Огляд тест-драйву: Mitsubishi Mirage 2019

23 серпня 2019

Сучасні Mitsubishi Mirage хетчбек і Mirage G4 седан стали такою собі головоломкою. Компанія, яка постачає відмінні Outlander і Eclipse Cross, незрозуміло продовжує рекламувати автомобіль, який просто не може конкурувати з Ford Fiesta, Kia Rio і Nissan Versa. З жорстким пластиком салону і слабеньким трьохциліндровим двигуном Mirage просто не встигає за лідерами класу. Для тих, кого такі дані не злякали, хетчбек і седан, між тим, пропонує приємну їзду, хороший рівень економії пального, місткий багажник, привабливу ціну і тривалий термін гарантії. Бонусом стане доступність Apple CarPlay і Android Auto. Хоча прогресивні системи допомоги водію, які є у Toyota Yaris, ніколи не були помічені у творіннях Mitsubishi.

Огляд тест-драйву: Mitsubishi Mirage 2019

Вам сподобається 

Якщо вас не турбує момент розгону і велика кількість потужності, сучасні системи і функції безпеки чи фіксоване заднє сидіння седану, Mitsubishi Mirage 2019 пропонує хорошу економію пального і приємну динаміку при збалансованій стартовій ціні.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Шукаєте надійний, доступний хетчбек, погляньте в сторону Nissan Versa Note, Honda Fit або Chevrolet Sonic. Якщо бюджет зовсім обмежений, потримані Mazda3, Nissan Sentra і Chevrolet Cruze з ширшим переліком оснащення стануть непоганими варіантами.

Нове у 2019 році 

Модель Mirage ES отримала круїз-контроль і налаштування водійського сидіння по висоті, в той час як в кузові хетчбек для моделі ES пропонується новий пакет «Limited Edition». До лінійки хетчбек приєдналася модель LE з червоними акцентами салону, чорними бічними дзеркалами і 15-дюймовими, чорними колесами з легкого сплаву.

Враження від їзди 

Опинившись, скажімо, за кермом седану Mirage G4, більшість водіїв отримає приємний досвід, але нічого особливого. Їзда плавна, гальма спрацьовують своєчасно, а варіатор є більш ніж хорошим доповненням до не надто потужного двигуна. Але як тільки на дорозі з’являються повороти, особливо декілька підряд, стають очевидними недоліки Mirage, перший з них це брак зворотного зв’язку від керма. Зрозуміти, що відбувається з рульовим колесом настільки важко, що часто доводиться банально повертати його у центральне положення, оскільки з’являється небезпека виїхати туди, куди повернуть колеса. Автомобіль кренить. Підвіска, на жаль, не справляється з серйозними нерівностями дороги. Розгін до сотні хетчбека з механічною коробкою відбувається за 11.7 секунд, а з варіатором за 12.8 секунд. Будь-яка ситуація, яка вимагає потужності, передбачає постійне втискання педалі газу в підлогу, що змушує трьохциліндровий двигун Mitsubishi Mirage на 78 кінських сил видавати неприємний звук. В обмін на таку мляву динаміку отримуєш рівень економії пального, за яким Mirage, нарешті, займає перші позиції у класі. Той самий хетчбек витрачає всього 4.5 л/100км у змішаному циклі з варіатором. Загалом, технічні характеристики Mitsubishi Mirage інакше, як на любителя, назвати не можна.   

Найкращі характеристики 

Технології завжди були сильною стороною Mitsubishi, тому добре, що Apple CarPlay і Android Auto все ж доступні Mirage. 

Як би там не було, але гарантія у моделей Mirage чимала, так можна розраховувати на 5 років або 96.560 км пробігу базової гарантії і 10 років або 160.934 км гарантії на силовий агрегат.  

Детально про автомобіль Mitsubishi Mirage

Інтер’єр 

Салон Mitsubishi Mirage отримав 7.0-дюймовий сенсорний екран аудіосистеми, камеру заднього виду і зручно розмішений USB порт. На жаль, приємні на дотик поверхні це не про Mirage. Не передбачено м’якого підлокітника, хоча є центральний підлокітник зі сторони водія. Добре підбиті сидіння з тканинною обшивкою зручні, а підігрів дуже ефективний. Високо розміщене водійське сидіння підвищує комфорт людини за кермом, але про зручну позицію у тривалих поїздках навряд чи йдеться. 

Відео тест-драйв Mitsubishi Mirage 2019 року

Екстер’єр 

Непривабливою зовнішність Mirage назвати неможна, але вона точно програє від  відсутності сучасних елементів конкурентів. Седан і хетчбек отримали велику, хромовану решітку радіатора з гарно продуманим нижнім бампером. Багажник робить маленький автомобіль більш помітним, крім того, він має хороший об’єм. Задні сидіння седану не складаються, хоча мають прохід для довгих предметів. Седан Mirage G4 доступний у таких привабливих кольорах, як яскравий помаранчевий чи глибокий червоний. 

Базова комплектація 

Базова модель седану Mitsubishi Mirage G4 ES постачається з кондиціонером, кермом, яке регулюються по нахилу, елементами управління для аудіо і Bluetooth на цьому ж кермі та електроприводом вікон, дверей і дзеркал. Також стандартними стали функція доступу без ключа, круїз-контроль, водійське сидіння з регуляцією по висоті, USB порт, аудіосистема з 4 динаміками і сенсорним екраном та камера заднього виду. До переліку елементів безпеки потрапили система допомоги при старті під гору, сім подушок і контроль стабільності. 

Опційне обладнання 

Найпомітнішою опцією став варіатор, який дійсно вартий додаткових витрат. Більшість опцій доступна в якості стандартного оснащення моделі SE седану, або GT хетчбеку. Сюди відносяться кнопкове запалювання, покращена аудіосистема з Apple CarPlay і Android Auto. Автоматичний клімат-контроль став частиною покращень, внесених до моделей.  

Під капотом 

За потужність автомобіля відповідає єдиний 1.2-літровий трьохциліндровий двигун на 78 кінських сил і 100 Нм. Стандартно компонується він п’ятиступінчастою механічною коробкою передач. Привід на передні колеса. Сотні хетчбек досягає за 11.7 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 5.1 л/100км у міському, 3.9 л/100км у заміському і 4.3 л/100км у змішаному циклах. З доступним варіатором хетчбек розганяється за 12.8 секунд, витрачаючи 4.9 л/100км у місті, 3.9 л/100км за його межами і 4.5 л/100км у середньому. Седан витратить трохи більше. Зі стандартною механічною коробкою рівень витрати пального становитиме 7.1 л/100км у міському, 5.9 л/100км у заміському і 6.7 л/100км у заміському циклах. З варіатором автомобіль витратить 6.7, 5.6 і 6.4 л/100км відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2019
Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2019
Огляд тест-драйву: GMC Sierra 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: GMC Sierra 2019