Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2019

22 серпня 2019

У світі потужних автомобілів Dodge Challenger 2019 винятковий гравець. Побудований на одній з Dodge Charger платформі, Challenger більший за Ford Mustang і Chevy Camaro, а це означає, що він має придатні для використання задні сидіння і непоганий вантажний об’єм. В плані динаміка творіння Dodge вражає різноманіттям, все починається з моделей SXT і GT, під капотом яких приховано 305 коней, закінчуючись вражаючою SRT Hellcat Redeye з табуном на 797 коней. Звісно, більшість покупців буде цілком задоволена моделями R/T з вражаючим запасам потужності, на диво комфортною манерою ходу і  щедрим переліком оснащення. 

Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2019

Вам сподобається 

З Dodge Challenger 2019 ви можете розраховувати на найвищий рівень динаміки, потужності, виразності зовнішності традиційного маслкару з просторим і зручним салоном. На відміну від Mustang і Camaro, сучасний Challenger пропонує опцію повного приводу. Модель Redeye утримує пальму першості за кількістю кінських сил. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви шукаєте компактне, легке і спритне купе, Ford Mustang, Chevy Camaro і навіть  Nissan 370Z підійдуть краще. Усі три автомобілі пропонуються у кузові кабріолет, якого немає у Challenger. 

Нове у 2019 році 

У поточному році Challenger отримав нову модель Hellcat Redeye з 797 конячками. Кількість кінських сил звичної моделі Hellcat збільшилася до 717. Решта лінійки розжилася чисельними пакетами і окремими опціями. Усі моделі R/T Scat Pack отримали алюмінієвий капот від Hellcat, а версії R/T нині доступні у формі Widebody.

Враження від їзди 

Приймаючи до уваги великий перелік моделей і комплектацій, водійський досвід з кожною з них буде іншим. Так, SXT з V6 двигуном на 305 кінських сил потішить достатнім запасом потужності і навіть запропонує систему повного приводу як опцію. Схожі відчуття, а заразом і налаштування, можна отримати з GT, але вона додає індивідуальні налаштування підвіски і окремі функції від себе. Модель R/T гарантує легендарний 5.7-літровий V8 двигун на 375 коней, в той час як R/T Scat Pack підніме ставки до 485 кінських сил. Обійти вражаючий 6.2-літровий V8 двигун моделі Dodge Challenger SRT Hellcat 2019 під силу лише новому 6.2-літровому двигуну моделі Hellcat Redeye з 797 кінськими силами. Тримайтеся міцніше, адже сотні красень досягає за 3.4 секунди. Моделі Widebody вирізняються ширшими колесами і шинами для кращого зчеплення. Приємним бонусом стане широка палітра кольорів і додатків, що робить Challenger одним із тих динамічних автомобілів, які можна ідеально підлаштувати під себе. 

Найкращі характеристики 

Всім відомо, що маслкари вражають блискавичним стартом і динамікою, але моделі Challenger SXT і GT з повним приводом додають дещо від себе. Система не тільки покращує керованість і маневреність, але й дозволяє впевненіше себе почувати взимку. Систему повного приводу не пропонує жоден інший представник класу. 

Позичивши чимало компонентів у минулорічного Demon, модель SRT Hellcat Redeye гарантує більш ніж вражаючу динаміку з 797 конячками 6.2-літрового V8 Hemi двигуна.

Детально про автомобіль Dodge Challenger

Інтер’єр 

Опинившись у приємному і комфортному салоні Dodge Challenger, важко подумати про скажені речі, на які здатен автомобіль. Центральну позицію займає зручний сенсорний екран інформаційно-розважальної системи Uconnect 8.4 з Apple CarPlay і Android Auto. В даному випадку акуратно поданий ретро мотив виглядає вдало. Водіям сподобається великий інформаційний центр між основними приладами. До широких задніх стійок треба звикнути, але система попередження про сліпі зони і камера заднього виду роблять все набагато простішим. Задні сидіння вміщують трьох пасажирів, що є не типовим для класу. Багажне відділення приємно дивує місткістю.

