Огляд тест-драйву: Maserati Levante 2019

21 серпня 2019

Завдяки появі продуктивного 3.8-літрового V8 турбодвигуна у версіях Trofeo і GTS, новий Maserati Levante увійшов до розряду суперкарів. Модель Levante GTS з 550 конячками сотні досягає за 4.2 секунди з максимальною швидкістю у 292 км/год. Модель Levante Trofeo гарантує 590 кінських сил і розганяється за 3.9 секунди з максимальною швидкістю 304 км/год. У більш чи менш динамічній версії, але кросовер Maserati Levante це ексклюзивна альтернатива Porsche Cayenne Turbo і нового Jaguar F-Pace SVR. Витримувати конкуренцію розкішному італійцю допомагають елементи класу люкс і найсучасніші технологій, але саме динаміка вирізняє його найбільше. На розсуд публіки навіть була представлена нова модель GranSport, на створення якої надихали GTS і Trofeo. Моделі Levante і Levante S теж не варто списувати з рахунків, адже їх 3.0-літрові V6 турбодвигуни на 350 і 430 кінських сил відповідно вражають.

Огляд тест-драйву: Maserati Levante 2019

Вам сподобається 

Ви втомилися від чисельних Audi, BMW, Mercedes і Lexus? Якщо так, то Maserati Levante 2019 для вас. Цей ексклюзивний кросовер не поступається практичністю жодному з суперників, додаючи вбивчу динаміку з італійським шармом.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Вартість Levante дуже немала. Крім того, рейтинг надійності і вартості перепродажу у нього нижчий, ніж у Lexus і Mercedes-Benz.  

Нове у 2019 році 

До лінійки приєдналися дві нових моделі: GTS і Trofeo. Під капотом обох приховано розроблений Ferrari 3.8-літровий V8 турбодвигун на 550 і 590 кінських сил відповідно. Представлена також нова модель GranSport, яка запозичила усе найкраще у Trofeo і GTS.

Враження від їзди 

На перекір тому, що можуть подумати деякі люди, позашляховики Maserati не мають нічого спільного з Jeep Grand Cherokee. Основою для кросоверів послужив спортивний седан Ghibli, що стає особливо помітно при входженні в поворот з чіткою реакцією і відчуттям впевненості. Система демпфування «Skyhook» і гідравлічне управління з електричним підсиленням дають чітке уявлення про те, що відбувається на дорозі, а стандартний задній диференціал з обмеженим проковзуванням гарантує хороший набір швидкості на виході з повороту. Більше схожий на піднятий універсал, ніж на традиційний позашляховик, Levante підкорює повороти з легкістю і спритністю спортивного седану, навіть з урахуванням ваги у 2.041 кг. Електронно-керована підвіска робить свій внесок при їзді по бездоріжжю, завдяки їй кліренс можна збільшити одним натисканням на кнопку. На високих швидкостях задля покращення аеродинаміки і економії пального Levante автоматично стає нижчим. 

Найкращі характеристики 

Моделі Levante отримали адаптивні, світлодіодні, матричні фари. Завдяки їм камера переднього виду, розміщена за дзеркалом заднього виду, підтримує зону виявлення без відблисків дальнього світла фар. Іншими словами, водію непотрібно вимикати дальнє світло при наближенні до іншого транспортного засобу, оскільки окремі світлодіоди автоматично вимикаються у певних зонах, щоб не засліплювати інших водіїв. Пневматична підвіска гарантує хорошу їзду незалежно від поверхні. На додачу до режиму «Normal», передбачені ще налаштування «Sport» і «Off-road».

