Огляд Mercedes-Benz CLS 2023: вишуканий та потужний

26 квітня 2023

Mercedes-Benz CLS базується на середньорозмірному седані E-Class. Однак CLS виглядає більш стильно завдяки скошеній лінії даху. Це надає йому профіль купе, хоча й за рахунок висоти стелі над головою ззаду та загального простору для сидінь. Щоб компенсувати такий недолік, CLS пропонує преміальніший інтер'єр, ніж E-Class. Компромісом тут, звичайно, є вища стартова ціна. Чим ще виділяється Mercedes-Benz CLS?

Вибрати новий автомобіль Мерседес ЦЛС-клас 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Немає значних оновлень.

Кому варто купити?

Mercedes-Benz CLS - приваблива альтернатива традиційному седану. Він не такий громіздкий, як Mercedes S-Class, виглядає ефектніше, ніж Mercedes E-Class, та підкреслює статус власника.  ЦЛС-клас сподобається покупцям, які шукають чотиридверний преміальний автомобіль в стилі купе з традиційно потужними характеристиками та розкішним салоном Мерседес.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Mercedes розширив палітру безкоштовних кольорів кузова CLS в 2023 році. В усьому іншому автомобіль не змінився. Перед вами третє покоління автомобіля, представлене в 2019 році (кузов C257). 

Купити новий Мерседес ЦЛС 2023 року можна від з $84 472.

Якщо розглядаєте вживаний варіант, відгуки про Мерседес ЦЛС-клас допоможуть зробити правильний вибір. 

Mercedes-Benz CLS або Mercedes-Benz E-Class

Mercedes-Benz E-Class — преміальний автомобіль середнього розміру, який має спільну платформу з CLS. E-Class пропонує трохи просторіший салон і багажник, а також схожий набір стандартних і доступних функцій. Е-клас також можна придбати в численних варіантах кузова, тому його варто розглянути як альтернативу виточненому та дорожчому CLS.

Mercedes-Benz CLS-Class або Audi A7

Як і CLS, A7 виглядає привабливо та пропонує розкішний технологічний інтер’єр. Хоча обидва автомобілі мають похилі лінії даху, A7 отримує трохи просторіші задні сидіння з більшою висотою стелі. Оскільки A7 - це седан, то також виграє в об’ємі вантажного простору (705 л проти 337 л CLS).

Mercedes-Benz CLS-Class або BMW 8 Series Gran Coupe

Gran Coupe 8-ї серії більше конкурує з AMG GT, але він близький за розміром до CLS. Купе від БМВ проходить повороти краще, ніж CLS, і має менший крен кузова. Але ця спортивність робить Gran Coupe 8 дорожчим варіантом.

Салон

Mercedes-Benz CLS- клас - це чотиридверне купе, яке вміщує п’ять осіб. Передні сидіння забезпечують відмінну підтримку та комфорт. Другий ряд зручний, але простір під ногами обмежений, а похила лінія даху значно скорочує висоту стелі. Високим дорослим, ймовірно, буде тісно.

Салон Мерседес ЦЛС виконано в тому ж стилі, що й E-Class і S-Class. Оздоблення найвищої якості з великою кількістю фактурного дерева та прошитою шкірою підкреслює преміальний статус авто.

 

Центральним елементом інтер'єру є величезний екран на приладовій панелі, на якому розміщено 12,3-дюймову цифрову панель приладів з одного боку та 12,3-дюймовий дисплей інформаційно-розважальний дисплей з іншого. Серед стандартних функцій підключення Apple CarPlay і Android Auto. 

Параметрами мультимедіа можна керувати за допомогою сенсорної панелі, кнопками на кермі, голосовими командами або жестами. Меню продумано та легке для навігації, тому мінімально відволікає від водіння.

Об'єм вантажного простору купе складає 337 л. Це менше середнього показника для сегменту.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz CLS-Class 2023 року

Технічні характеристики

Мерседес пропонує характеристики ЦЛС на будь-який смак. Ті, хто шукає дизель, мають на вибір три моделі CLS: 

  • 220d - 2,0-літровий двигун на 194 к.с.,
  • 300d 4MATIC - 2,0-літровий двигун на 265 к.с.,
  • 400d 4MATIC - 3,0-літровий двигун на 340 к.с.

Бензинові версії виглядають так:

  • 2,0-літровий бензиновий двигун Mercedes CLS 350 має 299 к.с. та готовий до випробувань як у місті, так і на трасі. 
  • 3,0-літровий турбомотор Mercedes CLS 450 4MATIC із турбонаддувом видає 367 к. с. Водночас він працює плавно та забезпечує витончену поїздку. 

Усі силові агрегати поєднуються з дев’ятиступінчастим автоматом 9G-Tronic. Він знаходить потрібну передачу для будь-якого випадку та забезпечує плавне перемикання.

Якщо ж вам потрібен Mercedes CLS “на максималках”, модель AMG 53 має пропонує 435 к. с., щоб розганятися 100 км/год за 4,5 с. Він також має власну версію дев’ятиступінчастої коробки передач, яка швидше перемикає передачі і довше утримує передачу, щоб створити спортивне відчуття.

Поїздка будь-якого CLS поєднує в собі збалансовану динаміку керування та плавність. Саме тому цей автомобіль відмінно підійде як для далеких подорожей, так і для повсякденних поїздок. Кермування точне, але деякий крен кузова не дозволяє цьому Мерседес стати по-справжньому спортивним. Водночас керувати цим автомобілем приємно і легко. 
 

 Характеристики Mercedes-Benz CLS 2023 
 Потужність   194 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,5 с 
 Максимальна швидкість   237 км/год 
 Середня витрата палива   7,5 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   79 л 

 

Безпека

Новий Мерседес ЦЛС оснащений подвійними фронтальними, та бічними шторками безпеки, а також аербегом для колін водія. Купе обладнане системою Pre-Safe від Mercedes, яка передбачає можливі небезпеки попереду та попереджає водія світлом і звуком. Якщо людина за кермом не реагує, CLS виконає аварійну зупинку, щоб уникнути або зменшити наслідки зіткнення.

У  кожній версії Mercedes CLS має систему підтримки смуги руху, систему контролю тиску в шинах, систему обмеження швидкості та ESP. Також є круїз-контроль із змінним обмежувачем швидкості, система активного гальмування та адаптивна гальмівна система. Mercedes також пропонує функцію Attention Assist, щоб слідкувати за втомою водія.

Системи безпеки можна оновити додатковими пакетами.

Розміри та вага

  • Колісна база - 293 см,
  • Довжина - 498 см,
  • Ширина - 189 см,
  • Висота - 143 см.

Вага купе складає 1800-2100 кг.

Можливі комплектації

Комплектації Mercedes-Benz CLS 2023 виглядають так: 220d, 300d 4MATIC, 400d 4MATIC, 350, 340 4MATIC, AMG 53. Для кожної специфікації доступні пакети покращень комфорту, безпеки та індивідуалізації дизайну.

Попередній огляд Огляд Mini Cooper Countryman 2023: яскравий вибір
Вибрати новий кросовер Міні Кантрімен 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик Форд Експедішн 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Ford Expedition 2023: простір та комфорт