Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2020

29 травня 2020

Mazda MX 5 Miata - це двомісний кабріолет із прекрасною керованістю, динамічною їздою, відрегульованою підвіскою і довгим списком систем безпеки. Основним недоліком цієї моделі є маленький салон.

Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2020

Нове в 2020 році

  • Додали в список стандартних функцій моніторинг сліпих зон, попередження при лобовому зіткненні, попередження про вихід зі смуги руху і підтримку сервісів Apple CarPlay і Android Auto

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Mazda MX-5 Miata - це один із найдоступніших спорткарів на ринку. Якщо ви мрієте придбати гоночний автомобіль, зверніть увагу на цю модель. Вона має динамічне управління, блискавичне прискорення, досить економну витрату палива і комфортну їзду. Мазда МХ5 2020 року не призначена для експлуатації за межами міста через низький кліренс і жорстку підвіску.

Нове або б/в авто?

Нова Mazda MX 5 має більше стандартних технологій безпеки, ніж пропонують старі моделі. Якщо це не має для вас особливого значення, купуйте автомобілі попередніх років випуску.

У 2019 машина отримала вдосконалений двигун із додатковими кінськими силами, а також кілька нових систем безпеки, включаючи попередження при лобовому зіткненні і автоматичне екстрене гальмування.

Mazda MX-5 Miata або Fiat 124 Spider?

Fiat 124 Spider має багато спільного з Miata. Фактично, Mazda виробляє обидві машини на одному заводі. Fiat коштує приблизно стільки ж і пропонує подібні характеристики: економну витрату палива, зручні сидіння, стильний інтер'єр і широкий набір функцій. Підвіска Fiat забезпечує більш м'яку їзду, але його двигун менш потужний, ніж у Mazda. Якщо ви шукайте спортивний автомобіль для щоденних поїздок, зупиніть свій вибір на Fiat 124 Spider.

Mazda МХ-5 Miata або Subaru BRZ?

Обидві моделі мають вражаючі характеристики. Subaru пропонує жорстку підвіску, швидкий розгін і чітке рульове управління. Його можна назвати більш спортивним, ніж Miata. Крім того, в салоні BRZ поміщається 4 людини, хоча задні сидіння трохи тісні. Основна відмінність між цими моделями полягає у просторі салону і місткості багажника.

Салон

Mazda MX5 - це двомісна спортивна машина. У стандартну комплектацію входять сидіння з тканинною оббивкою, яку можна замінити натуральною шкірою за додаткову плату.

Інтер'єр Miata мінімалістичний, як у будь-якого спорткара - тут не потрібна зайва вага. Салон виглядає сучасно і елегантно. Однак ця модель має погану шумоізоляцію, особливо при їзді на високих швидкостях.

Об’єм багажника Miata становить всього 115 л. Цього мало навіть за стандартами спортивних автомобілів.

Miata оснащена інформаційно-розважальною системою Mazda Connect, яка включає 7-дюймовий сенсорний екран на приладовій панелі і ручку управління на центральній консолі. Інші стандартні функції включають в себе USB-порт, Bluetooth, HD-радіо і шість динаміків.

Дисплей мультимедійної системи знаходиться в зоні прямої видимості водія, він має чітку графіку і просте меню.

У список доступних функцій входить підтримка сервісів Apple CarPlay, Android Auto, супутникове радіо, стереосистема Bose з дев'ятьма динаміками, навігаційна система і автоматичний клімат-контроль.

Відео тест-драйв Mazda MX-5 2020 року

Технічні характеристики

Mazda MX 5 обладнана 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 181 кінських сил, механічною коробкою передач із шістьма швидкостями і заднім приводом. Опціонально доступна автоматична коробка передач.

Спорткар витрачає 9.0 літрів на 100 км в місті і 6.7 л на шосе. Це чудові показники для класу спортивних автомобілів.

Mazda Miata має чуйне рульове управління і жорстку підвіску, що дозволяє їй швидко змінювати напрямок і впевнено входити в повороти. Через низький кліренс цей автомобіль не підійде для їзди по бездоріжжю.

Безпека

Базова Mazda MX-5 поставляється з камерою заднього виду, контролем сліпих зон, попередженням про перехресний рух ззаду, попередженням про виїзд зі смуги руху і системою Smart City Brake Support, яка включає попередження при лобовому зіткненні і автоматичне екстрене гальмування.

У список доступних функцій безпеки входить розпізнавання дорожніх знаків, адаптивні поворотні фари і автоматичне дальнє світло.

Розміри і вага

Довжина Mazda MX-5 Miata становить 3.65 м. Його споряджена маса коливається від 1061 до 1132 кг. 

Можливі комплектації

Mazda MX-5 Miata 2020 року випускається в трьох комплектаціях: Sport, Club і Grand Touring. Кожна варіація поставляється з 181-сильним чотирициліндровим двигуном, шестиступінчастою механічною коробкою передач і заднім приводом. Моделі відрізняються набором функцій і систем безпеки, а також оформленням салону.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Leaf 2020
Огляд тест-драйву: Nissan Leaf 2020
Огляд тест-драйву: Hyundai Ioniq 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Ioniq 2020