Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLA-Class 2021

23 березня 2021

Новий Mercedes-Benz GLA 2021 - хороший субкомпактний позашляховик класу люкс. Його базовий двигун забезпечує відмінне прискорення. Якщо ви дійсно хочете їхати швидко, є дві моделі, орієнтовані на продуктивність. GLA економить паливо і забезпечує комфортну поїздку. Усередині обидва ряди сидінь просторі, а інтуїтивно зрозуміла інформаційно-розважальна система очолює список функцій. На додачу до всього, цей Mercedes отримав ідеальний прогноз надійності.

Купити новий Мерседес ГЛА 2021 року

Однак є кілька моментів, в яких GLA відстає від своїх конкурентів - не найприємніше управління і не настільки шикарний інтер'єр салону, в порівнянні з "родичами" в цьому класі. Пасажири помітять зовнішній шум на швидкостях та зі складнощами розмістять речі в багажнику - вантажний простір за задніми сидіннями нижче середнього.

Нове в 2021 році 

Мерседес GLA - повністю нова модель 2021 року. 

Кому варто купити? 

Абсолютно новий GLA має багато переваг. Нехай це не найспортивніший автомобіль в класі субкомпактних позашляховиків класу люкс, але він все ж може багато чого запропонувати. Якщо атлетизм не є вашою головною вимогою до нового позашляховика, слід подумати про Mercedes-Benz GLA. Він має розумну ціну в порівнянні з іншою частиною класу, і це робить його гідним вибором.

Нове або б/у авто? 

Mercedes-Benz GLA 2021 року повністю перероблений, тому в ньому є ряд змін в порівнянні з моделлю 2020 року. GLA 2021 року вищий, ніж попереднє покоління, і у нього трохи більше вантажного простору, хоча його загальна довжина зменшується. Новий GLA отримав потужний базовий двигун і більше стандартних функцій активної безпеки. Є також дві орієнтовані на продуктивність моделі Mercedes-AMG, які завершують модельний ряд. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Однозначно варто купити новий GLE Mercedes 2021 року. 

Mercedes-Benz GLA або BMW

BMW X1, можливо, справжній концентрат задоволення від водіння в класі розкішних малолітражних позашляховиків. У нього потужний двигун і відмінна керованість. БМВ забезпечує м'які поїздки та хорошу витрату пального. Обидва цих позашляховика мають приємний інтер'єр і зручні для користувача технології, але GLA надає трохи більше місця для пасажирів, а BMW - більше місця для вантажу. Вибір між цими конкурентами - справа особиста. 

Mercedes-Benz GLA або Q3 Audi

Audi Q3 має один з найрозкішніших інтер'єрів в класі і, дійсно, знаходиться на крок попереду GLA. У Q3 набагато більше вантажного простору за задніми сидіннями, хоча максимальна місткість GLA трохи більша. Обидва цих кросовера мають достатньо місця для дорослих в обох рядах та інтуїтивно зрозумілі технічні функції. Audi оснащений потужною трансмісією і здається приємнішим в управлінні, ніж Mercedes, але GLA витрачає менше бензину. Що вибрати? Залежить від ваших пріоритетів. 

Салон

Mercedes-Benz GLA-class вміщує п'ять чоловік. На відміну від попередньої моделі, у абсолютно нового GLA є багато простору спереду і достатньо місця для ніг і над головою, щоб дорослі могли комфортно їздити ззаду. Це не найлюксовіші сидіння в класі, але більшість людей вважатимуть їх досить зручними.

Мерседес GLA 2021 має красивий салон. Дизайнерам вдалося гармонійно поєднати в інтер'єрі першокласні матеріали і твердий пластик. Єдина реальна скарга полягає в тому, що шум заважатиме вам і вашим пасажирам.

У більшості конкурентів у класі вантажний простір за задніми сидіннями більший, ніж у GLA. Цей Мерседес пропонує багажник об'ємом 430 літрів. Однак, якщо скласти задні сидіння, у позашляховика з'явиться 1430 літрів вантажного простору. Підлога багажника тепер знаходиться на одному рівні з порогом, що має полегшити навантаження і вивантаження важких об'ємних предметів. 

Оновлений GLA має інформаційно-розважальну систему Mercedes-Benz User Experience (MBUX), яка замінює систему COMAND, котра використовувалася в попередніх моделях Мерседес GLA-class. Новий інтерфейс викликає захоплення. Елементи управління легко доступні, а меню інтуїтивно зрозуміле. Сенсорний екран швидко реагує на введення, також є зручна функція голосового управління, яка дозволяє активувати ряд функцій, сказавши «Привіт, Мерседес», а потім зробивши запит.

Технічні характеристики 

Базовий Mercedes GLA 250 оснащений чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 221 к.с. Дві моделі Mercedes-Benz GLA AMG мають покращені технічні характеристики. Вони ховають під капотом турбо-четвірки, що видають 302 кінські сили у AMG GLA 35 і 382 кінські сили у AMG GLA 45. Всі двигуни поєднуються з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. 

Базовому GLA не вистачає потужності двох моделей AMG, кожна з яких розганяється від нуля до 100 км/год за 5 секунд або швидше, але це все ще приємна машина. 

Цей Мерседес витрачає більше бензину, ніж більшість його однокласників. У стандартній комплектації з переднім приводом витрата складає 8.7 л/100 км в комбінованому циклі. 

Mercedes-Benz GLA-class - легкий в управлінні невеликий кросовер, але це не найспортивніший автомобіль в класі. У GLA гостре рульове управління, тож ви не будете ухилятися від звивистих доріг, але у нього достатній нахил кузова, щоб не хотілося входити в повороти на повному ходу. Підвіска здається трохи жорсткою, але плавність ходу залишається.

Привід на передні колеса входить в стандартну комплектацію, також доступний повний привід. Повний привід входить у стандартну комплектацію моделей Mercedes-AMG.

Безпека

Краш-тести нового Mercedes-Benz GLA 2021 ще не проводилися. Кросовер оснащений сучасними технологіями безпеки. Автоматичне екстрене гальмування є стандартним для всієї лінійки автомобілів ГЛА класу, але більш просунуті функції допомоги водієві, такі як адаптивний круїз-контроль і допомога при утриманні смуги руху, вимагають додавання додаткового пакета. 

Розміри і вага 

GLA має довжину близько 4.69 м. Споряджена маса коливається від 1534 до 1584 кг.

Можливі комплектації 

Mercedes-Benz GLA випускається в трьох комплектаціях: 250, AMG 35 і AMG 45. Всі версії GLA мають однакові списки стандартних та можливі варіанти, тому ваше рішення повинно зводитися до двох основних факторів: чи потрібен повний привід і який двигун подобається найбільше.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2021
Купити новий БМВ 7 серії 2021 року
Купити новий мінівен Рено Еспейс 2021 року
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Renault Espace 2021