Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz E-Class 2018

11 жовтня 2018

Зайнявши позицію між компактним C-Class і передовим S-Class, сучасний Mercedes-Benz E-Class це добре оснащений, привабливий автомобіль німецького бренду. Відомий в першу чергу як седан, він представлений в кузові універсал, купе і кабріолет. Така лінійка здатна вдовольнити найрізноманітніші вимоги і виділити E-Class на фоні BMW 5 Series, Lexus GS і Audi A6. Незалежно від форми, представники лінійки гарантують вражаючі технології, системи безпеки, неймовірну якість збірки, вишукані манери ходу і престиж, притаманний Mercedes-Benz. А запропонований седан E400 з V6 двигуном тішить більшим запасом потужності.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz E-Class 2018

Вам сподобається

Окрім вишуканих манер їзди, люксових елементів і відомої емблеми, E-Class дивує неймовірними функціями. Починаючи системами, які наповнюють салон вишуканим ароматом, закінчуючи функціями, здатними взяти на себе управління для уникнення аварії, Mercedes-Benz e class 2018 знається на тому, як поєднати технології, покликані рятувати життя, і функції, які розроблені для задоволення.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Безсумнівно привабливий E-Class не має таких спокусливих форм як у Jaguar XF або Volvo S90. Крім того, купе і кабріолет не потішать заднім простором.

Нове у 2018 році

Седан і універсал пройшли повний редизайн минулого року, цього року настала черга купе і кабріолету. Дводверні моделі пропонують ті самі технологічні покращення, що і седан з універсалом, додаючи більше простору позаду. Новинкою стала комплектація E400 у кузові седан з V6 двигуном.

Враження від їзди

У чотирьох різних формах і з декількома двигунами E-Class 2018 року здатний вдовольнити найрізноманітніші потреби. Що стосується седану, то очікується, що більшість покупців зосередиться на моделі E300 з чотирьохциліндровим турбодвигуном. Вона не така швидка як, скажімо, BMW 530i, але браку сили водій не відчує. Бажаючим отримати більше варто, звернути увагу на модель E400. Використовуючи спільний з універсалом, купе і кабріолетом V6 двигун, автомобіль не має проблем з набором швидкості, досягаючи сотні за 5.2 секунди. Програма «Dynamic Select» має спортивний режим, але стандартний E-Class не варто сприймати як спортивний автомобіль. Його перевагами скоріше можна насолодитися на крейсерській швидкості, ніж виписуючи шалені маневри. Якщо ви все ж хочете отримати більш захоплюючий досвід, розгляньте варіанти Mercedes-AMG. Пару всім двигунам складає автоматична коробка передач на дев’ять ступенів. Зі стандартною заниженою підвіскою і системою, яка автоматично підлаштовує амортизатори до дорожніх умов, які є опціями для седану й універсалу, кабріолети і купе Mercedes e class мають трохи більше спортивної харизми, але все одно тяжіють до комфорту. Технічні характеристики Mercedes e class спрямовані на отримання позитивних вражень.

Найкращі характеристики

Десяте покоління E-Class наближує нас до поняття автономного управління. Доступні системи допомоги і безпеки здатні припаркувати автомобіль і виконати маневр уникнення зіткнення.

Опційна аудіосистема «Burmester» потішить меломанів, залишаючись однією з найкращих на ринку. Чисте звучання, точність передачі і вражаючий рівень звуку дозволяють по новому сприймати улюблені композиції.

Детально про автомобіль Mercedes-Benz E-Class

Інтер’єр

Коли декілька років тому дебютував S-Class, його салон став взірцем того, як має виглядати люксовий інтер’єр. Останні E-Class чимало запозичили у старшого брата і навіть вдосконалили це. Так, було представлено одразу два 12.3-дюймових екрани, що перетворило панель на подобу повноцінного екрану, який відображає навігацію, аудіо данні, телефонну інформацію та інші функції. З урахуванням всієї вишуканості, використання функцій дуже просте завдяки доступності кнопок. Спереду салон Mercedes e class однаковий, але у купе позаду передбачені два індивідуальних сидіння замість суцільного сидіння на трьох у седані й універсалі. Універсал вміщує до семи людей завдяки третьому ряду сидінь. Коли вони не використовуються, їх можна скласти.  

