Огляд тест-драйву: MINI Countryman 2019

28 грудня 2018

Як найбільший Mini, Cooper Countryman 2019 поєднує вражаючу динаміку ходу менших колег з практичним внутрішнім простором. Він отримав більший дорожній просвіт, отож абсолютно спокійно почувається на заболочених дорогах, особливо при оснащенні системою повного приводу «ALL4». З фірмовою стилізацією та ретро салоном Countryman апелює до фанатів Mini, які люблять пригоди. Як альтернатива пропонується гібридна модель Countryman Cooper S E.

Огляд тест-драйву: MINI Countryman 2019

Вам сподобається

Якщо ви є фанатом Mini, але бажаєте бачити його у збільшеній формі, розгляньте варіант Countryman. Він має усі параметри стандартних Mini, але у більшій упаковці, яка підійде навіть невеликим родинам. Вражаючими пропозиціями стали ретро салон та спортивний John Cooper Works з системою повного приводу.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нажаль, Countryman не пропонує такого рівня комфорту їзди на шосейних дорогах, який мають більшість компактних кросоверів. Крім того, ціна Mini помітно перевищує те, що можна знайти у суперників. А Subarus і Jeep краще впораються з примхами бездоріжжя.

Нове у 2019 році

Окрім доступності спрощених пакетів та нового кольору, усі Mini Countrymen 2019 оснащені інтегрованою SIM карткою, яка дає доступ до ряду функцій безпеки і комфорту. Ви можете відчиняти або зачиняти Countryman через додаток «Mini Connected». Ваш Countryman здатний автоматично повідомити відділ сервісу Mini. Вперше моделі Countryman отримали кнопку «SOS» та можливість автоматично подати сповіщення «Automatic Collision Notification».

Враження від їзди

Не зважаючи на додатковий розмір, вагу та дорожній просвіт Countryman рухається нічим не гірше, ніж менші Mini. Управління швидке і з хорошим зворотнім зв’язком. Вистачить всього декількох хвилин проведених на звивистих дорогах, щоб закохатися у Mini Countryman 2019. Стандартний 1.5-літровий трьохциліндровий двигун на 136 кінських сил цілком підходить для повсякденних поїздок по місту, але ніхто не відмовиться від додаткової потужності 2.0-літрового чотирьохциліндрового турбодвигуна на 192 конячки моделі S, особливо зважаючи на майже ідентичний рівень витрати пального. Верхівку лінійки займає John Cooper Works з 2.0-літровим турбодвигуном на 231 кінську силу. Якщо зважити всі за і проти, то саме модель S, незважаючи на її жорсткість, пропонує бажаний компроміс параметрів розгону та стабільності ходу, особливо  з появою системи повного приводу.

Найкращі характеристики

На відміну від Mini Hardtop, сучасний Countryman пропонує просторі та зручні задні сидіння. Навіть пасажири зі значним зростом не відчуватимуть дискомфорту. Вражає і мобільність сидінь, які можна посунути або скласти.

З появою нової кнопки «SOS» водій завжди  зможе скористатися допомогою або порадою агентів Mini, які радо допоможуть знайти заправку, місцевий ресторан або готель.

Детально про автомобіль Mini Cooper Countryman

Інтер’єр

Кросовер базується на більшій платформі, ніж його попередники, що позитивно відобразилося на внутрішньому просторі. Позаду з’явилося декілька  додаткових сантиметрів, а сидіння можна посунути або скласти. Якість матеріалів, відповідно до стандартів Mini, дуже висока. Покупець може обрати різні види шкіряної обшивки, доповнити салон панорамним люком, зарядкою телефону, проекційним екраном на лобовому склі та навігаційною системою. Як би там не було, але Countryman залишається вірним витокам, пропонуючи підсвічування, збільшений дисплей та ретро перемикачі. Салон Mini Cooper Countryman не розчарує.

Відео тест-драйв Mini Cooper Countryman 2019 року

Екстер’єр

За мірками світу Mini новий Countryman найменше схожий на традиційний Hardtop з двома дверима. Але це не означає, що він не виглядає як Mini. Це наче традиційну стилізацію трохи витягнули у довжину і підняли над землею. Моделі 2019 року отримали більш виразну зовнішність, видовжений капот та задню частину. Багажне відділення відзначилося наявністю розкладної подушки для пікніка. Сьогодні на вулицях їздить чимало Countryman, але зустріти два схожих важко, адже бренд славиться можливостями персоніфікації за бажаннями покупця. Виходить своєрідний тюнінг Mini Countryman для кожного.

Базова комплектація

Комплектації Mini Cooper Countryman не дадуть власнику нудьгувати, пропонуючи  широкий спектр засобів персоніфікації. Стандартно Countryman постачаються з трьохциліндровим двигуном, шестиступінчастою механічною коробкою передач, приводом на передні колеса та режимами: Green, Normal і Sport. Усі нові моделі отримали панорамний люк, автоматичний клімат-контроль та сидіння, які можна посунути. Більш того, Countryman постачаються з вісьмома подушками безпеки, 17-дюймовими колесами, автоматичними фарами, Bluetooth, камерою заднього виду, функцією дотримання дистанції при паркуванні, системою контролю ступеня втомленості водія, автоматичними склоочисниками з сенсорами дощу та 6.5-дюймовим екраном системи Mini Connected.

Опційне обладнання

Як опція пропонується потужніший чотирьохциліндровий турбодвигун, автоматична коробка передач на вісім ступенів та система повного приводу. Більшість опцій розподілена по пакетам. Так, пакет «Touchscreen Navigation» додає відповідно навігаційну систему та Apple CarPlay, пакет «Convenience» подбає про електропривод дверей багажника, а «Driver Assistance» має активний круїз-контроль. Пакет «Classic Trim» потішить панорамним люком, пакет «Iconic Trim» відповідає за наявність навігації з сенсорним екраном, а пакет «Premium» розширить комплектацію електроприводом передніх сидінь. Пакет «Signature Trim» додасть 18-дюймові колеса, а пакет «Signature Upholstery» оснастить салон шкіряним кермом.

Під капотом

Базовим став 1.5-літровий трьохциліндровий двигун на 136 кінських сил і 220 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід стандартно на передні колеса. Розгін відбувається за 9.6 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 6.8 л/100км у міському, 4.8 л/100км у заміському та 5.5 л/100км у замішаному циклах. З повним приводом кросовер розганяється за 9.8 секунд, витрачаючи 6.1 л/100км у змішаному циклі. Моделі Countryman S дістався 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 192 кінських сили і 280 Нм. Пару йому стандартно складає та сама механічна коробка. Розгін до сотні відбувається за 7.3 секунд. Витрата пального становить 8.8 л/100км у місті, 5.9 л/100км за його межами та 7.0 л/100км у середньому. З повним приводом і автоматичною коробкою передач сотні автомобіль досягне за 7.2 секунд, витративши 6.4 л/100км у змішаному циклі. Найпотужнішим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 231 кінську силу та 350 Нм. Привід стандартно повний, коробка передач базова, механічна. Відмітки у 100 км/год Mini досягає за 6.5 секунд, витрачаючи 7.4 л/100км у середньому. З опційною восьмиступінчастою коробкою передач розгін відбувається за тих самих 6.5 секунд, витрата пального зменшується до 7.0 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Rio 2019
Огляд тест-драйву: Kia Rio 2019
Огляд тест-драйву: Lexus GS 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus GS 2019