Огляд Mitsubishi Eclipse Cross 2024: практичний і бюджетний

20 травня 2024

Eclipse Cross 2024 року є одним із трьох кросоверів позашляховиків в лінійці Mitsubishi. Він менший за трирядний Outlander, але більший і дорожчий за Outlander Sport початкового рівня. Модель буде достатньо практичною для більшості покупців невеликих позашляховиків. Керованість Eclipse Cross далека від спортивної, зате кросовер забезпечує плавну поїздку та тихий салон, зручний для подорожей.

Вибрати позашляховик Міцубісі Екліпс Крос 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Розширено список стандартних функцій.

Кому варто купити?

Екліпс Крос буде цікавий тим, хто шукає недорогу альтернативу відомим варіантам, таким як Honda CR-V, або більш просторий варіант, ніж малі позашляховики, такі як Outlander Sport.

 

Нове чи вживане авто?

У 2024 році всі нові Mitsubishi Eclipse Cross, крім базової версії ES, отримують безконтактний доступ без ключа. Комплектації SE та SEL тепер мають стандартний адаптивний круїз-контроль і підйомні двері з електроприводом без використання рук. Технічні параметри, габарити та дизайн Міцубісі Екліпс Крос залишились незмінними. 

Модель на на ринку з 2018 року. Останнє велике оновлення Екліпс Крос відбулось у 2022 році. Тоді авто отримало повністю оновлений дизайн із переналаштованою підвіскою, оновленнями стилю інтер’єру та екстер’єру. Перед купівлею варто прочитати реальні відгуки про Міцубісі Екліпс Крос.

Mitsubishi Eclipse Cross або Kia Sportage

Kia Sportage є одним із найкращих варіантів у своєму класі. Він пропонує чудовий інтер’єр, наповнений високоякісними матеріалами та корисними технологіями. Чотирициліндровий двигун не набагато потужніший, ніж той, що має Eclipse Cross, але його більш ніж достатньо для щоденних поїздок та подорожей. Загалом, Kia є кращим варіантом майже за всіма показниками.

Mitsubishi Eclipse Cross або Toyota RAV4

Toyota RAV4 має солідну репутацію не дарма. Кросовер відрізняється низькою витратою бензину для сегменту компактних позашляховиків, плавно їздить та та пропонує велику кількість стандартних технологій і функцій допомоги водієві. Базовий RAV4 коштує приблизно на $2 000 більше, ніж Eclipse Cross, а вищі комплектації обійдуться значно дорожче. Однак навіть базова комплектація достатньо гарна, щоб компенсувати різницю в ціні.

Салон

В салоні Mitsubishi Eclipse Cross є місця для п’ятьох осіб. Сидіння комфортні, але простору не надто багато. 
Якість матеріалів інтер'єру Mitsubishi Eclipse Cross середня, дизайн не особливо вражає. Салони суперників виглядають преміальніше.

 

 

Світлодіодне зовнішнє освітлення, 7,0-дюймовий центральний екран, 5 динамиків, сумісність з Bluetooth і передній порт USB є стандартними для базової моделі Міцубісі Екліпс Крос 2024 року. Сумісність з Apple CarPlay і Android Auto доступні після оновлення інформаційно-розважальної системи до 8,0-дюймового екрана.

У Eclipse Cross достатньо вантажного простору для багажу невеликої родини. Задні сидіння легко складаються, хоча може бути важко дістатися до важелів розблокування з вантажного відділення. 

Багажник вміщує:

  • 663 л з вертикальними задніми сидіннями, 
  • 1419 л зі складеними задніми сидіннями.

Відео тест-драйв Mitsubishi Eclipse Cross 2024 року

Технічні характеристики

У Mitsubishi Eclipse Cross 2024 року 1,5-літровий рядний чотирициліндровий з турбонаддувом, автоматична CVT і повний привід. Потужність становить 152 к.с. 

Позашляховик витрачає від 9,0 л/100 км до 9,5 л/100 км, залежно від комплектації. 

Mitsubishi Eclipse Cross — тихий і плавний автомобіль під час руху по шосе. Це саме та характеристика, яку шукають багато покупців цього сегменту. Підвіска Eclipse Cross чітко налаштована на комфорт, тому проходження поворотів із будь-яким спортивним запалом призводить до крену кузова. Точне та легке кермо дозволяє без проблем маневрувати вузькими міськими вулицями.
 

 Характеристики Mitsubishi Eclipse Cross 2024 
 Потужність   152 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,6 с 
 Максимальна швидкість   190 км/год 
 Середня витрата пального   9,0 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   50 л 

Безпека

Автоматичне екстрене гальмування з функцією виявлення пішоходів і система утримання в смузі є стандартними для базової моделі Eclipse Cross. Перехід до LE додає автоматичне дальнє світло. На рівні SE автоматичні фари та адаптивний круїз-контроль є стандартними. Адаптивний круїз-контроль також пропонується через доступний пакет Touring, який поставляється з високошвидкісною версією автоматичного екстреного гальмування.

Розміри та вага

  • Колісна база — 267 см,
  • Довжина — 440 см,
  • Ширина — 180 см,
  • Висота — 169 см.

Споряджений позашляховик важить від 1555 до 1590 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Міцубісі Екліпс Крос можна в чотирьох комплектаціях: ES, LE, SE та SEL. Кожна модель має однакову силову установку: чотирициліндровий турбодвигун потужністю 152 к.с., безступінчату автоматичну коробку передач (CVT) і повний привід.

Середня комплектація SE є найбільш привабливою опцією завдяки новим функціям комфорту. Сюди входять USB-порт для пасажирів на задніх сидіннях, шкіряне кермо, двері багажника з електроприводом і адаптивний круїз-контроль. Також ця модель пропонує електропривід водійського сидіння, кнопковий старт та електронне стоянкове гальмо. Версія SE також оснащена більшим інформаційно-розважальним екраном і 6 динаміками (хоча також доступна опція з 8 динаміками).

Ціна Mitsubishi Eclipse Cross починається від $27 000.

Попередній огляд Огляд BMW X3 2024: комфортний та маневрений
Вибрати позашляховик БМВ X3 2024 на AUTOMOTO.UA
Вибрати автомобіль Фольксваген Таос 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Volkswagen Taos 2024: компактний, але просторий