3,8-літрових двигуна V8 з подвійним турбонаддувом, які доводять Levante до рівня, близького до суперкару. Levante GTS може похвалитися 550 кінськими силами і часом розгону з нуля до 60 за чотири секунди. Levante Trofeo має 590 кінських сил і скорочує час розгону до 60 до 3,7 секунди. Ця модель - один з найшвидших позашляховиків на ринку.

Стандартно з кожним двигуном поєднується восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Зі стандартним двигуном V6 з подвійним турбонаддувом Levante витрачає 15,7 л/100 км в місті і 11,2 л/100 км на шосе. Це одні з найгірших показників для розкішного позашляховика середнього розміру. 

Всі моделі Levante в стандартній комплектації оснащені повним приводом, який допомагає утримувати кузов позашляховика прив'язаним до асфальту. Регульована пневмопідвіска робить поїздку досить комфортною, але ви можете виявити, що Levante їде трохи різкувато для розкішного автомобіля.

Безпека

Levante 2020 року стандартно поставляється з камерою заднього виду, переднім і заднім парктроніками та системою контролю сліпих зон. Доступні функції допомоги водієві включають:

  • адаптивні фари, 
  • чутливі до дощу склоочисники, 
  • попередження про лобове зіткнення, 
  • виявлення пішоходів, 
  • автоматичне екстрене гальмування, 
  • адаптивний круїз-контроль, 
  • попередження про виїзд з смуги руху, 
  • допомога в утриманні смуги руху, 
  • систему паркувальних камер з об'ємним оглядом,
  • розпізнавання дорожніх знаків. 

Розміри і вага 

Maserati Levante має довжину 4,99 м. Його споряджена маса коливається від 2 109 до 2 169 кг.

Можливі комплектації 

Maserati Levante випускається в чотирьох версіях, кожна з окремим двигуном і своїми характеристиками: 

  • базова модель оснащена 345-сильним двигуном V6 з подвійним турбонаддувом, 
  • Levante S має 424-сильний двигун V6 з подвійним турбонаддувом, 
  • GTS має 550-сильний двигун V8 з подвійним турбонаддувом, 
  • Levante Trofeo має 590-сильний двухтурбінний двигун V8. 

Мазераті Леванте 2020 року, незалежно від комплектації, поставляються з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і повним приводом.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2020
Dodge Grand Caravan 2020 року на дорозі
Infiniti Q60 2020 року на дорозі
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q60 2020