Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz S-Class 2018

26 березня 2018

Mercedes-Benz S-Class це флагман німецького люксового бренду і, можливо, еталон серед повнорозмірних седанів. Десятиліттями S-Class слугував в якості транспортного засобу для сильних та заможних, а кожне наступне покоління лише посилювало репутацію бездоганної якості, вишуканих манер та щедрого запасу потужності. Візитівкою автомобіля став престиж. Закарбувавшись у свідомості як седан, S-Class привернув ще більше уваги як купе і кабріолет. Варіанти Mercedes-AMG, ставши окремою гілкою, запропонували вражаючу динаміку. Ті ж, хто шукає не просто вишуканість, а екстравагантність, знайдуть її в ультра-розкішних Maybach. У 2018 році на розсуд покупців представили нову базову модель з V6 двигуном та більш збалансованою ціною.  

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz S-Class 2018

Вам сподобається

Седани S-Class призначені для тих, кому важливий момент появи. Флагман від Mercedes це доказ успішності власника. Але окрім престижу, S-Class залишається фантастичним автомобілем як для водія, так і для пасажира.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо сума з шістьма нулями вас спантеличує, розгляньте варіанти Lexus LS, Genesis G90, Acura RLX або Volvo S90, кожен з яких коштуватиме менше. Навіть головний суперник BMW 7 Series має не таку високу ціну. Уваги вартує і новий Audi A8 з перспективою відмінного водійського досвіду.

Нове у 2018 році

Нjві мерседеси S-класу у поточному році трохи оновили, додавши нову базову модель  S 450 з V6 двигуном. Модель S 560 отримала більш потужний V8 двигун. Посвіжівший S-Class пропонується з чималим переліком активних систем і функцій допомоги. Усі моделі можуть похвалитися внутрішніми і зовнішніми оновленнями. Доступною стала система «Energizing Comfort», яка підвищує рівень комфорту водія за рахунок налаштувань клімат-контролю, масажу та, навіть, правильно підібраного аромату.

Враження від їзди

Яку б модель ви не обрали, отримуєте імпозантний транспортний засіб. Питання полягає лише у тому, наскільки імпозантним має бути ваш S-Class? Навіть нова базова S 450 пропонує V6 двигун, 362 кінських сили якого з головою вистачає для впевненого пересування. Сотня досягається приблизно за 5.0 секунд, час, який колись був прерогативою спортивних автомобілів. Більше природніх відчуттів пропонує модель S 560 з V8 двигуном на 469 кінських сил. Для тих, кому цього виявиться замало, передбачена модель S 65 з V12 двигуном. Варто бути готовим опинитися за кермом власного локомотиву. Якщо не зосереджуватися на потужності, то стає зрозумілим, що S-Class це не ті автомобілі, які призначені для різких рухів. На першому місці залишаються спокій та вишуканість. Керувати таким автомобілем одне задоволення. З адаптивною підвіскою і допоміжними системами автомобілі доставляють вас до місця призначення з відчуттям абсолютного комфорту. В разі тривалої подорожі водій може скористатися масажною функцією. Але якщо повністю покластися на чисельні автоматичні системи, автомобілі мають схильність до неквапливого пересування, що може не сподобатися деяким водіям. Між тим, складається враження, що S-Class це ті транспортні засоби, яким невдовзі водій зовсім не знадобиться.

Найкращі характеристики

Система «Energizing Comfort» вже здобула всесвітню популярність. Її мета полягає у тому, щоб освіжити, розслабити або пожвавити водія за допомогою шести програм. Обравши одну з них, S-Class підбере відповідний музичний супровід, налаштує клімат-контроль та ароматизатор, активувавши масажер. Одна з програм навіть запропонує вам набір нескладних вправ.

Якщо ви хочете бути пасажиром у S-Class, це опція для вас. Замість суцільного заднього сидіння пропонуються два окремих крісла з електроприводом та підніжками. Так само як у першому класі літака, кожне сидіння оснащене складним столиком і тримачами напоїв з підігрівом і охолодженням.

