Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLA-Class 2018

27 квітня 2018

Сучасний Mercedes-Benz CLA-Class - найдешевший седан у лінійці бренду. Це може викликати сумнів, що перед нами не істинний представник Mercedes, а лише спосіб заманити покупців у шоурум. Але це не так. Седан Mercedes-Benz CLA конкурує з Audi A3,  Acura ILX та, навіть, BMW 2 Series, принаймні по ціні, пропонуючи 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун і привід на передні або всі колеса. При збалансованій стартовій ціні покупець отримує непоганий перелік стандартного оснащення і престиж бренду. Щоправда, варто також готуватися до обмеженої видимості та досить тісних задніх сидінь.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLA-Class 2018

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати відомий бренд, але маєте обмежений бюджет, Mercedes-Benz CLA 250 вартий уваги. Він пропонує продуктивність, хороше управління і привабливу стилізацію, яка нагадує дорожчий CLS.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви не зосереджені на брендах, на ринку існують і більш привабливі варіанти. Так, хороший перелік оснащення пропонують Kia Optima, Chrysler 300, Honda Accord і Nissan Maxima. Крім того, стартову ціну CLA швидко підвищують опції.

Нове у 2018 році

Нинішній Mercedes-Benz CLA отримав пакет «Ice Edition», який поєднав екстер’єр AMG, світлодіодні фари, панорамний люк, систему контролю сліпих зон, пакет «Premium», чорні 18-дюймові колеса та спеціальну білу фарбу.

Враження від їзди

Стильний CLA-Class має привід на передні колеса, що відрізняє його від решти сімейства, але виконано все відмінно. Керувати передньопривідними моделями легко і приємно. Тим, хто все ж з цим миритися не готовий, пропонується система повного приводу. Перевівши автомобіль у режим «Sport», можна насолодитися неймовірною спритністю, гарантованою хорошим крутним моментом і семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчеплення. Рульове управління пропонує достатньо зворотного зв’язку, тому доведеться довести CLA до крайнощів, щоб відчути щось на кшталт недостатньої повертаємості. Хоча перейти цю межу дійсно дуже важко. Система повного приводу вдосконалює поведінку седану, додаючи незалежність від погодних умов. За таку якість управління доведеться розплачуватися жорсткістю ходу та відчуванням більшості недосконалостей дороги.

Найкращі характеристики

Більше простору ні за які гроші з CLA не отримаєш, хоча, можна створити його ілюзію завдяки панорамному скляному люку. Коли він відкритий можна відчути себе майже як у кабріолеті.

Економія пального не часто стає пріоритетом для люксових брендів, але 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун CLA тішить 6.0 л/100 км у змішаному циклі. Це найкращий рівень серед не електричних Mercedes.

Детально про автомобіль Mercedes-Benz CLA-Class 

Інтер’єр

Про обмежений задній простір ми вже згадували, але зважаючи на молодіжний посил автомобіля, навряд чи це буде великою проблемою. Сконцентрувавшись замість цього на передній частині, легко бути враженим загальною якістю. Хоча якість пластика у салоні залишає бажати кращого, зважаючи на ціну. Передні сидіння, між тим, зручні. Позитиву додають масивне рульове колесо і 8.0-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи.

Екстер’єр

Новий CLA - це один з тих автомобілів, які виглядають більше, ніж насправді є. Він сильно нагадує більший CLS-Class. На дорозі CLA виглядає не надто масивно, іноді гублячись у загальному потоці. Низька посадка, вузькі шини і обтічні лінії забезпечують седан коефіцієнтом супротиву на рівні 0.23, що є кращим показником, у порівнянні з Toyota Prius. Новим у цьому році став пакет «Ice Edition», який пропонує: білий екстер’єр, чорні 18-дюймові AMG колеса та матові акценти.

Базова комплектація

Базовий CLA постачається з 14 режимами автоматичного налаштування і пам’яттю передніх сидінь, двозонним автоматичним клімат-контролем, кнопковим стартом, селектором режимів управління та 8.0-дюймовим дисплеєм інформаційно-розважальної системи. Сама система включає: Bluetooth, USB-порт і HD радіо. Про безпеку дбають: камера заднього огляду, склоочисники з сенсорами дощу, 8 подушок, активне екстрене гальмування та система слідкування за станом водія.

Опційне обладнання

Окрім системи повного приводу для CLA-Class передбачено чимало опцій, більшість з яких розподілена по пакетам. Так, Mercedes-Benz CLA має пакет, який відповідає за інтер’єр, в ньому запропоновані шкіряна обшивка, стьобана приладова панель і панелі дверей та підсвічування салону. Пакет «Driver Assist» подбає про активний круїз-контроль та систему утримання смуги руху. Пакет «Multimedia» доповнить базу: навігаційною системою «COMAND», трьома роками навігаційних оновлень та підтримкою Android Auto/Apple CarPlay. Якщо бажаєте, можна отримати Android Auto/Apple CarPlay окремо. Система контролю сліпих зон, функція доступу без ключа і підігрів передніх сидінь - стали частинами пакету «Premium». Окремою опцією стала аудіосистема «Harman/Kardon».

Технічні характеристики Mercedes-Benz CLA-Class

На папері 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 211 кінських сил та 350 Нм виглядає не дуже привабливо. Але перевагою є те, що це турбодвигун, тому чудово справляється з найчастіше використовуваним діапазоном потужності. Пару йому складає семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням. З приводом на передні колеса седан розганяється за 6.5 секунд. Витрата пального становить 8.0 л/100 км у міському, 4.9 л/100 км у заміському та 6.0 л/100 км у змішаному циклах. З повним приводом сотня досягається за 6.5 секунд. Витрата пального зростає до 8.6, 5.7 та 6.7 л/100 км відповідно. Економії сприяє стоп/старт.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus LS 2018
Огляд тест-драйву: Lexus LS 2018
Огляд тест-драйву: Cadillac Escalade 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Cadillac Escalade 2018