Огляд тест-драйву: Renault Espace 2021

25 лютого 2021

Renault Espace 2021 - мінівен з характером позашляховика. Це п'яте покоління неймовірно популярної моделі. Через 36 років з моменту запуску вироблено 1,2 мільйона одиниць Рено Еспейс. Така довга історія і яскраві поновлення 2021 року - вагомі причини розглянути мінівен детальніше. 

Купити новий мінівен Рено Еспейс 2021 року

Нове в 2021 році 

  • оновлений стиль кузова і оптика;
  • змінена центральна консоль,
  • додана цифрова приладова панель.

Кому варто купити? 

Мінівен, який зовні схожий на кросовер, а всередині - на авто класу люкс, небанальний варіант для сім'ї або роботи. Вам сподобається можливість конфігурувати 5 або 7-місцевий салон, актуальні технології комфорту і безпеки. Додайте до цього вражаючі технічні характеристики і без зволікання вирушайте на тест-драйв Renault Espace 2021.  

Нове або б/у авто? 

Renault провела в мінівені Espace глибоку реконструкцію для 2021 року. Це оновлення торкнулося екстер'єру, інтер'єру, обладнання, технологій та системи допомоги при водінні. 

Новий Renault Espace 2021 - однозначно кращий вибір. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Екстер'єр 

Зміни нового Espace 2021 почалися з зовнішнього дизайну. Мінівен з чітко визначеним стилем кросовера отримав інноваційні адаптивні світлодіодні фари Renault MATRIX VISION з C-подібною формою, які при відкритті автомобіля вітають водія світловою послідовністю. Задні ліхтарі отримали новий світловий підпис. 

Задній бампер Рено Еспейс 2021 також отримав зміни дизайну з двома овальними вихлопними патрубками. 

Колірна палітра Renault Espace в 2021 році поповнилася ще одним відтінком. Кузов тепер може бути пофарбований в розкішний Vintage Red. Дизайнери завершують стиль мінівена новими колесами. Особливо ефектно виглядають 20-дюймові з комплектації Initiale Paris.

Салон

Як і в попередні роки, Espace пропонується в двох конфігураціях салону, здатних перевозити максимум п'ять або сім пасажирів. Незалежно від обраної кількості сидінь, всі будуть насолоджуватися комфортом нових матеріалів і кольорів оббивки. 

Для обробки салону базової версії Renault Espace використана тканина або поєднання текстилю та штучної шкіри. У топових комплектація крісла та салон оздоблені шкірою Nappa в двох варіантах кольору: чорний титан або світлий пісочно-сірий. 

Сидіння зручні для далеких поїздок як для водія, так і для пасажирів. До речі, є 10 варіантів регулювання висоти крісла і положення спинки. Зробити подорож ще комфортнішою допоможуть додаткові функції масажу, підігріву та вентиляції сидінь. 

Головна фішка і нововведення салону Renault Espace 2021 це те, що всі моделі, незалежно від комплектації, мають скляний дах площею 2,8 квадратних метра. 

Вантажопідйомність нового Espace відповідає автомобілю свого класу - 2101 літр. У стандартну комплектацію входять електрична кришка багажника з функцією гучного зв'язку.

Renault Espace пропонує цікаві рішення для конфігурації простору, такі як сидіння з системою складання "One Touch". Ця функція дозволяє скласти задні крісла одним натисканням кнопки, розташованої в багажнику. Можна скласти цілий ряд або окремі крісла. Функція "One Touch" є опцією і доступна за додаткову плату. 

У процесі оновлення 2021 року мінівен отримав серйозні зміни мультимедіа. Дизайнери зробили центральну консоль практичнішою з місцем для зберігання речей і підсклянниками, USB-роз'ємами і точкою бездротової зарядки для смартфонів. 

У мінівені встановлено нову інформаційно-розважальну систему Renault Easy Link з 9,3-дюймовим сенсорним екраном в вертикальному форматі. Для максимальної зручності водія і пасажирів запропонована сумісність з Android Auto і Apple CarPlay, а також сервіси Easy Connect і додаток My Renault.

Нарешті, Renault тепер пропонує повністю цифрову приладову панель з екранами 7,3 і 10,2 дюйма, в залежності від рівня обробки салону, з налаштованим і доповнюються дисплеєм Head-Up Display. На віртуальному екрані є вся необхідна інформація, щоб водієві не доводилося відводити погляд від дороги. 

Серед технологічних нововведень, які отримали технології Renault Espace 2021 року - п'ять варіантів звучання музики (Lounge, Surround, Studio, Immersion і Driver) з аудіосистемою BOSE з 12 динаміками.

Відео тест-драйв Renault Espace 2021 року

Технічні характеристики 

Лінійка двигунів нового Renault Espace 2021 складається з трьох силових агрегатів. Це 1,8-літровий бензиновий мотор TCe з турбонаддувом потужністю 225 к.с., оснащений фільтром сажі для підвищення ефективності та відповідності останнім стандартам викидів. 

Альтернативний варіант - двигун 2.0 Blue dCi. Цей силовий агрегат доступний з двома рівнями потужності, 160 і 200 к.с. 

У всіх комплектаціях Renault Espace додається автоматична коробка передач EDC з подвійним зчепленням з 6-ю ступенями для дизельного палива і 7 - для бензинового. 

Renault Espace 2021 року - передньопривідна машина.

З "наймолодшим" 160-сильним двигуном під капотом Renault Espace розганяється до 100 км/год за 10.5 секунд. З мотором ТСЕ мінівен стартує до сотні за 7.9 секунд. 

Витрата палива Renault Espace 2021 змішаному циклі: 5.1-5.3 л / 100 км з 2-літровим двигуном і 7.6 л/100 км.

Рено Еспейс може використовувати систему управління всіма чотирма колесами під назвою 4Control, яка дозволяє заднього моста злегка повертатися для поліпшення стійкості на дорозі і маневреності на низьких швидкостях.

Безпека

Що стосується безпеки та помічників при водінні, новий Espace може похвалитися новітніми системами від Renault. Родзинкою є напівавтономний асистент водія, який поєднує в собі адаптивний круїз-контроль з функцією зупинки і руху з асистентом центрування смуги руху і може подбати про прискорення, гальмування і рульовому управлінні на швидкості до 160 км/ч. Advanced Park Assist забезпечує автоматичні маневри при паркуванні, виявлення руху ззаду, активне екстрене гальмування, попередження про виїзд з смуги руху, моніторинг втоми водія і контроль сліпих зон.

Повна програма Multi-Sense також включає три режими руху: Eco, Comfort і Sport. Діапазон систем безпеки роблять Espace автономним автомобілем 2-го рівня. 

Світлодіодні фари, встановлені на мінівені, також сприяють безпеці водія та пасажирів. Виробник називає дальнє світло моделі більш ефективним і безпечним, ніж будь-коли.

Розміри і вага 

Renault Espace має відповідні до статусу семимісного мінівена габарити:

  • довжина - 4.85 м,
  • ширина - 1.88 м,
  • висота - 1.67 м.

Дорожній просвіт становить 160 міліметрів.

Максимальна вага Рено складає 2 410-2 554 кг, в залежності від кількості сидінь і трансмісії. 

Можливі комплектації 

Перед покупкою Renault Espace в 2021 році доведеться вибрати відповідні технічні характеристики - 160, 200 або 225 к.с. Модель з будь-яким двигуном доступна в одному з трьох варіантів оформлення салону Zen, Intense і Initiale Paris.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLA-Class 2021
Купити новий Мерседес ГЛА 2021 року
Купити нову Мазда СХ-3 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2021