Огляд тест-драйву: Audi A5 2018

27 березня 2018

Переглянуті для 2018 модельного року купе і кабріолет A5 стали більш спортивними і вільнодумними двійнятами A4. Засновані на компактному седані, дводверні моделі піднесли поняття дизайну і задоволення від їзди на новий рівень, про що свідчать тісні задні сидіння. Щось подібне зустрічається у купе Mercedes-Benz C-Class і BMW 4 Series. Винятком став A5 Sportback, п’ятидверний ліфтбек, який пропонує як стильну зовнішність, так і практичність. Як і 4 Series Gran Coupe сучасний A5 Sportback по практичності перевершує седан, і є найпривабливішим представником лінійки. Але неважливо який саме A5 вам до смаку, у будь-якому випадку можна розраховувати на розкішний автомобіль з сучасними технологіями, вишуканими дорожніми манерами і високим рівнем комфорту.

Огляд тест-драйву: Audi A5 2018

Вам сподобається

Незалежно від досвіду керування і сімейного положення, якщо ви готові до веселощів за кермом, розкішні купе у кабріолет готові їх гарантувати. Сучасний A5 Sportback, тим часом, робить наголос на практичності.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

У сегменті вишуканих компактних купе і кабріолетів усім гравцям доводиться зустрічатися з високими вимогами. Автомобілі залежать від візуальних вподобань і розуміння покупців. Так, фанатам класу можуть подобатися розкішний посил C-Class або виразні лінії Lexus RC чи Infiniti Q60, які, до речі, коштують менше.

Нове у 2018 році

Моделі  A5 повністю оновили для 2018 року. Як і A4, який з’явився трохи раніше, сучасні A5 сповнені сучасними технологіями типу віртуальної приладової панелі і активними системами безпеки. Одночасно дебютувала високопродуктивна модель S5, у той час як RS 5 очікує свого часу.

Враження від їзди

Небагато купе і кабріолетів поєднують спортивне управління, вишуканість і особливий стиль так, як це вдається моделям Ауді A5. Якщо незалежність від особливостей пори року є важливою для вас, A5 з повним приводом те, що треба. Мало кому не сподобається вдале поєднання хорошого розгону (сотня за 6.0 секунд), надійного зчеплення і загального балансу. На поведінку автомобілів сильно впливають режими управління. Так, у режимі Dynamic кермо відчувається жорсткіше, а двигун реагує значно швидше. Якщо не заморочуватися, можна залишитися у режимі Auto і дозволити A5 підлаштовуватися під ситуації самостійно. На початку може відчуватися певна невідповідність, але потім автомобіль доходить до тями. Семиступінчаста автоматична коробка з подвійним зчепленням залишається плавною за будь-яких умов. Якщо ви належте до числа тих, хто надає перевагу механічним коробкам, Audi все ще пропонує такий варіант у кузові купе.

Найкращі характеристики

Повністю цифровій приладовій панелі Audi вже декілька років, але вона все одно вражає. Ця опційна установка замінює традиційні прилади на 12.3-дюймовий цифровий дисплей. Доповнена супутниковими картами «Google Earth», вона виглядає як пристрій майбутнього.

Для тих, хто хоче отримати вражаючу динамку, але не готовий жертвувати практичністю, передбачений A5 Sportback. Найкращим стало те, що це найдешевший варіант у лінійці.

Детально про нову Ауді А5 2018 року

Інтер’єр

Салон сучасних A5 продовжує тенденцію Audi стосовно монолітності дизайну з лише декількома видимими кнопками для зручності. Усі покупці будуть приємно вражені якістю. Передні сидіння гарантують чудову підтримку і відмінну позицію під час пересування. Задні сидіння купе і кабріолету малі і не дуже прості при посадці і висадці. Натомість їх можна скласти і збільшити вантажний простір. Варіант A5 Sportback має задні двері і заднє сидіння, яке вміщує трьох пасажирів. Об’єм багажного відділення у ньому становить 0.9 м3.

Відео тест-драйв Audi A5 2018 року

Екстер’єр

Моделі A5 мають більш консервативні лінії у порівнянні з заокругленими Lexus RC, Infiniti Q60 і Mercedes-Benz C-Class. Стриманий, наскільки це можна сказати, A5 залишається елегантним з великою трапецієподібною решіткою радіатора. На відміну від BMW 4 Series кабріолети A5 мають тканинний дах, замість твердого. Сучасний A5 Sportback це зменшена версія A7, він поєднує силует купе на чотири двері з дверми багажного відділення, які відкриваються догори, приховуючи значний вантажний простір.

Базова комплектація

Усі A5 запропоновані у трьох комплектаціях: Premium, Premium Plus і Prestige. Базова модель має шкіряну обшивку, електропривод передніх сидінь, автоматичний клімат-контроль на три зони, камеру заднього виду і 18-дюймові колеса. Стандартна інформаційно-розважальна система пропонує 7.0-дюймовий дисплей, AM/FM/CD/HD радіо, два USB порти, Bluetooth, Apple CarPlay і Android Auto. Купе постачаються з панорамним люком. Кабріолети можуть похвалитися тканинним дахом. У базу увійшли асистуючи системи «Presence Basic» і «City». Перша миттєво готує автомобіль в разі неминучого зіткнення, друга покликана таке зіткнення попереджати, виявляючи інші транспортні засоби і пішоходів, своєчасно гальмуючи.  

Опційне обладнання

Модель середнього рівня Premium Plus коштує дорожче, але вона того варта, оскільки додає моніторинг сліпих зон з попередженням про рух у перехресному напрямку позаду. Також до її бази увійшли світлодіодні головні фари, передні сидіння з підігрівом та функція відкривання дверей багажника без рук. Модель Prestige потішить цифровою приладовою панеллю, 8.3-дюймовим дисплеєм з навігацією та аудіосистемою «Bang & Olufsen» на 19 динаміків. Окрім того до переліку опцій увійшли: підігрів керма, вентиляція передніх сидінь, проекційний дисплей на лобовому склі, пакет «Driver Assistance» з адаптивним круїз-контролем, системою утримання смуги руху та системою розпізнавання дорожніх знаків.

Технічні характеристики Audi A5 2018 року

Моделі 2018 року використовують 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сили та 370 Нм. Нинішні A5 мають постійний повний привід. Розгін відбувається за 6.0 секунд. Витрата пального становить 8.3 л/100км у міському, 5.5 л/100км у заміському та 6.5 л/100км у змішаному циклах. Пару двигуну Audi A5 складає семиступінчаста автоматична коробка передач. Для купе окремо доступна шестиступінчаста механічна коробка передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz S-Class 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz S-Class 2018
Огляд тест-драйву: BMW 6 Series 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 6 Series 2018