Детально про автомобілі Mercedes-Benz S-Class

Інтер’єр

Конкуруючи з Rolls-Royce і Bentley в плані розкоші, салон S-Class залишається доступним. А у формі Mercedes-Maybach навіть здатний обійти британців. Найдрібніший елемент інтер’єру вкритий дуже м’якою шкірою, деревом або металом. Салон мерседеса S-класу навіть має власний запах завдяки системі ароматизації, прихованої у бардачку. Стандартний 12.3-дюймовий центральний дисплей вражає. Позаду передбачено більше, ніж вдосталь місця. У версії з подовженою колісною базою на два окремих крісла простору ще більше. Купе і кабріолети мають трохи менше місця позаду, але все одно, вміщують чотирьох людей.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz 2018 року

Екстер’єр

У 2018 році значних змін в екстер’єрі не відбулося, тим не мнеш, автомобіль як завжди позиціонується як «велич на колесах». Перед нами великі, елегантні та трохи консервативні автомобілі. За відсутності величезної решітки радіатора та недоречних зовнішніх штрихів авто мерседес S-класу залишається привабливим для шанувальників. Новинками поточного року стали переглянуті бампери, головні фари і світлодіодні задні вогні. Усі моделі отримали нову решітку радіатора, яка до цього передбачалися виключно для V12 версій. Сучасний S-Class має 524.5 см у довжину, тому переконайтеся, що у гаражі вдосталь місця. Довжина купе та кабріолетів трохи менші за 510 см. Найбільшим став Mercedes-Maybach при 546 см.

Базова комплектація

Самою дешевою моделлю стала S 450, але навіть вона пропонує чимало. Так, у базу увійшли: пневматична підвіска, передні сидіння з підігрівом і 16 режимами налаштування, шкіряна обшивка, електропривод дверей багажника, двері з автоматичним доводчиком та двозонний клімат-контроль. Стандартними елементами інформаційно-розважальної системи стали 12.3-дюймовий центральний дисплей, навігація, Apple CarPlay і Android Auto та аудіосистема Burmester. Про безпеку дбають система утримання смуги руху, моніторинг сліпих зон, автоматичне гальмування і система, яка слідкує за станом водія.

Опційне обладнання

Починаючи холодильником для задніх сидінь і закінчуючи масажною функцією, навряд чи десь ще є автомобіль з таким довгим переліком опцій. Так, пакет «Driver Assistance» пропонує напівавтоматичні функції, які не тільки відслідковуватимуть поведінку автомобіля попереду, а й керуватимуть в разі потреби. Пакет «Premium» додасть камеру кругового огляду, функції вентиляції і масажу для передніх сидінь, функцію відкривання багажника без рук, сонцезахисні завіси з електроприводом та систему допомоги при паркуванні.

Технічні характеристики Mercedes-Benz S-класу 2018 року

У поточному році доступні декілька двигунів. Починаючи 3.0-літровим V6 бі-турбованим двигуном моделі S 450, можна розраховувати на 362 кінських сили. Стандартно привід на задні колеса, хоча може бути повним. Наступною йде модель S 560 з 4.0-літровим V8 турбодвигуном на 469 кінських сил та 700 Нм. Пару двигуну складає автоматична коробка передач на дев’ять ступенів. З приводом на задні колеса автомобіль розганяється за 4.7 секунд, витрачаючи 8.2 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом сотні седан досягає за 4.6 секунд, споживаючи 8.5 л/100км у змішаному циклі. Модель S63 може похвалитися 4.0-літровим V8 двигуном на 612 кінських сил та 900 Нм. Привід виключно повний. Витрата пального становить 11.7 л/100км у місті, 7.3 л/100км за його межами та 8.9 л/100км у середньому. Розгін відбувається за 3.5 секунд. Модель S65 потішить 6.0-літровим V12 двигуном на 630 кінських сил та 1000 Нм. Привід тільки повний. Відмітки у 100 км/год автомобіль досягне за 4.2 секунди. Витрата палива Mercedes-Benz S-класу складає 17.1 л/100км у міському, 8.6 л/100км у заміському та 11.9 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A4 2018
Огляд тест-драйву: Audi A4 2018
Огляд тест-драйву: Audi A5 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A5 2018