Відео тест-драйв Dodge Challenger 2019 року

Екстер’єр 

Класичні пропорції Challenger з видовженим капотом і вкороченою задньою частиною, доповнені широкою посадкою, кричать про здібності автомобіля. Ще більше на власні здібності натякають моделі Widebody Hellcat і R/T з розширеними крилами та іншими деталями. Позитивних відчуттів додають ретро штрихи типу повітрозабірників в капоті, емблем і смуг. Виглядає все разом класно, успішно уникаючи статусу «старомодності» і залишаючись сучасним з вічним посилом істинної масивності. Якщо цього виявиться не достатньо, можна обрати один з яскравих кольорів, який точно виділить автомобіль з натовпу.

Базова комплектація 

Базова, якщо так можна сказати, модель Challenger SXT постачається з інформаційно-розважальною системою Uconnect, 7.0-дюймовим сенсорним екраном, додатками Apple CarPlay і Android Auto, Bluetooth, USB портами, двозонним, автоматичним клімат-контролем, функцією дистанційного запуску і набором додаткових функцій забезпечення комфорту. На даний момент представлено вісім різних моделей Challenger, кожна має власний базовий перелік, але загалом, чим вище знаходиться модель у лінійці, тим кращий у неї список оснащення. 

Опційне обладнання 

Моделі SXT і GT можна замовити з системою повного приводу. Пакет «Performance Handling» моделі з 5.7-літровим двигуном доповнить покращеною підвіскою і гальмами. Варіант Challenger R/T Scat Pack отримав потужніший двигун і краще оздоблення. Вражаючі SRT Hellcat і Hellcat Widebody вже з заводу прибувають з переліком оснащення, до якого важко присікатися. На відміну від попередниць Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye 2019 має задні сидіння і може бути доповнена усіма функціями, доступними стандартній Hellcat. Окремо пропонується інформаційно-розважальна система Uconnect 8.4 з більшим екраном і навігацією. 

Під капотом 

Моделі SXT і GT отримали 3.6-літровий V6 двигун Pentastar на 305 кінських сил і 363 Нм. У пару йому дісталася восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Привід стандартно на задні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 12.4 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському і 10.2 л/100км у змішаному циклах. З доступною системою повного приводу показники змінюються на 13.0, 8.7 і 11.2 л/100км відповідно. Розгін відбувається за 6.3 секунд. Моделі R/T дістався 5.7-літровий V8 двигун Dodge Challenger Hemi з 375 кінськими силами і 556 Нм. Тут можлива кооперація з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Витрачає купе з таким силовим агрегатом 14.7 л/100км у місті, 9.4 л/100км за його межами і 12.0 л/100км у середньому. З восьмиступінчастою автоматичною коробкою показники витрати пального не змінюються. Сотні автомобіль досягне за 5.1 секунд. Модель R/T Scat Pack потішить 6.4-літровим V8 двигуном Hemi на 485 кінських сил і 644 Нм. З механічною коробкою витрата пального Dodge Challenger сягне рівня 15.6 л/100км у міському, 9.6 л/100км у заміському і 12.6 л/100км у змішаному циклах. З автоматичною коробкою купе розженеться за 4.3 секунди, витративши 12.6 л/100км у змішаному циклі. Модель SRT Hellcat виділяється 6.2-літровим V8 двигуном на 717 кінських сил і 890 Нм. З механічною коробкою Challenger розганяється за 3.9 секунди, витративши 18.0 л/100км у місті, 11.2 л/100км за його межами і 14.7 л/100км у середньому. З автоматичною коробкою розгін Dodge Challenger відбудеться за 3.6 секунди, витрата пального становитиме 17.6, 10.7 і 14.1 л/100км відповідно. Новинкою року стала SRT Hellcat Redeye з 6.2-літровим V8 двигуном на 797 кінських сил і 959 Нм. Така потужність дозволяє автомобілю до відмітки у 100 км/год розганятися за 3.4 секунди.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Maserati Levante 2019
Огляд тест-драйву: Maserati Levante 2019
Огляд тест-драйву: Mitsubishi Mirage 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mitsubishi Mirage 2019