Детально про автомобіль Maserati Levante

Інтер’єр 

У поточному році п’ятимісний салон Maserati Levante оснастили більш традиційним електронним управлінням перемикання передач восьмиступінчастої автоматичної коробки. Більш того на розсуд представили п’ять різних варіантів інтер’єру. У базовій моделі шкіра оздоблення може бути чорною, бежевою чи коричневою. З моделлю GranSport можна розраховувати на шкіру ще й червоного кольору з виразними стібками на приладовій панелі. Модель GranLusso виділяється за рахунок шовку «Ermenegildo Zegna» на сидіннях, панелях дверей, стелі і завісах вікон, плюс панель оздобили деревом. На сидіннях, панелі приладів, центральному підлокітнику і дверних панелях моделі GTS використана шкіра ще вищої якості. З моделлю Trofeo ситуація доведена до ідеалу, її спортивні сидіння оздоблені шкірою з натуральним лицьовим покриттям «Piero Fiore», доступною у чорному, червоному і коричневому кольорах з емблемами «Trofeo» на підголівниках. Версія Trofeo, поміж іншого, отримала перемикачі з вуглецевого волокна і стандартну аудіосистему «Bowers & Wilkins» на 17 динаміків з функцією оточення звуком. 

Відео тест-драйв Maserati Levante 2019 року

Екстер’єр 

В той час як Levante з V6 турбодвигунами виглядають так само як у 2018 році, моделі з V8 силовим агрегатом отримали переглянуту передню частину і сплітер задля покращення розподілу повітряних потоків. Зважаючи на виразніший горизонтальний елемент і розміщені нижче повітрозабірники з вихлопними патрубками, версії з V8 турбодвигуном виглядають ширшими ззаду. Версія Maserati Levante GranSport, передня і задня стилізація якої це, по суті, ті самі V8 моделі, отримала чорні вставки спереду і ззаду, відповідні емблеми, червоні гальмівні супорти і 20-дюймові колеса. Пакет «Nerissimo» з ручками дверей у колір кузова, чорними елементами екстер’єру і 21-дюймовими колесами додає приємної агресивності.

Базова комплектація 

У поточному році V6 моделі доступні у двох нових кольорах «Rosso Potente» або червоний і «Blu Nobile» тобто блакитний. Нові V8 моделі можна обрати в одному з семи кольорів. Базові Levante їздять на 19-дюймових колесах, моделі GTS оснастили 20-дюймовими, а Trofeo 22-дюймовими колесами з 265/35ZR22 шинами спереду і 295/30ZR22s ззаду. Стандартною стала камера на 360о, яка полегшує виконання маневрів. Бі-ксенонові фари, система повного приводу, адаптивна пневматична підвіска, підігрів передніх сидінь, спортивна підвіска «Skyhook», 8.4-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи, навігація і Apple CarPlay/Android Auto увійшли у базу. 

Опційне обладнання 

Однією з основних опцій є пакет «Driver Assistance», який додає адаптивний круїз-контроль, допомогу руху по смузі, екстрене гальмування і систему «Highway Assist», яка здатна повернути автомобіль до смуги руху. До пакету також увійшли система попередження про сліпі зони, розпізнавання дорожніх знаків і система контрольованого спуску з гори. Пакет «Nerissimo» подбає про затемнені елементи екстер’єру. Серед окремих опцій можна обрати матеріали оздоблення, аудіосистеми і клімат-контроль. 

Під капотом  

Базовій моделі дістався 3.0-літровий V6 турбодвигун на 350 кінських сил і 500 Нм. Будь-який двигун Maserati Levante компонується восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Розгін до сотні відбувається за 6.0 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 14.8 л/100км у міському, 8.3 л/100км у заміському і 10.7 л/100км у змішаному циклах. Модель Levante S отримала 3.0-літровий V6 турбодвигун на 430 кінських сил і 580 Нм. Сотні автомобіль досягає за 5.2 секунд. Витрата пального становить 15.0 л/100км у місті, 8.5 л/100км за його межами і 10.9 л/100км у середньому. Нова Levante GTS вирізняється 3.8-літровим V8 турбодвигуном з 550 кіньми і 730 Нм. До 100 км/год седан розганяється за 4.2 секунди, витрачаючи 18.8 л/100км у міському, 10.5 л/100км у заміському і 13.5 л/100км у змішаному циклах. Версія Levante Trofeo має найбільший і найпотужніший 3.8-літровий V8 турбодвигун з 590 кінськими силами і 730 Нм. До сотні він розганяє автомобіль за 3.9 секунди. Витрата пального при цьому мало чим відрізняється від рівня, запропонованого GTS.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2019
Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2019
Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2019