Екстер’єр

Після останнього оновлення седани й універсали виглядають свіжо, але знайомо. Елегантна натура автомобілів є багатообіцяючою. Бажаючим отримати експресивну зовнішність і змусити перехожих повертатися, варто розглянути інші варіанти. Натомість E-Class апелює до покупців, які цінують елегантну стилізацію. Купе і кабріолети традиційно виглядають більш спортивно із заниженою посадкою і меншою довжиною. Кабріолет пропонує тканинний дах з електроприводом, доступний у чотирьох кольорах, у той час як купе виділяється за рахунок відсутності стійок даху між передніми і задніми вікнами.

Базова комплектація

Навіть найдешевша модель тішить хорошим переліком оснащення. У базу увійшли: двозонний клімат-контроль, електропривод передніх сидінь, люк даху, універсальний відмикач гаража, 12.3-дюймовий центральний дисплей з Apple CarPlay/Android Auto, навігація і п’ять років сервісу «Mbrace Connect» від Mercedes-Benz. Шкіряна обшивка, тим не менше, є опцією для седану й універсалу. Інтер’єр автомобілів вражає рівнем оздоблювальних матеріалів і загальною атмосферою, як, власне, і системи безпеки. Стандартними стали: автоматичне екстрене гальмування, система «Crosswind Assist», яка забезпечує протидію боковому вітру та система комунікації між автомобілями «Car-to-X Communication».

Опційне обладнання

Зрозуміло, що автомобілі E-Class пропонують значний перелік опцій. Хочете охолодження або масажу? Вони доступні. Дерев’яне кермо з підігрівом, аудіосистема «Burmester», система розпилення аромату, панорамний люк та інші елементи потішать вибагливих покупців. Автомобілі можна зробити розумнішими за рахунок активного круїз-контролю, автопілоту й активної системи виявлення сліпих зон. Розширити комплектацію можна і за рахунок 12.3-дюймового цифрового набору приладів, 4G LTE Wi-Fi, розважальної системи для задніх сидінь і бездротової зарядки телефону.

Під капотом

Цього року базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 241 кінську силу і 370 Нм моделі E300. Компонується він, як і решта двигунів, автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів. Сотні автомобіль досягає за 6.2 секунди. Витрата пального з приводом на задні колеса становить 10.7 л/100км у міському, 7.9 л/100км у заміському і 9.4 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом витрата зростає до 11.2, 8.2 і 9.8 л/100км відповідно. Як би там не було, але навіть стандартний двигун мерседес е клас вразить продуктивністю. Модель E400 потішить 3.5-літровим V6 турбодвигуном на 333 кінських сили і 480 Нм. З приводом на всі колеса автомобіль розженеться за 5.2 секунди, витративши 6.9 л/100км у змішаному циклі. Покупцям, які не люблять обмежень, варто подивитися в сторону моделей Mercedes-AMG E43 з 3.0-літровим V6 двигуном на 400 коней і 520 Нм. Розгін з ним гарантований за 4.7 секунди, витрата пального перебуває на рівні 8.4 л/100км у змішаному циклі. Модель E53 AMG пропонує 3.0-літровий шестициліндровий двигун на 435 кінських сил і 520 Нм. Сотня досягається за 4.5 секунди, витрата пального становить 8.7 л/100км у змішаному циклі. Покупцям, готовим до табуна під капотом, сподобається 4.0-літровий V8 турбодвигун моделі E63 AMG з 571 кінською силою і 750 Нм. Відмітки у 100 км/год автомобіль досягає за 3.6 секунди, витративши 9.1 л/100км у змішаному циклі. Залишити по собі стовп куряви здатний автомобіль з 4.0-літровим V8 турбодвигуном на 612 кінських сил і 850 Нм. Йому вистачить 3.5 секунд для розгону з рівнем витрати 9.1 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2018
Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLS-Class 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLS-Class 2018